Skocz do zawartości
Szymon

Psujące sie tekstury :-(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problemik :). Wczesniej juz byly takie numery to znaczy ze grafika sie sypala. Prawie nie zauwazalnie ale bylo...wygladalo to w ten sposob jak by karta byla za ostro krecona(nie iwem jak nazywa sie to profesjonalnie :lol: ) . Dzisiaj sicagnalem sobie silent hill. I wszystko pieknie ale momentami ta grafika psuje sie dosyc ostro. I teraz nie wiem czego to wina. Mam detonatory 30.82. Karte jak nizej. Czy to z tego powodu ze producent nie zadbal specjalnie o paste przewodzaca i odpowiedniej wielkosci radiator? I dodatkowe chlodzenei zalagodzi srpawe? Czy to juz tak zostanie? :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie moze to jakas nowa gra i potrzebuje nowych sterow

Jakie objawy?? hmm no ciezko stwierdzic :-). Sprobujce przekrecic grafike to zobaczycie nie wiem..jak to sie nazywa? artefakty? Pojecia nie mam ...takie gowna migaj. Np. jakas tekstura wydluza Ci sie przez caly ekran, miganie itp. :-) .Drivery mam najnowsze nie liczac tych detonatorow 40.XX - iles tam. Bo te nie chca mi ruszac w ogole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, ja mam podobny problem ('fruwajace' tekstury i inne dziwne artefakty - np. trawa na niebie ;) ) mam czasami w rallisport challenge (nawet na odkreconej grafie...). i tylko tutaj, 3d mark moze przejsc 10 razy i nic sie nie kaszani...inne gierki tez oki chodza...strange... 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam problemik :). Wczesniej juz byly takie numery to znaczy ze grafika sie sypala. Prawie nie zauwazalnie ale bylo...wygladalo to w ten sposob jak by karta byla za ostro krecona(nie iwem jak nazywa sie to profesjonalnie  :lol: ) . Dzisiaj sicagnalem sobie silent hill. I wszystko pieknie ale momentami ta grafika psuje sie dosyc ostro. I teraz nie wiem czego to wina. Mam detonatory 30.82. Karte jak nizej. Czy to z tego powodu ze producent nie zadbal specjalnie o paste przewodzaca i odpowiedniej wielkosci radiator? I dodatkowe chlodzenei zalagodzi srpawe? Czy to juz tak zostanie?  :cry:

A sprawdzałeś czy grafa dobrze siedzi w złączu, możliwe że jest delikatnie skrzywiona, poluzuj delikatnie śrubki mocujące płytę główną, wyciągnij grafę i włóż ponownie, dopiero potem dokręć płytę. Jeżeli będzie coś krzywo to ten zabieg powinien to zniwelować.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec po odkreceniu grafy w ogole dziwne rzeczy sie dzieja :-). A gra jak wygladala tak wyglada jest raczej prosto nie widac zadnego nacisku. I czemu jak zainstaluje detonatory ten nowsze 40.xx to win98 mi sie zamyka na dzien dobry a winxp tez glupieje dziwne :-(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, ja mam podobny problem ('fruwajace' tekstury i inne dziwne artefakty - np. trawa na niebie ;) ) mam czasami w rallisport challenge (nawet na odkreconej grafie...). i tylko tutaj, 3d mark moze przejsc 10 razy i nic sie nie kaszani...inne gierki tez oki chodza...strange... 8O

moze tak drzesz laczki ze trawa w niebo leci .... :P

a tak na serio to mialem podobne numery z leciwy m jush midtown madness 2 od billa, okazalosie ze to wina gry. skoro w inych grach jest ok 3d mark przechodzi to moze zostaje jedynie zaczekać na patcha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZGADUJ  :twisted:

Nie chce mi się, to ty masz problem a ja pytam o dod. informacje, wcześniej o nim nie wspomniałeś, grafa może się krzaczyć np. przez sterowniki AGP, złe ułożenie w gnieździe AGP, DX'a, przetaktowanie, słaby zasilacz, uszkodzoną płytę itp.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, tak wiec oswiece Cie MAM VIA 4 in 1 (najnowsza wersje). Dx 8.1, karte przetaktowywalem ale jakis czas temu od paru tygodni tego nie robie i ten sam efekt. Zasilacz nie jest najmocniejszy (250w) ale mam tylko nagrywarke 1 dysk i praktycznie nic wiecej. Nawet sie nie grzeje specjalnie...no i plyta ktora raczej nie jest uszkodzona no bo nic na to nie wskazuje. Tym bardziej ze mialem przez pewien czas radeona i nie spotkalem sie z krzaczkami - z drugiej strony byla to kwestia kilku godzin. No i rzecz dzieje sie tak powaznie tylko w silent hill 2, w battlefieldzie tez czasem ale wtedy o ile pamietam mialem krecona grafike.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...