Skocz do zawartości
Conti

Instalacja Win 98se Na Usb Pen Drive

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest możliwe / wykonalne zainstalowanie windows 98 na pamięci typu pen drive podłączonej pod port usb??

Mam wrażenie, że nie bardzo - dla windowsa 98se trzeba doinstalowywać sterowniki dla pamięci usb, ale może istnieje jakaś metoda na taką instalacje.

Mój problem sprowadza się do drukarki HP 710 - pod windowsem XP ma troszke ograniczone sterowniki - jak coś na stronie jest kolorowego to całą stronę trzepie z tuszu kolorowego (nawet czarny text). Nie udało mi się wymusić instalacji sterowników dla nt pod winXP.

Zostaje mi tylko instalacja windowsa 98se a wolałbym zainstalować go na dysku dodatkowym niż na partycji dysku głównego.

Kieszń z dyskiem też odpada - nie mam miejsca w obudowie :( .

Czytałem o metodzie instalacji na dysku cd - ale najpierw taki windows trzeba zainstalować na hdd i dopiero potem przenieść na cdr :( .

Pewnie chce za bardzo uprościć sobie zadanie - ale zapytać się zawsze warto.

Z góry dzięki za podpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko.

Po pierwsze:

Czytałem tez kiedyś troche na ten temat, ale tak sie zastanawiam czy nie lepiej by ci było może ściągnąć jakiegoś linuxa livecd, albo czasami są jakieś bardziej okrojona na pendriva też.

Po drugie:

Nierozumie jak ci może system drukować coś takiego na kolorowo jak mu zaznaczasz na czarnobiało. Wystarczy wcisnąć ctrl+p jak coć chcesz drukować potem wchodzisz w właściwości kazładka papier/jakość i ustawiasz skala szarości.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko.

Po pierwsze:

Czytałem tez kiedyś troche na ten temat, ale tak sie zastanawiam czy nie lepiej by ci było może ściągnąć jakiegoś linuxa livecd, albo czasami są jakieś bardziej okrojona na pendriva też.

Po drugie:

Nierozumie jak ci może system drukować coś takiego na kolorowo jak mu zaznaczasz na czarnobiało. Wystarczy wcisnąć ctrl+p jak coć chcesz drukować potem wchodzisz w właściwości kazładka papier/jakość i ustawiasz skala szarości.

Pozdrawiam

1727199[/snapback]

Na linuksach się kompletnie nie znam, poza tym jak z obsługą plików *.doc itp ??

Może niedokładnie przedstawiłem:

Mam strone dokumentu na której jest np. jeden wyraz wyróżniony kolorem lub kolorowy mały wykres lub cokolwiek w kolorze - jakikolwiek znaczek. I zależy mi na tym, aby był na wydruku kolorowy. Reszta to czary tekst.

Na sterach pod win98 wszystko to co czarne było drukowane przy użyciu czarnego tuszu a tylko odcienie szarości i kolory były mieszane z pojemnika kolorowego.

W winXP (hp olał sprawe i nie napisał zaawansowanych sterów więc są tylko systemowe) jeśli cokolwiek na stronie jest kolorowe (i się chce aby było kolorowe) to CAŁĄ strona - wszystko - jest drukowane tylko z pojemnika kolorowego. Trwa to ponad minute i pierunem zużywa kardrige.

Do tej pory drukowałem wszystko z zaznaczeniem "drukuj tylko w czarnym" ale teraz będe miał sporo rzeczy typu prezentacje, praca naukowe itp do wydrukowania. Mam jeszcze 3 czarne i 2 kolorowe kardrige. Jeśli uruchomie drukowanie spod win98 to spokojnie mi wystarczy tuszu. A i ładniej będzie wyglądać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi