grzesiu Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Proszę, oto zdjęcie z zaznaczonymi ustawieniami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) A ja mam jeszcze takie pytanko... Czy jest wersja tej karty na AGP ? Na allegro jakies widziałem, ale fotki były ocziwiscie z PCI-E... W żadnym sklepie nie moge znależć na AGP... erOl - karty AGP są droższe od PCI-E bo trzeba w nich zastosować mostek HSI... Edytowane 11 Grudnia 2005 przez nightstalker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Takze dolaczam sie do powyzszego pytania! Oraz chcialem sie dowiedziec co sprawia ze wersja AGP jest o blisko 100 zl drozsza od jej odpowiednika na PCI-e!!?? AGP http://allegro.pl/show_item.php?item=76355475 PCI-E http://allegro.pl/show_item.php?item=76033089 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Takze dolaczam sie do powyzszego pytania! Oraz chcialem sie dowiedziec co sprawia ze wersja AGP jest o blisko 100 zl drozsza od jej odpowiednika na PCI-e!!?? AGP http://allegro.pl/show_item.php?item=76355475 PCI-E http://allegro.pl/show_item.php?item=76033089 karty GALAXY 6600GE nie ma na slot AGP, nie widzisz na zdjęciu ze nie ma mostka HSI, i ze złacze wygląda inaczej...cóż, na AGP odpowiednikiem tej karty jest MSI DIAMOND ale jest on drogi wiec juz lepiej kupić zwykłego 6600 albo dopłacic do "pełnego" GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Typ chipsetu GeForce 6600 GE@GT Szyna pamięci 128-bitowa Rodzaj pamięci DDRAM Zainstalowana pamięć wideo 128 MB 1,6ns!! (super overclocking) Częstotliwość RAMDAC 400 MHz Taktowanie rdzenia 450|Mhz oc 525 MHz Taktowanie pamięci 900|Mhz oc 1050 MHz Maksymalna rozdzielczość obrazu 2048x1536 pikseli Typ złącza magistrali AGP Urządzenia wejścia / wyjścia wyjście TV Złącze zewnętrzne • 15 pin VGA • 1xDVI out Obsługiwane standardy • DirectX 9.0 • OpenGl 1.5 System operacyjny Windows 98/ME/2000/XP Dołączone oprogramowanie • Coloreal Visual • Coloreal Bright • Coloreal Embedded • DVD Player Cechy dodat • NVIDIA® CineFX™ 3.0 engine • NVIDIA® UltraShadow™ II technology • NVIDIA® Intellisample™ 3.0 technology • NVIDIA® PureVideo™ technology • NVIDIA® ForceWare™ Unified Driver Architecture (UDA) • NVIDIA® nView™ multi-display technology • NVIDIA® Digital Vibrance Control™ 3.0 technology Gwarancja/rękojmia 24 miesiące Czyli co sprzedajacy nie wie co sprzedaje !!?? Ma na aukjach zarono Pcie jak i agp! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Najwyraźniej nie wie co sprzedaje :P Zdarza się ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Napislem to tego co to sprzedaje i potwierdzil ze nie bylo tego modelu wczesniej na AGp ale juz jest :D Powiedzial ze zrobi dzisaj fotke i podesle wiec pozniej ja tu zamieszcze!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) B) a moj kolega ma 6600GE na agp :] dokladnie to: GALAXY GeForce 6600 128MB DDR3/128bit TV/DVI AGP aha zmierzylem napiecie na rdzeniu, mam 1.3V w 2D i 1.47V w 3D Edytowane 11 Grudnia 2005 przez Radeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Oto zdjecie od tego Pana z allegro! Jednak wersja na agp istnieje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Ho! Ho! Ho! Chyba juz wiem co sobie kupie na gwiazdkę! Ja też dostałem od gościa to samo foto. Ta karta będzie chyba lepszym zakupem niż mój planowany jeszcze wczoraj 6200@6600... Ciekawe tylko czy też ma zwroki od napięć i czy prezentuje podobny poziom OC co wersja PCI-E... A co tam! Jutro zamawiam i zobaczymy! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Jak juz dostaniesz podziel sie wrazeniami!! Ja bede musial sie wstrzymac z tydzien dwa przed zakupem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Kumpel robi w komputerowym i da mi cynk czy karta pojawiła się już w ich hurtowniach. Jesli tak to może dostane ją nawet taniej i na miejscu :) jak nei to zamawiam ta z allegro i do świąt powinna juz siedzieć u mnie w kompie... Chociaż zastanawiam się czy jest sens oszczędzać te 50zł, bo cenowo wersja GT się aż tak bardzo nie różni, a GE ma ponoć jakiś inny GPU... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 ...a skoro juz rozwialismy watpliwosc istnienia tej karty na agp... to czy jest mi ktos jeszcze w stanie wytlumaczyc roznice cenowa pomiedzy AGP a PCIE ?? Dlaczego Agp jest o tyle drozsza !!?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Wersja AGP jest droższa ze względu na mostek HSI, konwertujący sygnał z PCI-E na AGP. Reszta konstrukcji zostaje bez zmian... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastercode Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Panowie, w jakim programiku sprawdzacie temperasturki najbardziej wiarygodnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 wszędzie są tak samo wiarygodne - czujnik temp w GPU. Ja sprawdzam przez riva tuner bo jest szybciej, w sterach także można, everest też pokazuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitekk Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 kurde, na pclab jest artykul o porownaniach 65 kart na agp i niby ta karta dostaje rekomendacje, szczegolnie za cene... tam pisze ze kosztuje 465 :o, ale jak widze 1.6ns i takie zegary to mysle ze warto ja kupic nawet za ponad 500.... ogolnie to wy jedziecie na orginalnym chlodzeniu czy zmienialiscie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Ja nie zmieniałem narazie chłodzenia, rdzeń na codzien chodzi na 500MHz czyli tak jak w GT, pamięci na 1100MHz, chłodzenie identyczne co w wersji na AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitekk Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 (edytowane) czytalem ze najlepiej z gddr3 a na allegro maja chyba zwykle ddr, nie wiem czy to duza roznica, na tej akukcji ta pamiec ma 1.6 ns --->http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76355475 , napiszcie czy sie oplaca to cos wziazc. Btw Grzesiek, ty masz z gddr3 ? i gdzie kupiles i za ile :P :D Edytowane 14 Grudnia 2005 przez hitekk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Ta karta z aukcji którą podałeś takie pamięci posiada ( kontaktowałem się ze sprzedającym ) i sam chciałem ją kupić, ale zamówiłęm zwykłe 6600... Ale...... 6600 nie mieli na stanie w icomp.pl i anulowali moje zamówienie :P Teraz czekam na info od zioma z hutrowni i moze uda mi się kupić 6600GE za cene troche mniejszą niż ta z allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitekk Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 a gt chyba raczej nie oplaca sie brac , bo widzialem gdzies o 40 zeta okolo drozsze galaxy gt z takimi samymi zegarami itp, ale to wsumie to samo raczej, czy sie myle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 czytalem ze najlepiej z gddr3 a na allegro maja chyba zwykle ddr, nie wiem czy to duza roznica, na tej akukcji ta pamiec ma 1.6 ns --->http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76355475 , napiszcie czy sie oplaca to cos wziazc. Btw Grzesiek, ty masz z gddr3 ? i gdzie kupiles i za ile :P :D Ta z allegro tez ma GDDR3, tylko po prostu sprzedawcy chodziło o to że to jest pamięc typu DDR a jaka dokładniej nie napisał, zresztą GE ma tylko GDDR3 w kostkach BGA. Ja kupowałem u mnie w mieście, w "zaprzyjaznionym" sklepie, cena 424zł...aha, tyle że moja karta to wersja PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitekk Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 No wlasnie pci -e, to koles z pclab chyba sie pomylil co do ceny : P, ale mysle ze i tak ja warto wziazc nawet drozej na agp, myslalem tez nad 6800 le z 16/6 za 800 ale nie wiem czy sie to oplaca, a spoko by bylo cos wziazc na swieta :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny Krawężnik Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Ta z allegro tez ma GDDR3, tylko po prostu sprzedawcy chodziło o to że to jest pamięc typu DDR a jaka dokładniej nie napisał, zresztą GE ma tylko GDDR3 w kostkach BGA. Ja kupowałem u mnie w mieście, w "zaprzyjaznionym" sklepie, cena 424zł...aha, tyle że moja karta to wersja PCI-E. Ok, dzięki :) Już ją zamówiłem, jutro powinna być u mnie, najpóźniej pojutrze. Podzielę się wrażeniami, jak z OC na tej karcie na AGP :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Ok czekamy na relacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitekk Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Dokladnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny Krawężnik Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Gościu chyba w kulki leci - najpierw pisał, że wysłał we środę, później, że we czwartek... więc na razie czekam z zapartym tchem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neonnnnnnn Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 a ja kupilem u niego tą grafe na agp i powiem wam ze jestem z niej bardzo zadowolony testowalem w 3d markach oraz podkrecalem z 450/900@560/1300 smiga jak mazenie w 3d marku 2005 otrzymalem ponad 4000pktow pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Witam, chcę wgrac sobie biosa od 6600gt galaxy do mojego 6600ge, przygotowalem, se biosa tzn predkosci wiatraczkow zmienilem tryb 2d/3d tez oraz predkosci dalem na 550/1100 no i cche wgrywac a to totalny ZONK, mianowicie odplaam nvflasha daje wgrywac a tu mi wyskakuje ERROR: GPU mismatch.......... i nie moge w grac tego biosa z tylkoz powodu ze bios od 6600ge jest zonaczony 0141 a bios 6600gt jako 0140............ czy moge wgrac jakos tego biosa PS mozna wgrac ale musialbym ustawic oznaczenie na 6600, a mi bardzo zalezy aby było 6600gt :> wiec jakos da sie to zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny Krawężnik Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Witam! Już mam grafikę :) No i też jestem zadowolony - ale na razie nie kręciłem za bardzo, ustawiłem 525/1050 i tyle. Ale ważne, że karta działa. Pociesza mnie to, że tyle z niej wyciągnąłeś :) P.S. Też mam wersję AGP. Napisałeś, że podkręciłeś z 450/900, ale tam na standardzie jest 450/1000... u mnieprzynajmniej tyle było. Edytowane 17 Grudnia 2005 przez Johnny Krawężnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...