xpektor Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Ziomy. Ostatnio z kumplem nakrecilismy pol klasy na multi CoD2. Wszystko bylo spoko dopoki nas 3 gralo. Kumpel na laczu Neo 768 (czy jakas taka) stawial serwka, i wszystko ladnie smigalo (tzn mielismy ping ponizej 100). Dzisiaj bylo nas 4 (czyli jeden host i 3 innych plejerow) i ping nie spadal ponizej 999. Nie wiemy dlaczego, bo teoretycznie lacze jest dosyc mocne, a cod2 az tak wielkich wymagan chyba nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 No jak nie wiecie? Za duzo was. Za slaby upload ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 128kbit na glowe to minimum by moc grac bez lagow, neo ma wysylanie 160, wiec na 4 osoby to jest porazka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Tak tez myslalem, ale mi nie wierzyl :P A tak sobie przeczyta posty maniakow, i zmieni lacze ;P Dzieki, pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) ostatnio mam jakies dziwne problemy w cod z ping, ok 50-60 ale sa lagi takie skoki w animacji na lagometrze sa takie czerwone kreski w godzinach 16-22 prawie grac sie nieda tracert do serwera 6 39 ms 36 ms 38 ms r-1-gsr-GE12-bie.bielsko.dialog.net.pl [217.30.128.162] 7 33 ms 37 ms 39 ms r-1-gsr-GE11-war.warszawa.dialog.net.pl [217.30.128.166] 8 38 ms 40 ms 40 ms r-1-core-FE-war.warszawa.dialog.net.pl [62.87.201.1] 9 42 ms 41 ms 50 ms z-atman.dialog.pl [193.111.36.109] 10 44 ms 44 ms * r4-isp-at-0-0-0-111.atman.pl [217.17.33.249] 11 * * 38 ms r4-pifpaf-lt-1-2-0-2.atman.pl [217.17.32.6] 12 42 ms 44 ms 42 ms main.pifpaf.pl [193.42.218.2] a takie cos dzieje sie tylko na serwerach pifpafu , na innych dobrze jest i mozna grac normalnie Edytowane 16 Marca 2006 przez tanaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Sie chwalisz tym, czy o co chodzi, bo nie kapuje za bardzo? =] Czerwone kreski to timeouty, czyli duze lossy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 chodzi mi o ustawienia rate lub max packet lub czegos takiego zeby sie tego pozbyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 ustaw cl_maxpackets 60, cl_packetdup 0 - 0 oznacza ze pakiety sa wyslane do serwera tylko raz, ale jesli masz losty to ustaw wyzsza wartosc 1-5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 sprawdze to po 16 , kiedy ma byc ten patch mial byc 15 a tu cicho :\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 NIE wczesniej niz w kwietniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 cl_packetdup od 1 do 5 nie pomoglo ,moze mozna cos na serwerze ustawic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 raczej nie, jak packetdup nie pomoglo to juz wina lacza, jakie masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 raczej nie, jak packetdup nie pomoglo to juz wina lacza, jakie masz? dsl 1Mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogi Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Capture de flag to lamerstwo :) Ja gralem w klanach fusion i gram S&D mielismy 7 miejsce w polsce teraz sobie tak gram, nie wiem czemu ale na moim sprzecie ktory mam w opisie mam tylko 30 fpsow w tej grze pytanie czemu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Capture de flag to lamerstwo :) Ja gralem w klanach fusion i gram S&D mielismy 7 miejsce w polsce teraz sobie tak gram, nie wiem czemu ale na moim sprzecie ktory mam w opisie mam tylko 30 fpsow w tej grze pytanie czemu ? :lol2: czemu ctf to lamerstwo? h2k gra ctf nazwiesz ich lamami? btw polska scena cod2 jest tak "rozwinieta" ze 1st cb.pl moze byc kazdy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogi Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 tych lepszych nie nazwe lamami ale niektore nooby to n/c nie lubie tego trybu dla mnie jest malo realny a w S&D giniesz raz jak na wojnie i koniec musisz czekac na nastempna jakby zeby byc innym zolnierzem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Firma LEM w dniach 8-9 kwietnia 2006 (sobota i niedziela) zaprasza na otwarty turniej Call Of Duty 2 Connect3D. Rozgrywki odbędą w się w salonie EMPiK Junior (ul. Marszałkowska 116/122) w Warszawie w godzinach 11-19.00. Na finalistów turnieju Call Of Duty 2 Connect3D czekają wspaniałe nagrody: - Connect3D Radeon X800 GTO 256MB - Stworzona z myślą o graczach. Zapewnia doskonałą płynność i niespotykaną jakość grafiki, którą docenią najbardziej wymagający użytkownicy. To jeszcze nie wszystko - nawet niezbyt doświadczeni gracze mogą poprawić jej osiągi! - Connect3D Radeon X1600 Pro 256MB - Osiągi tej karty przyspieszą bicie serca nawet najtwardszego gracza! Zwłaszcza, gdy uruchomi na niej najnowsze gry - dynamiczne strzelaniny 3D wręcz zapłoną ogniem karabinowych wystrzałów. (Czytaj Dalej) ... - Connect3D Radeon X1300 256MB - Ta karta wyciśnie wszystkie soki z twojego monitora. Niespotykana ostrość obrazu, nasycone kolory oraz wysoka częstotliwość odświeżania obrazu przykują Cię do komputera na długie godziny. Dla wszystkich uczestników weekendu Call of Duty 2 Connect3D przygotowaliśmy wiele atrakcji, między innymi: - prezentacje najszybszej na świecie karty graficznej Connect3D Radeon X1900XTX 512MB - wyposażona w najnowszy procesor graficzny wykonany w technologii 90 nanometrów, oferuje wyjątkową płynność wyświetlania grafiki, nawet w najbardziej zaawansowanych technicznie grach; - przedpremierowe pokazy takich gier, jak: War on Terror, The Plan, City Life, Blazing Angels: Squadrons of WWII, Enemy Territory: Quake Wars i wiele innych; - prezentacje i ciekawostki ze świata gier i sportów elektronicznych; - specjalni goście; - konkursy oraz wiele innych atrakcji, o których niebawem poinformujemy tu: www.lem.com.pl. 8 - 9 kwietnia 2006 (sobota i niedziela) w salonie EMPiK Junior w Warszawie. Call of Duty 2 Connect3D - przyjdź, zagraj i wygraj! Wstęp wolny! Organizatorami Call of Duty 2 Connect3D są: EMPiK, LEM, Connect3D, Spire, Valkiria. wie ktos cos wiecej o tym tunieju Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Capture de flag to lamerstwo :) Ja gralem w klanach fusion i gram S&D mielismy 7 miejsce w polsce teraz sobie tak gram, nie wiem czemu ale na moim sprzecie ktory mam w opisie mam tylko 30 fpsow w tej grze pytanie czemu ? Pewnie grasz z efektami dx9... zmień na 7 :] EDIT: Ja mam coś takiego że gram normalnie na wolnym łączu i mam pingi ~95 jak zapuszczę ściąganie czegoś z prędkością 30kb/s to pingi mam takie same. Co zrobić żeby polepszyć pingi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden_23 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 witam Moj komputer to AMD Athlon 2800+, GF4MX Ultra, 256DDR 400MHz, KT4AV MSI. Mam nastepujący problem... tak ze zaraz po odpaleniu gierki.. kilka minut gry i mi gra wychodzi do windowsa. Nie jest to problem niestabilnego kompa. Jest FAQ o Call of duty 2 no ale tego jest 50stron a szczerze mowiac nie mam czasu za przeglądanie tego wszystkiego. W zadnej innej grze nie mam takiego problemu. Wiec byłbym wdzieczny za normalną odpowiedz. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Jest FAQ o Call of duty 2 no ale tego jest 50stronna 1 stronie jest tylko faq;] sprawdz nowsze stery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monkas Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Siemanko koledzy!!! Mam problem takiego typu a minowicie z grania na serwerach jestem kompletny lajek a ostatnio nabralem na to ochoty no i mam nazwe serwera i adres jego ale niewiem jak to poszukac w tej grze jezeli odswieze liste i zaczne przegladac te wszystkie serwery to i tak nieznajduje tego co chce. Pomuzcie mi prosze bo mam wielka ochote sobie pograc w sieci. THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Siemanko koledzy!!! Mam problem takiego typu a minowicie z grania na serwerach jestem kompletny lajek a ostatnio nabralem na to ochoty no i mam nazwe serwera i adres jego ale niewiem jak to poszukac w tej grze jezeli odswieze liste i zaczne przegladac te wszystkie serwery to i tak nieznajduje tego co chce. Pomuzcie mi prosze bo mam wielka ochote sobie pograc w sieci. THX The All-Seeing Eye bardzo przydatny program jeśli grasz online i nie tylko w cod2 [: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 http://callofduty2.com/patch_cod2/ juz jest patch v1.2... tylko sęk w tym ze jeszcze nie wyszedl patch dla serwerow na linuxie wiec zeby pograc gdzies trzeba bedzie troche poczekac lub kolowac serwery na windowsie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 http://callofduty2.com/patch_cod2/ juz jest patch v1.2... tylko sęk w tym ze jeszcze nie wyszedl patch dla serwerow na linuxie wiec zeby pograc gdzies trzeba bedzie troche poczekac lub kolowac serwery na windowsie :( nareszcie, w koncu, PunkBuster! jutro ide do sklepu po CoD2! teraz pogram "pełną gębą" w sieci :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Kurde <_< sporo serwerów nie dziala z tym patchem, :( będzie trzeba chyba troche poczekać :( Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez dadziuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 nareszcie, w koncu, PunkBuster! jutro ide do sklepu po CoD2! teraz pogram "pełną gębą" w sieci :lol2: e tam, nie ma nic piękniejszego jak zdejmujesz gościa z cheatami (chociaż i tak jest się przeważnie w plecy) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 sorki chlopaki, ze tak z mostu wale, ale nie chce mi sie tylu stron przekopywać, zapytam krótko - gracie jeszcze ekipa tweakowa ? jeśli tak to dajcie namiary gdzie i kiedy ;] pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazyPL Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 hehe PB sie przydaje :) Na paru serwerkach zrobiło sie znacznie spokojniej :) Chyba czas wrócic do cod2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 sorki chlopaki, ze tak z mostu wale, ale nie chce mi sie tylu stron przekopywać, zapytam krótko - gracie jeszcze ekipa tweakowa ? jeśli tak to dajcie namiary gdzie i kiedy ;] pozdro raczej nie, Ci ktorzy grali cos wiecej maja juz klany, a Ci ktorzy grali 4fun to pewnie od czasu do czasu graja na jakichs publikach :) servery v1.2: 83.98.163.204:28000 147.32.115.84:28962 85.25.133.179:28960 87.117.219.36:28960 pominalem polskie bo tam poziom raczej nijaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 no dzięki :D a już chciałem przeinstalowac coda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...