Severus Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Mnie łindołsik wstał na 338*8 :D Ale to był suicide shot. Zero stabilności [; Były piękne mrozy i dzięki naszemu el0 vcore nie mogliśmy ich w pełni wykorzystać :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal01 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Mam pytanie czy plyta posiada regulacje predkosci wentylatorów. Oraz prosze o opinje forumowiczow: najtaniej widzialem Epoxa 8NPA7I za 250 a dfi infinity nfx za 285. Jak myslicie oplaca sie dokladac te 35zl. Mam obecnie mam semrpon 2800+ i asrocka k8nf4g-sata2 i osignolem na niej htt 295 w pelni stabilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 wszystkie nowe płyty raczej posiadają regulacje wentylatorów. Kup DFI....dużo lepsza ale jak sie nie znasz i nie chcesz sie bawić w o/c to nie kupuj bo potem na forum jest wiele tematów śmieci albo banalnych pytań o tą mobo....czasami trzeba coś pomyśleć a nie od razu pytać...tak jest najłatwiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal01 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 wszystkie nowe płyty raczej posiadają regulacje wentylatorów. Kup DFI....dużo lepsza ale jak sie nie znasz i nie chcesz sie bawić w o/c to nie kupuj bo potem na forum jest wiele tematów śmieci albo banalnych pytań o tą mobo....czasami trzeba coś pomyśleć a nie od razu pytać...tak jest najłatwiej :)Wez sie opanuj zadalem normalne pytanie o regulacje obrotow a ty mi wyjezdzasz o brak myslenia. Sam sie wykazales nie lada wnioskowaniem. Jesli mialem asrocka wykreconego na maxa to chyba oczywsite po co kupuilbym dfi. Stwierdzenia ze wyszstkie nowe plyty maja regulacje pozostawie bez komentarza. W recenzji na egieldzie nie wspominiaja jakoby plyta ta miala smartfana Na stronie epoxa dzisaj dojrzalem ta opcje ale nie ma ile wentylatorow mozna regulowac i w jakim zakresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 zadałeś pytanie...ja odpowiedziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 NOWY BIOS (27 LUTY) Wreszcie ukazał się nowy BIOS do naszej MoBo!! Zaraz zabieram się za flash, a tu mały opis co on zmienia: Added: 'Burst Length' and 'DRAM Bank Interleaving' item. Fixed: System hang at POST 29H after reset from Windows XP SP2 if Cool'n'Quiet enable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentillo Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Panowie mam pytanie. Od niedawna jestem posiadaczem tej płyty. I jedna rzecz doprowadza mnie do obłędu. Czy działa wam automatyczna regulacja prędkości obrotowej wiatraka na procku? Bo mi nie działa. I nie wiem czy jest to defekt płyty, czy konieczne jest 4 pinowe złącze wiatraka. BO takie jest właśnie złacze na płycie. W tym momencie mam podłączony boxowy wiatrak od amd64. I żebym nie wiem co robił, czy ustawiał w biosie czy pod windowsem nic to nie daje. Czy można w ogóle kupić wiatraki z 4 pinowym wejściem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Panowie mam pytanie. Od niedawna jestem posiadaczem tej płyty. I jedna rzecz doprowadza mnie do obłędu. Czy działa wam automatyczna regulacja prędkości obrotowej wiatraka na procku? Bo mi nie działa. I nie wiem czy jest to defekt płyty, czy konieczne jest 4 pinowe złącze wiatraka. BO takie jest właśnie złacze na płycie. W tym momencie mam podłączony boxowy wiatrak od amd64. I żebym nie wiem co robił, czy ustawiał w biosie czy pod windowsem nic to nie daje. Czy można w ogóle kupić wiatraki z 4 pinowym wejściem? Mi nie działało na BOXie i teraz na Freezer'ze tez nie działa, a 4pinowe złącza mają z tego co widziałem płyty pod pentiumy... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentillo Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 W zasadzie już się tego dowiedziałem. Bez sensu. Jak dla mnie debilizm roku. Wypuścić płytę ze złączem dla innej platfirmy :mur: . A co powiesz o tym Freezerie? Słychać go w ogóle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) ok Panowie moje mobo to Epox 8KDA3I 2.0 , smigam na A64 3000/2400Mhz 1:1 fsb , memki 2.5-3-3-6 1T (2x512 Kingston HyperX) i tak chcialem wymienic AGP na PCI-E :) bedzie mi ten Wasz Epox smigal ? edit: chyba mam odpowiedz :) Epox 8npa7i | Athlon 64 3000 + 2450Mhz | 2 x 512MB 490MHz DDR | ale prosze o wypowiedzi Edytowane 9 Marca 2006 przez masin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 będzie będzie :) osiąga HTT380 na 1.5 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentillo Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 ok Panowie moje mobo to Epox 8KDA3I 2.0 , smigam na A64 3000/2400Mhz 1:1 fsb , memki 2.5-3-3-6 1T (2x512 Kingston HyperX) i tak chcialem wymienic AGP na PCI-E :) bedzie mi ten Wasz Epox smigal ? edit: chyba mam odpowiedz :) Epox 8npa7i | Athlon 64 3000 + 2450Mhz | 2 x 512MB 490MHz DDR | ale prosze o wypowiedzi U mnie tak chula. Ale moje pamiątki to Hynixy. Wstaje na 10x250, ale w testach się sypie. Dla wszystkich którzy chcieliby jednak korzystać z automatycznej regulacji prędkości obrotwej wiatraków link do aukcji na allegro: http://www.allegro.pl/item91339731_arctic_...ajny_nowy_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Testował już ktoś ten nowy bios ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Testował już ktoś ten nowy bios ? tak :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 tak :P Może coś wiecej :-P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Może coś wiecej :-P ? ogólnie to jest to samo, kosmetyczne zmiany, np. mozna w biosie ustawić teraz CL 1.5, wyzsze temperatury mozliwe do ustawienia przy ktorych komp sie wyłacza, a jak z o/c to nie wiem, jeszcze nie porównywałem, ale na poprzednim HTT380 nie było zadnym problemem(na 1.5v w dodatku ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 są już jakieś mody na vcore? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) są już jakieś mody na vcore? Z tego co szukałem na goglu wynika to,że jeszcze nie ma. Edytowane 13 Marca 2006 przez ^goku^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosik22 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 mam pytanko, co to jest za 3-pinowe wejscia na plycie głownej JSYS_FAN, AUX_IN, CD_IN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Z tego co szukałem na goglu wynika to,że jeszcze nie ma. na forum Anandtech jest drut-mod do procków, drutujesz odpowiednie nózki i masz np. default vcore 1.55v w biosie płyty mozesz dodac 0.15v co daje 1.7v + 0.3v zawyzenie od płyty co daje 1.73v, powinno starczyc na lepszych prockach do stabilnego 2.9GHz ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Witam dołączam się do tematu jako, że moja konfiguracja jaka jest każdy widzi tak nie mogę za nic w świecie wdusić więcej niż 9x255MHz nie wstaje i koniec. Bunt totalny przestudiowałem calutki ten temat kombinowałem wszystkie wasze propozycje i nic 2,29GHz i nie idzie dalej :/ Rozczarowałem się. Zadowoliłbym się jakimś 2,5GHz ale nie umiem go rozgryźć :( na 8x wogóle nie chce ruszyć a przy większym HTT prawdopodobnie się pamiątki buntują i oknaXP nie wstają :(. Czekam na porady :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Witam dołączam się do tematu jako, że moja konfiguracja jaka jest każdy widzi tak nie mogę za nic w świecie wdusić więcej niż 9x255MHz nie wstaje i koniec. Bunt totalny przestudiowałem calutki ten temat kombinowałem wszystkie wasze propozycje i nic 2,29GHz i nie idzie dalej :/ Rozczarowałem się. Zadowoliłbym się jakimś 2,5GHz ale nie umiem go rozgryźć :( na 8x wogóle nie chce ruszyć a przy większym HTT prawdopodobnie się pamiątki buntują i oknaXP nie wstają :(. Czekam na porady :] Jakie masz ustawione HT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Aktualnie mam 2T ale na 1T tez nie rusza. Probowalem nawet 1T / 100MHz i tez nie poskutkowalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Aktualnie mam 2T ale na 1T tez nie rusza. Probowalem nawet 1T / 100MHz i tez nie poskutkowalo.Timingi pamieci masz przestawione z auto na recznie wybrane wartosci? u mnie to blokowalo OC od 270 mhz w gore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) Aktualnie mam 2T ale na 1T tez nie rusza. Probowalem nawet 1T / 100MHz i tez nie poskutkowalo. chodzi o mnoznik HT... ustaw na x3 i kręc, pobaw się tez read preamble value i async latency. Płyta u mnie robi HTT380 wiec coś innego Cię blokuje. Edytowane 14 Marca 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) Timingi mam wklepane recznie ale na recznych i na auto sytuacja taka sama HTT 256 i nic wiecej :( Probowalem odpalic np 8x300MHz ale wstaje jako 8x200 tez nie wiem czemu. Zmienilem Vcore na +0.025 pozniej na +0.05 i zadnych efektow. Win wstaje do okienka zapraszamy i reboot. Restart nie robi ACPI bo temperaturka przy 2,21GHz to 32-37*. Edytowane 14 Marca 2006 przez Mery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 no to jak windows wstaje i jest reboot to znaczy ze prockowi brakuje napięcia, daj więcej, ClawHammery raczej chetne do krecenia nie byly... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Jak mam zwiekszyc bardziej napiecie? mam tylko opcje: +0.025V, +0.05V, auto, off i potem same z minusem wiec w ktora strone mam zmieniac? Mnoznik HT chodzi o ten od HyperTransport ktore sa od 1x do 5x ? bo ten mam na auto jak narazie ustawiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Jak mam zwiekszyc bardziej napiecie? mam tylko opcje: +0.025V, +0.05V, auto, off i potem same z minusem wiec w ktora strone mam zmieniac? Mnoznik HT chodzi o ten od HyperTransport ktore sa od 1x do 5x ? bo ten mam na auto jak narazie ustawiony. hehe, czyli jak widać masz stary BIOS, zaktualizuj do najnowszej wersji programem MAGIC BIOS który jest na płytce dołaczanej do mobo, bedziesz mógł dac +0.15v. Tak, chodzi mi o mnoznik HyperTransport, ustaw go na 3x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 BIOS mam z listopada ale chyba pora sie rozejrzec za nowym;) wiec szukam :] i zaraz reboot i w BIOS ;P o postepach za chwile :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...