janio Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 raczej nie, Ci ktorzy grali cos wiecej maja juz klany, a Ci ktorzy grali 4fun to pewnie od czasu do czasu graja na jakichs publikach :) servery v1.2: 83.98.163.204:28000 147.32.115.84:28962 85.25.133.179:28960 87.117.219.36:28960 pominalem polskie bo tam poziom raczej nijaki kurde szkoda :/ bo fajnie sie kiedys grało :D może jakas ustawka, choćby 4 na 4 :> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Ja u siebie w CoD 2 na 1280/1024 DX9.0 wszystko na maxa DETALE aniso x16 aax8 itd itd itd wszystko poprsotu full mam na necie od 30 do 70 fps przewaznie okolo 30-50. Na mojej konfiguracji... bez zadnego podkrecania oczywiscie... Nie wiem czy to dobrze moze ktos mi powie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 wg mnie cod2 jest grywalny jak sie ma powyzej 70-80 fps, wtedy (przynajmniej ja) nie odczuwam opoznienia ruchow myszki wszyscy narzekaja na to ze w dx9 chodzi koszmarnie... fakt chodzi źle, ale za to grafika syci, soft shadows, hdr (mozna zaobserwowac fajne obicia na toujane/matmacie gdzie ladnie sie swieca sciany oswietlone przez slonce) na singlu widac krople deszczu na helmie ;] ale mimo wszystko powinni lepiej zoptymalizowac dx9, chociaz engine q3 nie daje pelnego pola do popisu;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 wie ktoś moze kiedy mozna się spodziewac server patcha 1.2 na linux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 juz jest od wczoraj :D tylko jest jeszcze wersja beta i sa problemy z pamem http://www.fpsadmin.com/download/index.php?dlid=293 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 a jakie to są te problemy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 pam nie dziala bo jest do wersji 1.0, serwer sie zawiesza np ;] to chyba duzy problem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 oficjalny patch http://esports.pl/?id=post&post_id=1879365536 Ty podaleś unofficial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) hej Panowie, zaistalowalem paczke 1.2 i od tej pory sporo serwerow jest jakby "nieaktywna" choc sa na liscie, wiekszosc moich ulubionych zniknela calkowicie- to znaczy ze one sa na ver. 1.0? w takim razie po co sie wyswietlaja, mozna je przefiltrowac w jakis sposob? odinstalowanie patcha jest mozliwe? do tego te niekonczace sie oczekiwanie na polaczenie... faq jakies pomysly? pomocy! Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez bAterion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnikzoor Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) http://www.allegro.pl/item98865634__call_o...eaty_czity.html Nie no gość przesadził. :mur: Zgłaszajcie wszyscy na tej aukcji naruszenie zasad, uwalimy tego trola! Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Qn'ik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Melon Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) No co za lol ten gościu rzeczywiście przesadza czity na allegro do gry sieciowej...A gracze na tyle uczciwi są,że tego nie kupują. ...albo kupują poza aukcją :wink: Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez melonino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Wlasnie zainstalowalem patcha 1.2 i multi mi sie nie uruchamia co jest?? Singiel chodzi normalnie a jak chce multi uruchomic to mi wyskakuje " Failed to initialize renderer : version mis" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEWYORKER Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Ale ten PB to szit wczoraj dostalem pokaz wh & aim na paczu z PB :-| . Kopie za byle gowno a czita nie ruszyl. Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez NEWYORKER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 masz moze demko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEWYORKER Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Demo ? po co koles oficjalnie walil po scianach nawet nie udawal ze gra czysto. To miala byc pokazowka ze mozna. NA serwie byl tez hospes z tego forum strasznie sie denerwowal B) . Kolo mial nika max44raxt czy cos takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) witam demka i screeny serwer : p13 i frag.pl 1.2 pb=on WH demo: http://members.lycos.co.uk/codmapy/rasputin1.dm_1 http://members.lycos.co.uk/codmapy/rasputin2.dm_1 guid: http://members.lycos.co.uk/codmapy/rasputin.JPG a tu jeszcze jeden http://members.lycos.co.uk/codmapy/M8.JPG jak by serwery nie byly crakowane to bylo by mnie czitow 2 razy by sie zastanowil czy oplaca sie czitowac , a tak zmieni key i gra dalej pozdrawiam Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez tanaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) nikt Ci nie kaze grac na scrackowanych serwerach . koles który czituje a PB to wykryje- dostanie GUID BANA jednak za drugim razem dostanie HardwareBana < a to juz jest nie od przejscia dla "zwykłego" czitucha ( kupno kilku nowych elementów kompa sie kłania ). ps prosze o cierpliwosc, PB to porządny antycheat ( gram w ET, AA, BF2 i wiem na czym polega zasada jego działania) - na poczatku zawsze sa jakies luki jednak moge zapewnic ze gdy program zostanie dopracowany, cziterów ''przesieje az bedzie sie za nim kurzyc " a na forach cziterskich same posty "help my I have HW ban, make that ?! please help! " - dosłownie takie posty pisza te puste n00by, boki zrywać :D Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEWYORKER Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 A jak pb rozpozna ze to jego drugi raz i da hw banana jesli zmieni keja po guid banie ? po ip ? tez zmienne moze pb zapisuje hw guida przy banie na kej guida?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Hardware Ban > zbanowanie elementów komputera takich jak : dysk twardy, karta muzyczna, karta sieciowa-( jedynie adres MAC ) . HDD, k.muzyczna- sa banowane na podstawie odczytu(następnie dożywotniego zbanowania) przez PB numeru seryjnego z firmware sprzetu - a jak wiadomo firmware tych elementów jest praktycznie nie do zmiany . sposob bardzo agresywny ale i bardzo skuteczny. uzytkownik komputera z HW banem nie ma prawa połaczyc sie z następujaca lista gier : America's Army Battlefield 1942 Battlefield 2 Battlefield Vietnam Call of Duty Call of Duty 2 DOOM 3 Enemy Territory Far Cry F.E.A.R. Joint Operations Prey Coming Soon Quake III Arena Quake 4 Rainbow Six 3: Raven Shield Rainbow Six 4: Lockdown Return to Castle Wolfenstein Soldier of Fortune II ...tak wiec nie radze :] EDIT: HW ban obejmuje także cd keya :) , HW bana mozna dostac za pierwszym razem badz tez za drugim ... HW ban - natychmiastowy - wallhack, aimbot itp ... GUID ban i kick dostaje sie za mniejsze przewinienia. PB czesto aktualizuje sie "bez oficjalnej informacji" - własnie wtedy najwiecej pr0 cheaterów kończy zabawe na dość dłuuugo > zależnie od zasobnosci portfela na nowy sprzęt :] PB w CoD2 to nowa funkcja i programisci evenbalance potrzebuja troche czasu na udoskonalenie Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 moglby mi ktos podac spis plikow i katalgow w cod2 ? posciagalo mi sie mnustwo modow i teraz jak chce pograc na lanie to mi blad wyskakuje (przez wlasni jakis mod) Mogli zrobic jakis katalog na nie a tak to walaja sie wszedzie =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Cześć, mam router z QoS. Potrzebuje info jaki zakres portów trza potraktaktować tym QoS żeby zrzucało inne usługi (typu P2P) na rzecz lepszego transferu w COD2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 to zalezy od serwera, standard to 28960, ale mozna spotkac od 28000 do 29000 lub w jeszcze innym zakresie, wiec trudno okreslic przedzial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Wiem ze CoD 2 to jest wymagajaca gra ale jak gram na 1280/1024 AA Anizo i Extra detale to wszystko smiga super... Jezeli przestawie w steorownikach AAx4 i Anizox16 to rowniez smiga super, jednakze kiedy dam juz AA8xS to juz zaczynaja sie schody i spada do 25 czasem 21 fps... Chce wiedziec czy to moj komp jest za slaby na AA8xS czy jakis inny problem. Pozdrawiam Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Dym0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Wiem ze CoD 2 to jest wymagajaca gra ale jak gram na 1280/1024 AA Anizo i Extra detale to wszystko smiga super... Jezeli przestawie w steorownikach AAx4 i Anizox16 to rowniez smiga super, jednakze kiedy dam juz AA8xS to juz zaczynaja sie schody i spada do 25 czasem 21 fps... Chce wiedziec czy to moj komp jest za slaby na AA8xS czy jakis inny problem. Pozdrawiam To taka forma chwalenia sie sprzetem? Swoja droga wychodzi na to, ze COD2 lepiej dziala na kartach nVidii jednak (demko u mnie momentami przycina w 1280x1024 z AAx4 i Anizox4) Swoja droga jestem ciekaw, czy ktos naprawde potrafi golym okiem dostrzec roznice miedzy AAx4 a AAx8? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Ehhh... Nie przesadzaj nie mam zamiaru sie chwalic sprzetem tylko pytam sie serio. Bo na 1280/1024 AAx4 ANIZOx16 DX9.0c chodzi super a na tym samym tylko ze AA8xS juz sa schody... Nie wiem czego to wina a roznica jest niezauwazalna praktycznie... ale chodzi o wiele gorzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Ehhh... Nie przesadzaj nie mam zamiaru sie chwalic sprzetem tylko pytam sie serio. Bo na 1280/1024 AAx4 ANIZOx16 DX9.0c chodzi super a na tym samym tylko ze AA8xS juz sa schody... Nie wiem czego to wina a roznica jest niezauwazalna praktycznie... ale chodzi o wiele gorzej Bo karta ma jakies 2-4 razy wiecej do przerzucenia? A na serio: skoro nie widac roznicy, to po co przesadzac? Dla zasady? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Sorry za odświeżenie tematu ale kto chce zagrać ze mną to na gg 2261140 z reguły jestem w top3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 w top3 czego ? puba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Mam problem z moim CoD'em... Co 2, 3-cie ladowanie mapy konczy sie tak: Komputer, znaczy sie gra sie wiechnie, bo moge normalnie wrocic bez problemu do pulpitu i usunac proces gry. Ale problem sie powatarza, ponownie co 2, lub 3 mape kiedy sie laduje, czasami takze przy wchodzeniu juz na server tak sie dzieje. Na starym kompie wszystko bylo OK, takze z instalka napewno wszystko OK. Komputer aktualny z podpisu, nie ma znaczenia jakie ustawienia graficzne wezme, czy wszystko na full, czy na low, zawsze zacinka... Robilem formata z nadzieja, ze to cos pomoze, ale niestety dalej to samo. Ma ktos jakis pomysl? Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...