Skocz do zawartości
Mikeft

Głośniki Do Kompa- Kilka Nurtujących Mnie Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Ellllo

Ponieważ jestem typowym audiofilem przywiącujązym ogromną wagę do brzmienia mojego kochanego Korna, Systema,Soulflaya,Slipknota i innego metalu, ciągle szukam optymalnego rązwiązania dotyczącego mojego zestawu głośników.

Aktualnie jestem w posiadaniu zestawu 5.1 Logitech X-530.Ogółem bardzo zadowolił mnie zakup owych głośników.Mam je jakieś 2 miesiące.Ostatnio jednak zacząłem coraz głębiej wcierać się w temat głośników i ich brzmienia.

Zastanawia mnie czy nie będzie dla mnie korzystniej zmienić te 5.1 na 2.1.Mój pokój jest raczej mały bo 12m2 w tym dużo miejsca zawalone przez meble i inne badziewia.Zauważyłem że sporo osób dokonywało takiej kuracji.Mam na myśli zestawik taki jak np. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14104 .Znacznie większy sub, mocniejsze satelitki i pilot to rzeczy które by mnie urządzały. Granica cenowa to około 350zł.Chciałbym aby były to Logitechy ale oczywiście Creativami również nie pogardzę. Czy taka zamiana będzie dla mnie opłacalna?

A czym są i jak grają te JBL-ki? http://allegro.pl/show_item.php?item=69481038 Warte są uwagi?

Kolejna sprawa to THX.Czym ogółem jest ten system, co daje, czy moja SB 24-bit go obsługuje i w jakim przedziale cenowym można dostać głośniki z THX-em?

No więc czekam na wyczerpujące odpowiedzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi