Skocz do zawartości
jac76

Jaki Telewizor Za Około 1500?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym przed świętami kupić jakiś telewizor jak w opisie ale czym więcej czytam tym mniej wiem. Telewizor ma służyć do oglądania TV naziemnej, cyfrowej TV SAT oraz stacjonarnego DVD/DivX Playera. Oczywiście także będę chciał podpinać pod niego kompa dlatego wejście z przodu lub z boku AV konieczne. Obraz oglądam z około 2 m i dlatego dobrze aby nie miał żadnej pikselozy, efektu komety ani nic w tym stylu. Gwarancja 2 letnia też jest nie bez znaczenia.

Na początku byłem zdecydowany na jakiegoś Grundiga lub LG. Teraz rozważam pomiędzy: Panasonic TX-29PM11P, TX-29PS12P a Samsungiem CW29M206P, ale ostatnio gdzieś przeczytałem, że w 29PM11P występuje dość poważnie efekt pompowania.

Zależy mi szczególnie na opini użytkowników, którzy mają telewizory 29" 100 Hz 4:3 następujących marek: Panasonic, Samsung, Grundig, LG, Thomson.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fakt, że Panasonic w ostatnich latach dąży bardziej do tego by stać się ogólniedostępną shitową firmą, produkującą wszystko i tanio, ale mimo wszystko w niektórych branżach nadal stoi na niezłym poziomie, a tak jest z telewizorami.

Jeżeli chodzi o Thomsona / Grundiga, to ich jakość wykonania i użytych podzespołów pozostawia dużo do życzenia, Thomson w dodatku ma nieciekawy interface użytkownika, co uprzykrza codzinne użytkowanie tego sprzętu.

Sam osobiście mam Panasa, chociaż nie wymienione przez ciebie modele i jestem b.zadowolony. Wpomniane przez ciebie modele też przyjemnie wypadają na tle innych.

Samsung / LG warto kupić jeśli mają te same funkcje, a są tańsze od Panasonica. Najlepiej poprosić sprzedawcę aby włączył te telewizory na stoisku, dał ci w łapę pilota i sam zobaczysz jak wygląda ten sam obraz na różnych telewizorach.

A z wymienionych tutaj i tak, jeżeli chodzi o wyświetlany obraz, osobiście najlepiej ogląda się na Philipsie. Ale w tej cenie ciążko o dobry 100Hz model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie będę musiał przejechać się do Media we Wrocku bo u mnie na "wiosce" to jak mają jeden model 100Hz w sklepie to święto, a zamawiać w ciemno nie chcę. Philipsa celowo pominąłem ze względu na roczną gwarancję, nie mam zaufania do firmy, która sama nie ufa w jakość swojego sprzętu. A Sony to mam magnetowid i wystarczy. Jest trochę wiekowy i ma ustawianie zegara tylko do 2006 roku ale biorąc bo uwagę lawinowo rosnącą liczbę usterek to w 2006 roku ulegnie on samodestrukcji.

Jakby ktoś wiedział po ile Panasonic TX-29PM11P, TX-29PS12P i Samsung CW29M206P stoi w MM byłbym wdzięczny.

Dziękuję za posty i proszę o więcej bo chyba nie wszyscy mają plazmy i jest jeszcze sporo osób ze standardowymi TV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Philips jako jedna z pierwszych firm wprowadziła na swoje produkty europejską gwarancję, która trwa 24 m-ce.

Sprwdź to jeszcze raz.

Miałem do czynienia z modelem Panasonica 29PM11P. Porównując go do LG, Samsunga, czy Grundiga w mojej subiejtywnej opinii najlepiej wyświetlał obraz, w Avansie w tej chwili kosztuje 1599. Układy LTI, CTI robią swoje, lepiej przyczaić się właśnie na ten model. Co do MM to najlepiej jak zadzwonisz http://www.mediamarkt.pl/markety_15.html

Edytowane przez Mastiff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi