ivan06 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Witam, mam 2x512MB CL2.5 pamieci RAM Twinmosa , wszystko dziala ok, ostatnio dokupilem 512 ram Twinmosa na tych samych kosciach itp. aby miec 3x512MB. Podlaczam do plyty głownej wlaczam kompa i ... komp sie niby wlaczyl tzn. zasilacz dziala wiatraki sie kreca , cooler od procka kreci sie ale monitor nic na ekranie nie wyswietla i tak caly czas wyciagam te 512 MB Ram i komp wlaczas ie noramlnie, laduje sie system itp. Nie wiem co jest nie tak , moze cos trzeba w biosie przestawic?? Bardzo prosze o pomoc, myslem ze nie bedzie problem jak dorzuce kolejna kosc RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Sprawdź tylko na tej nowej kości, może być uszkodzona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendezX700 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 nowa kość napewno jest sprawna prawie zawsze śa problemy z uruchomieniem kompa przy 3x512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) :cry: :cry: :cry: jest na to jakas rada??? To jest procesor Winchester czy przez to nie pojdzie?? a jak dokupie kolejne 512 to pojdzie?? Edytowane 29 Października 2005 przez ivan06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Jak dokupisz drógie 512ta raczej na pewno pujdzie, masz 2 sloty do wyboru, próbowałeś wsadzić w oba? Zanim wystrtujesz kompa z 3 pamieciami wez pierw wyzeruj cmosa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 ok wrcilem do konfiguracj 2x512 komp sie wlacza normalnie tylko teraz wyskakuje komunikat Fan Speed error (cos w tym stylu) i pisze aby wlaczyc F1 aby kontynuowac, ale przecie cooler od kompa kreci sie i nie wiem czemui wyskakuje mi ten komunikat zaraz po starcie systemu, zdenerwowalem sie i w biosie w opcji CPU FAN SPEEDS zmienilem na IGNORUJ czy to jest bezpieczne takie ustawienie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Moim zdaniem bezpieczne, jak masz głośnego kompa (z powodu wiatraka na procu, bo jak stanie to bedzie słychać), lub jak nie grzebierz często w kompie i nie ma się jak coś odczepić... Edytowane 30 Października 2005 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 poza tym masz na procku pentagrama 120cu tak jak ja i bym zauwazyl ze na minimum one ida na 1,2tys obrotow, i wiele plyt glownych moze ich w ogle nie wykrywac.................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 ok wielkie dzieki za pomoc teraz czekam na kolejna kosc ramu i mysle ze pojdzie , pozdrawiam wszystkiech :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 U mnie na płycie asusa a8v deluxe wyrażnie jest zaznaczone w instrukcji ,że płyta nie obsługuje 3x512mb.W twojej instrukcji do płyty głównej,też musi to być wyrażnie określone.Pozostaje tylko dokupienie jednej kości pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 U mnie na płycie asusa a8v deluxe wyrażnie jest zaznaczone w instrukcji ,że płyta nie obsługuje 3x512mb.W twojej instrukcji do płyty głównej,też musi to być wyrażnie określone.Pozostaje tylko dokupienie jednej kości pamięci. 1726579[/snapback] ok wielkie dzieki za potwierdzenie moich przypuszczen, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 tak, tylko u mnie dokladnie to samo, a mam 2*512 RAM, i co?? zobacz topic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 ok, dolozylem jeszcze 512 i mam teraz 4x512MB i wszystko chodzi, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...