Macieqqq Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Zlozylem cos takiego: Mobo: DFI LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon 64 3000+ BOX Venice (BOX dlatego, ze gwara na 3 lata) Wentyl: Thermaltake® BigTyphoon 4 in 1 (CL-P0114) Pentagram Freezone QVC-120 Cu+ i tutaj wlasnie nie wiem ja wybralem takie dwie pozycje i pogrubilem ta, ktora bym wybral... czy to bedzie najlepszy wybor za ok 150 zl? Pamiec: PDP Patriot 1GB DDR 400MHz Dual CL 2.5 (2 x 512MB) z radiatorami (myslalem jeszcze nad GeIL 2 x 512MB PC-400 CL2.5) HDD: Samsung SpinPoint 250 GB SP2504C (7200) Serial ATA II Karta graficzna: Radeon X800 XL Sapphire 256 MB HDTV/DVI BOX (PCI-E) DVD: LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4167B Zasilka: Tagan 430W - U15 Easycon Serie (zalezy mi na modularnej budowie) Prosze o opinie, sugestie... co byscie zmienili? Edytowane 30 Października 2005 przez Macieqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Wentylator na Freezera 64 Pro (~100zł). Zasilacz przynajmniej 450W - oczywiście najlepiej Tagan lub Antec. Czy zamierzasz przerabiać tą płytę główną na Sli-D? Oczywiście mówię o ołówek-hacku. Jeśli nie to weź Gigabyte GA-K8NXP-SLI [~600zł]. Co do karty graficznej może lepiej kupić X800GTO2>X850XT PE - ma wyższe taktowania i producent (Sapphire) daje gwarancję odblokowania 16 potoków. Cena jest (w Komputroniku) o 50 zł niższa niż X800XL, a wydajność jest wyższa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Wentylator na Freezera 64 Pro (~100zł). Zasilacz przynajmniej 450W - oczywiście najlepiej Tagan lub Antec. Czy zamierzasz przerabiać tą płytę główną na Sli-D? Oczywiście mówię o ołówek-hacku. Jeśli nie to weź 1726983[/snapback] 1. A Thermaltake czy Pentagram nie bedzie wydajniejszy? 2. Nie potrzebna mi plyta z SLI... czy DFI nie bedzie wydajniesza od Gigabyte'a? 3. Czy w "zwyklym" sklepie dostane X800GTO2? jesli tak to jak myslicie dlugo jeszcze bedzie na polkach? bo czytalem w innym temacie ze wyszlo tylko 10 000 sztuk... Prosze o dalsze wypowiedzi Edytowane 30 Października 2005 przez Macieqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 1.Ja słyszałem, że ten Freezer (64 Pro) jest bezkonkurencyjny na S939. 2.Te płyty nie powinny się różnić wydajnością, bo są na tym samym chipsecie. 3.Przynajmniej w Komputroniku je mają. Co do wentylatorów różnice nie są duże. Między moim Pentkiem i Freezerem (na Venice'ie 3000+) wynoszą 3 stopnie, ale wydaje mi się, że to przez pastę. Bo o ile kojarzę do Freezera dają srebrną, a do Pentagrama silikonową, a w testach chyba się nie trudzą po osobną. Mimo wszystko ja bym kupił Freezera. Co do kart graficznych z dobrym chłodzeniem podkręcisz X800XL, ale i tak nie osiągniesz taktowań X850XT PE. Mimo to różnica w wydajności nie powinna być duża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TraFicK Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Z apollo 222. [PCIE] Karta Radeon X800GTO2 Sapphire 256MB 21067-00-50 szt. 909.84 1110.00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Ta karta chyba nie jest jakimś egzotycznym okazem, a nawet jeśli to chwytaj wersję XL, któa ma trochę niższe taktowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 czyli jesli nie gto2 to xl, tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Dokładnie. A może byś wziął coś tańszego (np. płytę główną) i lepszą kartę graficzną? GF 7800GT kosztuje około ~1440 złotych, a jest już wyraźnie szybszy niż X850XT PE (czyli w pewnym sensie X800GTO2...). Z tańszych płyt głównych ze SLI mogę ci polecić MSI K8N SLI-F ~360zł. Edytowane 30 Października 2005 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) no ale ja nie chce SLI :P no wiec powiem tak do tego zestawu jakie byscie wzieli pamieci i wentylator? oczywiscie ceny musza byc porownywalne... Edytowane 30 Października 2005 przez Macieqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 No ja chyba napisałem, że AC Freezer 64 Pro - cena ~100 złotych. Co do RAM-u to chcesz jakiś "pierwsza-klasa" czy ma poprostu być? Bo jeśli chcesz wyciągnąć coś z niego to weź jakieś z radiatorami, a jak nie - wystarczą ci GoodRAMy. Byleby miały taktowanie 400MHz i CL2.5. A co do SLI to ja miałem na myśli, że zamiast Radeona weźmiesz GeForce'a 7800GT z jakąś tanią płytą główną. Wyszłoby na podobne pieniądze, a zauważyłbyś skok wydajności. A o tym, że do Radeonów SLI jest potrzebne jak (!?) chemia w szkole wiem nie od dziś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...