VEDAMGO Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Witam, od jakiegos czasu dosc regularnie mam sygnalizowany atak IP-Spoofing. Firewall Outopst Pro. Jak sie to dzieje nie da sie polaczyc z zadnym servisem, polaczenie niby jeszcze jest ale jakby uspione. Na szczescie dosc szybko moge zmienic IP co umozliwia mi dalsze surfowanie - neostrada. Na necie nie moge nic znalezc co mogloby mi pomow w obronie ( blokowaniu ) przed atakiem. Firewall Outposta tylko to sygnalizuje niestety nie blokuje, mialem wczesniej Kaspersky Anti Hacker, ale tez nie radzil sobie. Znacie jakies oprogramowanie, ktore mogloby powstrzymac ten atak ?? Raport z Outposta: Attack Type IP Address Scan Ports Details IP Spoofing 255.255.255.255 E6-E8-20-00-01-00 W poszczegolnych atakach zmienna jest tylko wartosc 'Scan Ports Details'. Edytowane 2 Listopada 2005 przez VEDAMGO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VEDAMGO Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Nikt nie wie?? Dziennie mam kolo 10 takich atakow i odcinanie neta w najbardziej nieodpowiednich momentach. To moze ktos wie jak powstrzymac SYN flood attack?? Prawdopodobnie sa one ze soba powiazane. Dodam ze nie mam routera, tylko modem z tepsy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Sproboj Sygate Presonal Firewall. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wersalus Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Witam, od jakiegos czasu dosc regularnie mam sygnalizowany atak IP-Spoofing. Firewall Outopst Pro. witam jezeli uzywasz tylko neo to prawym klik na attack detection i wejdz w properties.. odznacz wszystkie ataki ethernet powinno byc ok, mi tak przy wlaczeniu emule sie robilo, teraz smiga super pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VEDAMGO Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 odznacz wszystkie ataki ethernetTroche dziwne rozwiazanie, ale sprobuje. Dzieki, raczej na to bym nie wpadl, narazie to bawilem sie tylko parametrami DoS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...