iver87 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Witam obecnie rozdzielam połączenie internetowe z własnego kompa na komputer siostry ,ip recznie skonfigurowane , na moim kompie zainstalowany jest winroute , wszystko chodzi super , kompy widza sie w sieci , net jest na obu , wczoraj zakupiłem 3 karte sieciową aby rozdzielic neta na komputer brata , skonfigurowałem ip analogicznie jak podczas rozdielania neta na komputer siostry, jedynie zmieniłem 192.168.0.1 na 192.168.0.3 ip sieciowki w moim kompie i w brata równiez , oraz jego ip na 192.168.0.4. Niestety neta nie ma oprucz tego komputery nie widza sie w sieci, co mogłem zrobic zle?? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 daj sobie spokoj z ustawianiem recznym ip. na kompach siostry i brata ustaw konfiguracje sieci automatyczna i wybierz ze neta biora z sieci lan. u siebie ustaw mostek sieciowy miedzy 2 kartami sieciowymi i powinno smigac. to winroute tez niepotrzebne jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Logan,Oct 29 2005, 15:46]daj sobie spokoj z ustawianiem recznym ip. na kompach siostry i brata ustaw konfiguracje sieci automatyczna i wybierz ze neta biora z sieci lan. u siebie ustaw mostek sieciowy miedzy 2 kartami sieciowymi i powinno smigac. to winroute tez niepotrzebne jest. 1725451[/snapback] Co do tej wypowiedzi całkowicie sie nie zgodze . Jeżeli ustawisz przypisywanie IP poprzez DHCP to będziesz mógł sobie pomarzyć o przekierowaniu portów albo jakim kolwiek administrowaniu userami . Winroute jest nawet niezbędne a do czego ? tak jak wcześniej napisałem :) iver87 najprawdopodobniej twoim problemem jest to że nie właczyłeś opcji nat na obie karty sieciowe w winroute w twoim kompie . (o ile tak da sie zrobić :) ) Możej ją znaleś w ustawieniach sprzetowych w tym programie , tam gdzie konfigurowałeś parametry dostępowe do internetu , już za bardzo nie mapietam jak ta zakładka sie nazywa ale powinieneś ją bez problemu znaleść ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iver87 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 ok wszystko juz działa :) , ustawiłem nat dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 a zapora lacza sieciowego nie mozna sobie porta przekierowac? np u siebie ta zapora na servie mi przepuszcza azerusa dla mojego kompa. (co prawda nie wiem czemu sama to robi ale jednak:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...