ps_66 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Mam problem. kupiłem sobie routera DI-614+ i chcę go skonfigurować. Wpisuję "192.168.0.1" aby wejść na tę stronę i zacząć konfigurację. po wpisaniu "admin" w okienku które wyskakuje i zatwierdzeniu ok nie ładuje mi tej stronki tylko wyskakuje to " 404........ " Co mam zrobić aby uruchomiła mi się stronka konfiguracyjna?? A moze ktoś mi napisze krok po kroku jak mam wszystko poustawiać aby było mozna utwożyć połaczenie miedzy pecetem a laptopem i urchamiać internet na tym laptopie?? Jestem w kablówce Aster. Za wszystki porady z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 a jakie dajesz haslo? moze jest ustawione na 'admin', albo 'epicrouter' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 1 sprawdz skretke(nie moze byc skrosowana) 2 sprawdz czy karta sieciowa jest zainstalowana poprawnie 3 skretka ma byc umieszczona w gniezdzie ethernetowym 4 wylacz router na 30 sekund 5 zrob reset routera 6 musi dzialac :PPPPPPPPPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Z routerem to jest tak że ich adresy muszą się zgadzać więc jak masz router z takim np. 192.168.1.x to kompa ustawa na inny adres ale tak 192.168.1.x. Rozumiesz?? Wszytko musi być podobne :) tylko x różny. Chyba że Ci nie przeszkadza zmienny adres IP to możesz zrobić że będzie pobierać adres IP z DHCP z routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 looknij jeszcze raz do instrukcji może pod innym adresem ma konfiguracje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 jak miales kiedys proxy ustawione to je wylacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ps_66 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Dzięki wam udało mi się wreszcie skonfigurować routera i internet mi śmiga na laptopie :) Jest tylko jeszcze jeden problem a mianowicie laptop nie widzi pc-ta i odwrotnie. Co może być tego powodem ??? Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 ... Jest tylko jeszcze jeden problem a mianowicie laptop nie widzi pc-ta i odwrotnie. Co może być tego powodem ??? Proszę o pomoc. 1726679[/snapback] tzn co ? nie chodzi ping (i nic) miedzy nimi czy tylko nie widac w otoczeniu sieciowym ? ogolnie to przyczyna jest najpewniej FireWall - a co do otoczenia sieciowego to udostpenianie plikow i drukarek wlacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ps_66 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 tzn co ? nie chodzi ping (i nic) miedzy nimi czy tylko nie widac w otoczeniu sieciowym ? ogolnie to przyczyna jest najpewniej FireWall - a co do otoczenia sieciowego to udostpenianie plikow i drukarek wlacz 1726790[/snapback] nie wiem jak mam sprawdzić ten ping :( a w otoczeniu nic nie widać tzn laptop coś tam widzi, ale jak chcę sprawdzić to wyskakuje monit " że nie jest dostepny, nie mam uprawnien i muszę skontaktować się z administratorem choć ja nim jestem." Nie wiem jak to rozgryźć... :mur: a firewalla mam wyłaczonego i wszystko jest udostępnione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 sprobuj zrobic siec kreatorem pod winda XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 nie wiem jak mam sprawdzić ten ping :(CMD.exe i polecenie ping x.x.x.x (gdzie x.x.x.x to IP kompa z ktorym cchesz sie laczyc) a w otoczeniu nic nie widać tzn laptop coś tam widzi, ale jak chcę sprawdzić to wyskakuje monit " że nie jest dostepny, nie mam uprawnien i muszę skontaktować się z administratorem choć ja nim jestem." Nie wiem jak to rozgryźć... ehh - konkrety, konkrety, konkrety - a nie cos tam gdzies tam itp !!! widac grupe robocza ? kompy nie maja tej samej nazwy ? udzialy sieciowe poustawiane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 O Boże - człowieku. Masz Router i masz problemy ? W Windowsach są takie magiczne aplikacje, nazwane przez twórców 'Kreatorami...' - odpal sobie takiego na komputerach i po kłopocie - Windows lubi czasem sam cos zmielić i przestaje działać - więc po przebiciu się przez kreatora - powinno ładnie działać. A Router na pewno jest sam w sobie dobrzez konfigurowany ? Chodzi o sieci, podsieci, adresy MAC itp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ps_66 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Robiłem kreatorami i również nic... Ping zrobiłem i wysłane zostały 4 pakiety i odebrane 4 a utraconych 0. Nie znam się na tym i stąd moja tu wizyta. Czekam na dalsze propozycje i pomoc.Z góry dziękuję za cierpliwość i wyrozumiałość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Mam problem. kupiłem sobie routera DI-614+ i chcę go skonfigurować. Wpisuję "192.168.0.1" aby wejść na tę stronę i zacząć konfigurację. po wpisaniu "admin" w okienku które wyskakuje i zatwierdzeniu ok nie ładuje mi tej stronki tylko wyskakuje to " 404........ " Co mam zrobić aby uruchomiła mi się stronka konfiguracyjna?? A moze ktoś mi napisze krok po kroku jak mam wszystko poustawiać aby było mozna utwożyć połaczenie miedzy pecetem a laptopem i urchamiać internet na tym laptopie?? Jestem w kablówce Aster. Za wszystki porady z góry dziękuję. 1726235[/snapback] A czy nie powinien tam byc adres 192.168.1.1?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Robiłem kreatorami i również nic... Ping zrobiłem i wysłane zostały 4 pakiety i odebrane 4 a utraconych 0. Nie znam się na tym i stąd moja tu wizyta. Czekam na dalsze propozycje i pomoc.Z góry dziękuję za cierpliwość i wyrozumiałość. 1727462[/snapback] TTu masz link do tematu który mi pomógł to zrobić. Nyny podaje w nim trzy linki-przeczytaj. Inna sprawa to zmiana ustawień firewalla - mi Zone Alarm blokował udostepnianie plików tak ze widziałem pliki z jednego na drugim ale odwrotnie juz nie i szukałem przyczyny w prawach dostępu do plików .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...