Fronek Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Niedawno zakupiłem płyte główną Matsonic 648 MAX i chciałem was sie zapytac o radę czy ona jest uszkodzona czy może ja coś żle robie. Otóz przekładam procka 2,0 Ghz ramy karte graficzną i wciskam przycisk power. Wiatrak na procku i na karcie graficznej sie kręci ale obraz nie widać monitor wogóle nie reaguje i podczas uruchamiania powinien sie odezwać PC-Speaker a tu cisza. Po próbie wyłączenia tzn przytrzymania przez ponad 5s przycisku power nic sie nie dzieje nadal wiatraki sie kręca. Przed 2 uruchomieniem wyciągnołem karte graficzną i nadal to samo choć z doświadczenia wiem że PS speaker powinien sie odezwać to samo robiłem z pamięcią Ram. Jeśli ktoś wie o co chodzi to prosze o pomoc na froniu@autograf.pl albo 6007509. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 z opisu wynika że uwalona płyta.. ale sprawdz jeszcze czy masz dobrze zasilanie podpiete (dociśniete) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronek Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Zasilanie jest dobięte dobrze no chyba ze coś z tym gniazdem jest coś nie tak. I spróbowałem wyciągnąc procka i podpiąc tylko9 wiatrak i nadal to samo po zetknięciu wciśnienięciu power wiatrak smiga, ale po dłuższym przytrzymaniu przycisku power nie wyłacza sie. Moze przestawić trzeba jakąs zworke??? Dzieki z góry i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...