HUD Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Po tych waszych podkręceniach juz napewno kupie ta karte [;. Mam pytane tylko w jakim sklepie ją kupiliscie? Najtaniaj znalazłem w siriusie za 487. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 459 www.sprzetkom.pl ja tam kupiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Po tych waszych podkręceniach juz napewno kupie ta karte [;. Mam pytane tylko w jakim sklepie ją kupiliscie? Najtaniaj znalazłem w siriusie za 487. Dobry wybór :P za ~150zł mamy GF6600GT - najlepszy zakup cena/jakosć :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 chyba 450 :D jestem ciekaw jak wyglądała by sprawa po wgraniu biosu z wersji 6600gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Niezły ten sklep jest [;. Kupie sobie w nim jeszcze pewnie dysk, szkoda tylko ża nie ma opisów do produktów. @Dawidsfuturx jakie ta karta taktowania? Na stronie nie pisze a ja nie chce miec jakiegos zwykłego 6600, no i jak sie kręci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Niezły ten sklep jest [;. Kupie sobie w nim jeszcze pewnie dysk, szkoda tylko ża nie ma opisów do produktów. @Dawidsfuturx jakie ta karta taktowania? Na stronie nie pisze a ja nie chce miec jakiegos zwykłego 6600, no i jak sie kręci? Jeżeli na pewno bedzie to GE to możesz być pewny ze bedzie miała pamięci 2.0ns ddr3. Tyle ze wyszło kilka wersji i np. moze miec taktowania 400/900 inna 400/1000 jeszcze inna 400/1100 itd, ale nie zmienia to faktu ze kręcą sie podobnie i nawet ta 400/900 bez problemów osiągnie te 1200mhz pamięci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 moja ma 400/1000, ale za ch@j@ 1200 nie wyciągne na nich narazie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomAlek Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 też mam ta karte, dąłem 459zł za wersje bez zalmana, u mnieo też jakaś zworka hest ale chyba zółta, nie wiedziałem ze to vmod jest, aha taktowania standardowe to 400/1000, po oc 560/1120 temp w stresie to maks 70 stopni około p.s ten pisk z karty jest kure@sko wkurzający p.s2 :D moja wersja ma dvi i dsub, aha i radiator jest kwadratowy, a nie okrągły p.s3 przy 1160mhz, bez podnoszenia napiecia odpadł radiatorek z pamieci :D Jaki pisk?Ojj niewiem czy ją kupować :P Wytłumaczy mi ktoś z tym piskiem. A jak chodzi karta bez żadnych o/c itp. itd.? Czyli normalnie jak ją kupuje i ją instaluje to dobrze chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Pisk - pewnie chodzi o buzzer zamontowany na karcie, który wydaje z siebie straszny pisk gdy temperatura karta przekroczy jakiś tam próg :) (takie zabezpieczenie), jak ją kupisz, wsadzisz do kompa to...normalnie chodzi :P a jak ma chodzić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Witam, ostatnio nabyłem te kartę i powiem szczerze ze zostałem BARDZO pozytywnie zaskoczony :D karta standartowo ma 450/1000!!! i robi 7750 na slabawym sprzecie jak na 3dmarka: sempron 2800+ @2,2 512mb twinmos cl2 T1 DFI infinity nf4x, wiec na lepszym procku i wiecje ramu na dzieńdobry pewnie zrobi z 8tys, czyli tyle co normalne GT a kosztuje 100zl mniej, ogólnie bardzo dobry zakup :D,s zkoda tyko że bardzo ubodie oprogramowanie, nie ma czym zmniejszyc predkosci wiatraka(mam wersje z zalmanem) Dadam jeszce że moja wersja to 6600ge ale na pudelku nie pisze game editio tylko galaxy edition :D i nie ma żadnego dual-biosa ogólnie polecam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomAlek Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Ale czy jest dobra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 nie czaje?? w jakim sensie "dobra"??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 dobra panowie, teraz musimy odszyforwać pare rzeczy :D ściagnołem raidator yz pamieci, koncuówka pamieci to gc 16(czyli chyba pamieci 1.6), gdy włączyłem kompa i posciłem atitoola :D temo rdzenia karty przekroczyła 80stopni po chwili, a nie było tylko radiatorów o dotknołem i cholernie gorące było dobra zaołyzłem i wszo ok, ale teraz inne pytanie, na karcie są 3 pieprzone zworki, żółta, niebieska i czerwona i tym sie cz zając :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomAlek Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 W takim sensie czy dobrze działa...Fajnie gry odtwarza jak jej nierobisz o/c itp.Bo ja niewiem czy ją sie opłaca kupować jak niebęde robił o/c itp. Jeżeli sie nieopłaca to jaką polecacie w tej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 A jak z gwarancją bo w opisie produktu nie pisze ile jest tej gwarancji. Zamierzam kuoic też tam dysk ale nie wiem jak z gwarancja (na dysk potrzebna). Dzieki za odpowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) dobra panowie, teraz musimy odszyforwać pare rzeczy :D ściagnołem raidator yz pamieci, koncuówka pamieci to gc 16(czyli chyba pamieci 1.6), gdy włączyłem kompa i posciłem atitoola :D temo rdzenia karty przekroczyła 80stopni po chwili, a nie było tylko radiatorów o dotknołem i cholernie gorące było dobra zaołyzłem i wszo ok, ale teraz inne pytanie, na karcie są 3 pieprzone zworki, żółta, niebieska i czerwona i tym sie cz zając :D Podaj całe oznaczenia pamięci (jaki to producent? samsung?) Na mojej karcie tez są 3 zworki, tych samych kolorów(żółta obok radiatorka pamięci, czerwona przy tym czarnym kółku - (to chyba brzeczek od alarmu przegrzania karty jest) a niebieska nie mam pojecia od czego(moze tv-out?) gdy przełożyłem żółtą z JP 1-2 na Jp 2-3 o/c sie nie zwiększyło...moze spróbujesz u siebie przełożyć? W takim sensie czy dobrze działa...Fajnie gry odtwarza jak jej nierobisz o/c itp.Bo ja niewiem czy ją sie opłaca kupować jak niebęde robił o/c itp. Jeżeli sie nieopłaca to jaką polecacie w tej cenie? Jasne ze opłaca się kupić bo dostajemy karte o wydajności GF6600GT za mniejszą kase, a terazniejsze gry (NFS:MW, Q4) chodza dobrze nawet na defaultowych taktowaniach w wysokich detalach... A jak z gwarancją bo w opisie produktu nie pisze ile jest tej gwarancji. Zamierzam kuoic też tam dysk ale nie wiem jak z gwarancja (na dysk potrzebna). Dzieki za odpowiedzi! Nie wiem jak w innych sklepach, ale moja karta ma 24miesiące... Edytowane 21 Listopada 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 też mam 24 miechy co do zółtej zworki, raczej g daje, nie wiem od czego to jest kurde mi zaden progs nei rozpoznaje biosu z karty, a co do oznaczen z pamieci nie podab ci bo znowu dłaem radiatory ale jak kupie paste to znowu bede sciagał , wiec wtedy tam pamietma tylko konców to 16 aha i są to samsungi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Witam, karta wlasnie bym polecil sobom ktore nie robia oc gdzy ona kosztuje mniej niz 6600gt a ma te sama wydajnosc, i w zasadzie wszytko oki chdozi, na arzie testowalem Painkiller battle out of hell io dziala na najwyzszych AAx16(czy 8 w kazdym razie na max)a doom3 to niestety spadki ciahle fps-ów(na 1024/768 i AAx2) powód - tylko 512mb ramu zaś na 1024/768 bez aa i bvertexów plyniutko(czasem jaks ie przechodzi pzrez drzwi zetnie ale ogolnie płyniutko) oczywscie podawalm na ultra high ;) Ogólnie uważam ze świetny parametr cane jakość, miałem kupwoać 6600gb silent pipe, dolozylem 100zl i uwazam ze dobrze zrobilme, na tym 6600 od gb t sie ledwo na srdnich gra a na tym galaxa to ejst spokojowa, a podjeżewam że na lepszym rpocku(etstowałem na sempron 2800+ @2200) i 1gb ramu gierki beda smigac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 No ja juz tez mam tą karte. Zaczne od początku. Dostałem paczke od miłego kuriera zapakowana na 10/10. Srednie niebiskie pudełko w sodku grafa. Miedziny radiator na pamięciach i na na podswietlany wentylatorek na procesorze graficznym. Na początku było cicho ale jak zaczołem grac w csa to pojawiły mi sie arfetakty i komp sie zwiesił. popatrztyłem w sterowniki... a tam 140C!!!!!!!. Myśle sobie cos jest chyba nie tak... Patrze w bude a tam wentylatorek zatrzymany swoim kablem. Szybko to rozwiązałem i doszedłem do wniosku że ten wentylek nie jaet w cale taki cichy... ale csa odpaliłem na najwyższych detalach i miałem najmniej 80 klatek. Ogólnie polecam ta karte ma dobrą wydajnośc i niską cene jak zrobie testy to wynikami sie podziele. Moja karta ma taktowania 450/1000. PS Pozdrowienia dla GLS, przysłali paczke z jeden dzien spod Wrocławia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 No ja juz tez mam tą karte. Zaczne od początku. Dostałem paczke od miłego kuriera zapakowana na 10/10. Srednie niebiskie pudełko w sodku grafa. Miedziny radiator na pamięciach i na na podswietlany wentylatorek na procesorze graficznym. Na początku było cicho ale jak zaczołem grac w csa to pojawiły mi sie arfetakty i komp sie zwiesił. popatrztyłem w sterowniki... a tam 140C!!!!!!!. Myśle sobie cos jest chyba nie tak... Patrze w bude a tam wentylatorek zatrzymany swoim kablem. Szybko to rozwiązałem i doszedłem do wniosku że ten wentylek nie jaet w cale taki cichy... ale csa odpaliłem na najwyższych detalach i miałem najmniej 80 klatek. Ogólnie polecam ta karte ma dobrą wydajnośc i niską cene jak zrobie testy to wynikami sie podziele. Moja karta ma taktowania 450/1000. PS Pozdrowienia dla GLS, przysłali paczke z jeden dzien spod Wrocławia. Hehe czyli jak widac nvidia nie sciemniała ze do 145c grafa sie nie uszkadza :) Twój coolerek na gpu jest taki okrągły? Mój tak, jest w dodatku chyba miedziany, ale wentylatorek sie nie świeci :/ no ale mi to nie przeszkadza. Dawaj wyniki o/c :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 No naszczescie nie sciemniała. mój coolerek jest okrągły, miedziany i świecacy no i głośny ;[. Co do o/c to mozna powidzic ze tego nie ruszałem jak narazie bo toszke boje sie o zasilacz, teraz jade na "wykryj optymalne ustawienia karty" 484/1070 a wiec bez rzadnych mocnych rewalacji. Wynik w 3dmarku 03 to około 8400 wiec jak podkrece troszke grafe to bedzie wyżej. Mam mało lipe z prockiem po w 3d po 15 min wywala errory... a w prime był ponad 3h stabilny. no coż jak bede miał czas i zasiłke lepszą to pokompinuje z o/c. Jeszcze raz karta jak na swoją cene jest SUPER. Szukacie czegos w takiej cenie to tylko to. Kupiłem w www.sprzetkom.pl. Sklep nowy ale paczki pakuja 10x lepiej niz 4speed.pl. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 a ja pokreciłem swojego i wyszło mi 9tys, na arzie to jest max dla GPU(jeden mhz wiecej i artefajty)a pamiecie nie daje wiecej niz 1700 gdzy na razie nie mam żadnego chłodzenia lepszego na pamieci(w wersji z zalmanem nie ma radiatorków) to link dot ego co wyciągnąłem http://republika.pl/majkelus/6600ge Mam pytanko, bo obiło mi sie o uszy ze soaigi w 3dmarkach badrzo spadaj, jak pamieci nie sa snychro, czy to prawda?? Czy na 2400 i pamieci synchor z proiem moga byc lespze osiagi(pamieci 533mhz cl3 T2)czy to nie ma znaczenia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 to miało znaczenie na K7 , ale już na k8 to nie robi większej różnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) heh czyli teraz te male okraglecoolerki halasuja. Ja swoja grafe kupowalem na poczatku pazdziernika albo w koncowce wrzesnia... a umpel jakis miesiac temu. I powiem ze ta moja jest wyraznie cichsza (chyba wentyl sie ciut wolniej kreci), ale myslalem ze to wada po prostu egzeplarza a tu jednak chyba wszystkie juz Edytowane 27 Listopada 2005 przez Wolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 czytalem na szybko ten topic wiec tak: ktos zauwazyl ze na jego pamieciach napisale jest "16" zapewne przed 16 napisane jest "5" czyli pamieci wyprodukowane w 16tyg. roku 2005 ;P z nie zadne 1.6ns... ktos mial problem z wgraniem biosu, proponuje nowsza wersje nvflash-a chyba 5.27 u mnie dzialalo, ale w kilku modelach bios niby tensam a rozne taktowania,tj. 450/1000, 450/900, i moj 400/900 ;P moj model polecial max na: http://service.futuremark.com/compare?2k1=8698909 na codzien lece na 570/1200 oryginalny pralkolator kurzy sie na szafce ;P chlodzonko poprawaione ok. 30* i cisza... mam pytanie do grzesia czy mozesz zapodac fotke karty? na mojej karcie moze uda sie odblokowac ta zworke;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orli1983 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Jak wyłaczyc te piski na karcie...pisze do tych co maja zworki na swoich kartach.....jest na to jakas rada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) czytalem na szybko ten topic wiec tak: ktos zauwazyl ze na jego pamieciach napisale jest "16" zapewne przed 16 napisane jest "5" czyli pamieci wyprodukowane w 16tyg. roku 2005 ;P z nie zadne 1.6ns... ktos mial problem z wgraniem biosu, proponuje nowsza wersje nvflash-a chyba 5.27 u mnie dzialalo, ale w kilku modelach bios niby tensam a rozne taktowania,tj. 450/1000, 450/900, i moj 400/900 ;P moj model polecial max na: 1803587[/snapback] Jak wyłaczyc te piski na karcie...pisze do tych co maja zworki na swoich kartach.....jest na to jakas rada? Zależy jakiego typu to są piski...jeżeli cos w stylu beepa przy starcie kompa, to ja bym sie zainteresował grafą, poniewaz ten beeper ma sygnalizować przegrzanie karty...A jezeli to taki cichy pisk który występuje ciągle, i zmienia sie w zaleznosci od obciązenia to możliwe ze cewki piszczą...(chociaz to jest niemozliwe, bo karta ma cewki w takich gumowych kapturkach...) Edytowane 9 Grudnia 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 dawno mnie nie było na forum miałem kopa zjeb****** teraz już wszystko gra zj***** mi sie karta ale znów mam nowego GF 6600 GE :D miałem chyba jakieś spięcie na tamtej sie coś spaliło :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Ja mam takie 2 pytanka co do tej karty: 1. Gdzie ją można najtaniej w tej chwili dostać? 2. czy ktoś próbował na nią włożyć arctic silencera bez zdejmowanie tych miedzianych radiatorków? Przyglądałem się dość długo zdjęciom tej karty oraz rozmiarom silencera i wg specyfikacji powinien wejść (jakieś 5mm wolnego miejsca między tym plastkikiem z silencera, a radiatorkiem standartowym od pamięci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) grzesiu... te galaxy z pamieciami 1.6ns nazywane sa Ultimate. jesli mozesz napisz lub zaznacz w jakiej pozycji zworka daje napiecie standardowe a na jakiej podniesione i chlodzenie: obecnie dmucha wentylator Arctic Cooling, ale dla mnie troche juz glosny ;P Edytowane 10 Grudnia 2005 przez Radeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...