Skocz do zawartości
cavarr

Call Of Duty 2 - Rozgrywki PurePc.pl

Rekomendowane odpowiedzi

raczej nie, Ci ktorzy grali cos wiecej maja juz klany, a Ci ktorzy grali 4fun to pewnie od czasu do czasu graja na jakichs publikach :)

servery v1.2:

83.98.163.204:28000

147.32.115.84:28962

85.25.133.179:28960

87.117.219.36:28960

pominalem polskie bo tam poziom raczej nijaki

kurde szkoda :/ bo fajnie sie kiedys grało :D

może jakas ustawka, choćby 4 na 4 :> ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie w CoD 2 na 1280/1024 DX9.0 wszystko na maxa DETALE aniso x16 aax8 itd itd itd wszystko poprsotu full mam na necie od 30 do 70 fps przewaznie okolo 30-50. Na mojej konfiguracji... bez zadnego podkrecania oczywiscie... Nie wiem czy to dobrze moze ktos mi powie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie cod2 jest grywalny jak sie ma powyzej 70-80 fps, wtedy (przynajmniej ja) nie odczuwam opoznienia ruchow myszki

wszyscy narzekaja na to ze w dx9 chodzi koszmarnie... fakt chodzi źle, ale za to grafika syci, soft shadows, hdr (mozna zaobserwowac fajne obicia na toujane/matmacie gdzie ladnie sie swieca sciany oswietlone przez slonce) na singlu widac krople deszczu na helmie ;] ale mimo wszystko powinni lepiej zoptymalizowac dx9, chociaz engine q3 nie daje pelnego pola do popisu;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej Panowie, zaistalowalem paczke 1.2 i od tej pory sporo serwerow jest jakby "nieaktywna" choc sa na liscie, wiekszosc moich ulubionych zniknela calkowicie- to znaczy ze one sa na ver. 1.0? w takim razie po co sie wyswietlaja, mozna je przefiltrowac w jakis sposob? odinstalowanie patcha jest mozliwe?

do tego te niekonczace sie oczekiwanie na polaczenie... faq

jakies pomysly? pomocy!

Edytowane przez bAterion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co za lol ten gościu rzeczywiście przesadza czity na allegro do gry sieciowej...A gracze na tyle uczciwi są,że tego nie kupują.

...albo kupują poza aukcją :wink:

Edytowane przez melonino

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

demka i screeny

serwer :

p13 i frag.pl

1.2 pb=on

WH demo:

http://members.lycos.co.uk/codmapy/rasputin1.dm_1

http://members.lycos.co.uk/codmapy/rasputin2.dm_1

guid:

http://members.lycos.co.uk/codmapy/rasputin.JPG

a tu jeszcze jeden

http://members.lycos.co.uk/codmapy/M8.JPG

jak by serwery nie byly crakowane to bylo by mnie czitow 2 razy by sie zastanowil czy oplaca sie czitowac , a tak zmieni key i gra dalej

pozdrawiam

Edytowane przez tanaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt Ci nie kaze grac na scrackowanych serwerach .

koles który czituje a PB to wykryje- dostanie GUID BANA jednak za drugim razem dostanie HardwareBana < a to juz jest nie od przejscia dla "zwykłego" czitucha ( kupno kilku nowych elementów kompa sie kłania ).

ps

prosze o cierpliwosc, PB to porządny antycheat ( gram w ET, AA, BF2 i wiem na czym polega zasada jego działania) - na poczatku zawsze sa jakies luki jednak moge zapewnic ze gdy program zostanie dopracowany, cziterów ''przesieje az bedzie sie za nim kurzyc " a na forach cziterskich same posty "help my I have HW ban, make that ?! please help! " - dosłownie takie posty pisza te puste n00by, boki zrywać :D

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hardware Ban > zbanowanie elementów komputera takich jak : dysk twardy, karta muzyczna, karta sieciowa-( jedynie adres MAC ) .

HDD, k.muzyczna- sa banowane na podstawie odczytu(następnie dożywotniego zbanowania) przez PB numeru seryjnego z firmware sprzetu - a jak wiadomo firmware tych elementów jest praktycznie nie do zmiany .

sposob bardzo agresywny ale i bardzo skuteczny.

uzytkownik komputera z HW banem nie ma prawa połaczyc sie z następujaca lista gier :

America's Army

Battlefield 1942

Battlefield 2

Battlefield Vietnam

Call of Duty

Call of Duty 2

DOOM 3

Enemy Territory

Far Cry

F.E.A.R.

Joint Operations

Prey Coming Soon

Quake III Arena

Quake 4

Rainbow Six 3: Raven Shield

Rainbow Six 4: Lockdown

Return to Castle Wolfenstein

Soldier of Fortune II

...tak wiec nie radze :]

EDIT:

HW ban obejmuje także cd keya :) , HW bana mozna dostac za pierwszym razem badz tez za drugim ... HW ban - natychmiastowy - wallhack, aimbot itp ... GUID ban i kick dostaje sie za mniejsze przewinienia.

PB czesto aktualizuje sie "bez oficjalnej informacji" - własnie wtedy najwiecej pr0 cheaterów kończy zabawe na dość dłuuugo > zależnie od zasobnosci portfela na nowy sprzęt :]

PB w CoD2 to nowa funkcja i programisci evenbalance potrzebuja troche czasu na udoskonalenie

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze CoD 2 to jest wymagajaca gra ale jak gram na 1280/1024 AA Anizo i Extra detale to wszystko smiga super...

Jezeli przestawie w steorownikach AAx4 i Anizox16 to rowniez smiga super, jednakze kiedy dam juz AA8xS to juz zaczynaja sie schody i spada do 25 czasem 21 fps... Chce wiedziec czy to moj komp jest za slaby na AA8xS czy jakis inny problem.

Pozdrawiam

Edytowane przez Dym0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze CoD 2 to jest wymagajaca gra ale jak gram na 1280/1024 AA Anizo i Extra detale to wszystko smiga super...

Jezeli przestawie w steorownikach AAx4 i Anizox16 to rowniez smiga super, jednakze kiedy dam juz AA8xS to juz zaczynaja sie schody i spada do 25 czasem 21 fps... Chce wiedziec czy to moj komp jest za slaby na AA8xS czy jakis inny problem.

Pozdrawiam

To taka forma chwalenia sie sprzetem?

Swoja droga wychodzi na to, ze COD2 lepiej dziala na kartach nVidii jednak (demko u mnie momentami przycina w 1280x1024 z AAx4 i Anizox4)

Swoja droga jestem ciekaw, czy ktos naprawde potrafi golym okiem dostrzec roznice miedzy AAx4 a AAx8? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh... Nie przesadzaj nie mam zamiaru sie chwalic sprzetem tylko pytam sie serio. Bo na 1280/1024 AAx4 ANIZOx16 DX9.0c chodzi super a na tym samym tylko ze AA8xS juz sa schody... Nie wiem czego to wina a roznica jest niezauwazalna praktycznie... ale chodzi o wiele gorzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh... Nie przesadzaj nie mam zamiaru sie chwalic sprzetem tylko pytam sie serio. Bo na 1280/1024 AAx4 ANIZOx16 DX9.0c chodzi super a na tym samym tylko ze AA8xS juz sa schody... Nie wiem czego to wina a roznica jest niezauwazalna praktycznie... ale chodzi o wiele gorzej

Bo karta ma jakies 2-4 razy wiecej do przerzucenia?

A na serio: skoro nie widac roznicy, to po co przesadzac? Dla zasady? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z moim CoD'em...

Co 2, 3-cie ladowanie mapy konczy sie tak:

Dołączona grafika

Komputer, znaczy sie gra sie wiechnie, bo moge normalnie wrocic bez problemu do pulpitu i usunac proces gry.

Ale problem sie powatarza, ponownie co 2, lub 3 mape kiedy sie laduje, czasami takze przy wchodzeniu juz na server tak sie dzieje. Na starym kompie wszystko bylo OK, takze z instalka napewno wszystko OK. Komputer aktualny z podpisu, nie ma znaczenia jakie ustawienia graficzne wezme, czy wszystko na full, czy na low, zawsze zacinka... Robilem formata z nadzieja, ze to cos pomoze, ale niestety dalej to samo. Ma ktos jakis pomysl?

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi