Isamu Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Stery mam 66.xx, ale miałem 77.77 i 82.xx i żadnych zmian. A u mnie zmiana sterow okazala sie korzystana. Karta na 81.95 jest o okolo 300 pkt w 3dMarku05 szybsza niz na 66.9x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicks Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 mam pytanie do właścicieli 6600ge, czy przejściówka dvi na d-sub dołączana do karty powoduje jakąś (chociaż najmniejszą) utratę jakości obrazu? mam monitor crt więc w grę wchodzi tylko d-sub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 nie ma najmniejszego uszkodzenia obrazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Wymieniłem chłodzenie na xc-80 alcu. Początkowo się przestraszyłem bo na 540/1150 pojawiły się artefakty. Po parunastu minutach do 560 już ich nie było w ATI Tool'u :) Ale nie spodobała mi się inna rzecz: mianowicie spadła mi liczba fps-ów i pkt. w 3dmarku. Podejrzany jest także spadek temp. tylko o 10 stopni w stresie. Czy możliwe że coś pochrzaniłem przy montażu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Wymieniłem chłodzenie na xc-80 alcu. Początkowo się przestraszyłem bo na 540/1150 pojawiły się artefakty. Po parunastu minutach do 560 już ich nie było w ATI Tool'u :) Ale nie spodobała mi się inna rzecz: mianowicie spadła mi liczba fps-ów i pkt. w 3dmarku. Podejrzany jest także spadek temp. tylko o 10 stopni w stresie. Czy możliwe że coś pochrzaniłem przy montażu? dość możliwe - jaki miałes coolerek seryjnie na karcie? ten świecący? jaką temperature masz teraz z pentagramem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Poprzednia w stresie 80 Obecna w stresie - 70 Poprzedni był seryjny, pentka podłączyłem pod 12V. Dodam że dziwne mam punktacje w 3dmarku :huh: 450/1000 - 18 300 480/1000 - 18 175 450/1050 - 17 840 A po tych testach jeszcze raz 450/1000 i wynik 17 740... Dodam że użyłem pasty Arctic Ceramique, no i że mam bardzo małą obudowę (wys. 32 cm). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Poprzednia w stresie 80 Obecna w stresie - 70 Poprzedni był seryjny, pentka podłączyłem pod 12V. Dodam że dziwne mam punktacje w 3dmarku :huh: 450/1000 - 18 300 480/1000 - 18 175 450/1050 - 17 840 A po tych testach jeszcze raz 450/1000 i wynik 17 740... Dodam że użyłem pasty Arctic Ceramique, no i że mam bardzo małą obudowę (wys. 32 cm). Temperatura za wysoka - ja na XC80AL mam 55c w stress na 555mhz. Zdejmowałes z pamięci radiatorki seryjne? jezeli nie to pentagram sie na nich opiera i nie dociska do rdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Radiatorków faktycznie nie zmieniałem, została nawet spora odległość między nimi i radiatorem głównym. Czy to niedociskanie może powodować skoki wyników 3dmarka od 17.7k do 18.3k? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Radiatorków faktycznie nie zmieniałem, została nawet spora odległość między nimi i radiatorem głównym. Czy to niedociskanie może powodować skoki wyników 3dmarka od 17.7k do 18.3k? Jeżeli nie zdejmowałes seryjnych radiatorków, to daje sobie ręke uciąć ze zle dociska, zresztą to widać po temperaturze, zdejmuj radiatorki i załóz te pentagrama, ja tak zrobiłem i jest wszystko ok, temperaturka niska. EDIT: SPRZEDAŁEM WŁAŚNIE MOJĄ KARTĘ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Grzesiu powiem Ci że ciekawa sprawa... Męczyłem swoją kartę na 540/1150 ale otwartej budzie w Enemy Territory przez 4-5 godzin. I co dzisiaj widzę? Otóż mam w stresie przy zamkniętej budzie 60 stopni! Pomęczyłem tera go w Far Cry i jak do tej pory 61 stopni to był max. Co do rdzenia, to więcej nie mogłem dokręcić bo aż blaszki pentka się gięły ;] Rdzeń narazie podkręciłem więcej o 40 Mhz. No i 3dmark się uspokoił. Może pasta potrzebowała czasu? Przypomnę że użyłem arctic ceramique P.S. Za ile poszła? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Grzesiu powiem Ci że ciekawa sprawa... Męczyłem swoją kartę na 540/1150 ale otwartej budzie w Enemy Territory przez 4-5 godzin. I co dzisiaj widzę? Otóż mam w stresie przy zamkniętej budzie 60 stopni! Pomęczyłem tera go w Far Cry i jak do tej pory 61 stopni to był max. Co do rdzenia, to więcej nie mogłem dokręcić bo aż blaszki pentka się gięły ;] Rdzeń narazie podkręciłem więcej o 40 Mhz. No i 3dmark się uspokoił. Może pasta potrzebowała czasu? Przypomnę że użyłem arctic ceramique P.S. Za ile poszła? :> Jeżeli ta temperatura jest na pentaku @ 5v to spoko, jezeli na 12v - nadal za duzo. A poszła za tyle ile powinna ;) wraz z pentagramem i radiatorami, bo do nowej grafy nie beda mi potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isamu Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) u mnie sama zmiana sterow spowodowala spadek temp o 20 stopni :) Ale to byl jakis error karty, czujnika or something. W kazdym razie czasami "dziwne" odczyty sie zdarzaja. Podejrzewam ze sam reset by wtedy wystarczyl ale akurat wtedy stery zmienialem i z tego powodu restartowalem kompa. TEz mam 80alcu i mam oryginalne radiatory na pamieciach - te pentagrama to jakis smiech na sali (mniejszych juz chyba dac nie mogli) Zmienilem zworke napiecia i.... WIELKIE NIC. Prawde mowiac nie wiem czy zmienilem z 1.4 na 1.42 czy na odwrot. Temp sie nie zmienila a arty pojawiaja sie przy tych samych taktowaniach. Generalnie jesli sa jakies roznice to sa minimalne i bez jakiegos Vmoda dalej ani rusz. Czyli dalej GPU: 609, MEM 1307, temp 55C. Mozna w jakis sposob sprawdzic napiecie rdzenia ? Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez Isamu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 u mnie z zalmanem tez musialem zdjac oryginalne radiatorki, bo zalman wisial nad rdzeniem. proponuje zdjadz firmowa miedz, nawet te male [ciach!]lki sobie poradza, bo wentyl bedzie na nie wial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam Chcialbym sie dowiedziec czy udało wam sie przerobioc biosy aby ustawialo standartowo na starcie 500/1000 oraz z napisem 6600GT w windzie ? zwlaszcza z tym napisem mam problem, a jednak zwykle 6600 wyglada slabo Dzieki. Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez glo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Witam Chcialbym sie dowiedziec czy udało wam sie przerobioc biosy aby ustawialo standartowo na starcie 500/1000 oraz z napisem 6600GT w windzie ? zwlaszcza z tym napisem mam problem, a jednak zwykle 6600 wyglada slabo Dzieki. Jeżeli znajdziesz bios od GT ultimate i masz pamieci 1.6ns, to wgraj, bedzie działać. A jezeli nie znajdziesz, to w nibitorze chyba jest mozliwosci edycji napisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Witam Chcialbym sie dowiedziec czy udało wam sie przerobioc biosy aby ustawialo standartowo na starcie 500/1000 oraz z napisem 6600GT w windzie ? zwlaszcza z tym napisem mam problem, a jednak zwykle 6600 wyglada slabo Dzieki. no ja mam juz zmieniony na 6600 GT :D w Riva Tunerze zmieniasz ROM na 6600GT i juz masz własnie tą karcioche ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Jeżeli znajdziesz bios od GT ultimate i masz pamieci 1.6ns, to wgraj, bedzie działać. A jezeli nie znajdziesz, to w nibitorze chyba jest mozliwosci edycji napisu. Pamieci mam 2.0, cooler Zalmana, bez zadnych zworek napiecia ani brzeczykow :> QRVICH nie zalezy mi na riva tuner tylko na calkowitej zmianie biosu :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 po co chcesz zmieniać cały bios?? jak zmienisz rom na 6600GT to wszędzie juz bedzie pisało ze masz wersje GT- w windzie, everescie, 3dmarku,itd... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isamu Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 ponawiam pytanko : czy mozna jakims programikiem odczytac napiecie gpu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 ponawiam pytanko : czy mozna jakims programikiem odczytac napiecie gpu ? można, ale tylko to bedzie wartość którą karta ma ustawioną w biosie, nie bedzie to cos takiego jak pomiar napiecia cpu z płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isamu Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 można, ale tylko to bedzie wartość którą karta ma ustawioną w biosie, nie bedzie to cos takiego jak pomiar napiecia cpu z płyty. ok, taki odczyt mi styka. Jak to zrobic ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 ok, taki odczyt mi styka. Jak to zrobic ?:) ale po co Ci taki odczyt, jak wiadomo że w 2d zawsze bedzie 1.3v, a w 3d bedzie 1.4v ;> no chyba ze chodzi o modowane biosy. Na ktorejs stronie tematu o 6600 był opis jak zrobić odczyt w riva tuner, niestety nie napisze jak to zrobić bo już nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isamu Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ale po co Ci taki odczyt, jak wiadomo że w 2d zawsze bedzie 1.3v, a w 3d bedzie 1.4v ;> no chyba ze chodzi o modowane biosy. Na ktorejs stronie tematu o 6600 był opis jak zrobić odczyt w riva tuner, niestety nie napisze jak to zrobić bo już nie pamiętam. na poczatek chcialbym odczytac w ktorym ustawieniu zworki jest 1.4 i 1.42V :) po krotkich testach w 3dMarku lekko sie zdziwilem bo temp i o/c sa niemal identyczne. Zakladalem ze karta ma domyslnie ustawione 1.4 ale teraz sklanialbym sie do stwierdzenia ze jest odwrotnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 na poczatek chcialbym odczytac w ktorym ustawieniu zworki jest 1.4 i 1.42V :) po krotkich testach w 3dMarku lekko sie zdziwilem bo temp i o/c sa niemal identyczne. Zakladalem ze karta ma domyslnie ustawione 1.4 ale teraz sklanialbym sie do stwierdzenia ze jest odwrotnie ustawienie zworki 1-2 = 1.4v ustawienie 2-3 = 1.42v. Zresztą pisałem ze nie bedzie pokazywac zmiany napiecia/odchyłów bo po prostu RT zczytuje wartosc z biosu i dla 2d byloby to 1.3v NIEZMIENNIE a dla 3d 1.4v niezmiennie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 po co chcesz zmieniać cały bios?? jak zmienisz rom na 6600GT to wszędzie juz bedzie pisało ze masz wersje GT- w windzie, everescie, 3dmarku,itd... ;) Dokładnie o to mi chodzi. Mam karte działającą jako 6600GT i chce aby mi się tak wyświetlało w windzie itd :) Ktoś pomoże z biosem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 boshe... to jak zmienisz ten rom to ci wszędzie będzie wyswietlało karte jako 6600GT!! w windzie tez!! nie musisz zmieniac biosu! chyba że tak już chcesz to już nic nie mówię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Hmmm ja na swojej karcie nie mam żadnych zworek, karta mało się grzeje, kręci się dość średnio. Moze ktoś zarzuci gdzie dokładnie to się znajduje to może znajde :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lfanek Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Czemu temat ucichl ??? No co juz nikt nie ma tej karty ??? Co tam udalo sie komus do czegos dojsc ??? P.S: Jak mnie tu dawno nie bylo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Czemu temat ucichl ??? No co juz nikt nie ma tej karty ??? Co tam udalo sie komus do czegos dojsc ??? P.S: Jak mnie tu dawno nie bylo :P Ja swoją sprzedałem, teraz mam tez Galaxy tyle ze 7600GT ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 wie ktoś jak podnieś napieci na pamieciach na MSI 6610 XL jak naraize grafika smiga mi na 521/1020 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...