Skocz do zawartości
glo

6600ge Zalman...

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam jeszcze takie pytanko... Czy jest wersja tej karty na AGP ? Na allegro jakies widziałem, ale fotki były ocziwiscie z PCI-E... W żadnym sklepie nie moge znależć na AGP...

erOl - karty AGP są droższe od PCI-E bo trzeba w nich zastosować mostek HSI...

Edytowane przez nightstalker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takze dolaczam sie do powyzszego pytania!

Oraz chcialem sie dowiedziec co sprawia ze wersja AGP jest o blisko 100 zl drozsza od jej odpowiednika na PCI-e!!??

AGP http://allegro.pl/show_item.php?item=76355475

PCI-E http://allegro.pl/show_item.php?item=76033089

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takze dolaczam sie do powyzszego pytania!

Oraz chcialem sie dowiedziec co sprawia ze wersja AGP jest o blisko 100 zl drozsza od jej odpowiednika na PCI-e!!??

AGP http://allegro.pl/show_item.php?item=76355475

PCI-E http://allegro.pl/show_item.php?item=76033089

karty GALAXY 6600GE nie ma na slot AGP, nie widzisz na zdjęciu ze nie ma mostka HSI, i ze złacze wygląda inaczej...cóż, na AGP odpowiednikiem tej karty jest MSI DIAMOND ale jest on drogi wiec juz lepiej kupić zwykłego 6600 albo dopłacic do "pełnego" GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Typ chipsetu GeForce 6600 GE@GT

Szyna pamięci 128-bitowa

Rodzaj pamięci DDRAM

Zainstalowana pamięć wideo 128 MB 1,6ns!! (super overclocking)

Częstotliwość RAMDAC 400 MHz

Taktowanie rdzenia 450|Mhz oc 525 MHz

Taktowanie pamięci 900|Mhz oc 1050 MHz

Maksymalna rozdzielczość obrazu 2048x1536 pikseli

Typ złącza magistrali AGP

Urządzenia wejścia / wyjścia wyjście TV

Złącze zewnętrzne • 15 pin VGA

• 1xDVI out

Obsługiwane standardy • DirectX 9.0

• OpenGl 1.5

System operacyjny Windows 98/ME/2000/XP

Dołączone oprogramowanie

• Coloreal Visual

• Coloreal Bright

• Coloreal Embedded

• DVD Player

Cechy dodat

• NVIDIA® CineFX™ 3.0 engine

• NVIDIA® UltraShadow™ II technology

• NVIDIA® Intellisample™ 3.0 technology

• NVIDIA® PureVideo™ technology

• NVIDIA® ForceWare™ Unified Driver Architecture (UDA)

• NVIDIA® nView™ multi-display technology

• NVIDIA® Digital Vibrance Control™ 3.0 technology

Gwarancja/rękojmia 24 miesiące

Czyli co sprzedajacy nie wie co sprzedaje !!??

Ma na aukjach zarono Pcie jak i agp!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ho! Ho! Ho! Chyba juz wiem co sobie kupie na gwiazdkę! Ja też dostałem od gościa to samo foto. Ta karta będzie chyba lepszym zakupem niż mój planowany jeszcze wczoraj 6200@6600... Ciekawe tylko czy też ma zwroki od napięć i czy prezentuje podobny poziom OC co wersja PCI-E... A co tam! Jutro zamawiam i zobaczymy! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel robi w komputerowym i da mi cynk czy karta pojawiła się już w ich hurtowniach. Jesli tak to może dostane ją nawet taniej i na miejscu :) jak nei to zamawiam ta z allegro i do świąt powinna juz siedzieć u mnie w kompie... Chociaż zastanawiam się czy jest sens oszczędzać te 50zł, bo cenowo wersja GT się aż tak bardzo nie różni, a GE ma ponoć jakiś inny GPU...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde, na pclab jest artykul o porownaniach 65 kart na agp i niby ta karta dostaje rekomendacje, szczegolnie za cene... tam pisze ze kosztuje 465 :o, ale jak widze 1.6ns i takie zegary to mysle ze warto ja kupic nawet za ponad 500.... ogolnie to wy jedziecie na orginalnym chlodzeniu czy zmienialiscie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytalem ze najlepiej z gddr3 a na allegro maja chyba zwykle ddr, nie wiem czy to duza roznica, na tej akukcji ta pamiec ma 1.6 ns --->http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76355475 , napiszcie czy sie oplaca to cos wziazc.

Btw Grzesiek, ty masz z gddr3 ? i gdzie kupiles i za ile :P :D

Edytowane przez hitekk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta karta z aukcji którą podałeś takie pamięci posiada ( kontaktowałem się ze sprzedającym ) i sam chciałem ją kupić, ale zamówiłęm zwykłe 6600... Ale...... 6600 nie mieli na stanie w icomp.pl i anulowali moje zamówienie :P Teraz czekam na info od zioma z hutrowni i moze uda mi się kupić 6600GE za cene troche mniejszą niż ta z allegro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytalem ze najlepiej z gddr3 a na allegro maja chyba zwykle ddr, nie wiem czy to duza roznica, na tej akukcji ta pamiec ma 1.6 ns --->http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76355475 , napiszcie czy sie oplaca to cos wziazc.

Btw Grzesiek, ty masz z gddr3 ? i gdzie kupiles i za ile :P :D

Ta z allegro tez ma GDDR3, tylko po prostu sprzedawcy chodziło o to że to jest pamięc typu DDR a jaka dokładniej nie napisał, zresztą GE ma tylko GDDR3 w kostkach BGA. Ja kupowałem u mnie w mieście, w "zaprzyjaznionym" sklepie, cena 424zł...aha, tyle że moja karta to wersja PCI-E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta z allegro tez ma GDDR3, tylko po prostu sprzedawcy chodziło o to że to jest pamięc typu DDR a jaka dokładniej nie napisał, zresztą GE ma tylko GDDR3 w kostkach BGA. Ja kupowałem u mnie w mieście, w "zaprzyjaznionym" sklepie, cena 424zł...aha, tyle że moja karta to wersja PCI-E.

Ok, dzięki :) Już ją zamówiłem, jutro powinna być u mnie, najpóźniej pojutrze. Podzielę się wrażeniami, jak z OC na tej karcie na AGP :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chcę wgrac sobie biosa od 6600gt galaxy do mojego 6600ge, przygotowalem, se biosa tzn predkosci wiatraczkow zmienilem tryb 2d/3d tez oraz predkosci dalem na 550/1100 no i cche wgrywac a to totalny ZONK, mianowicie odplaam nvflasha daje wgrywac a tu mi wyskakuje ERROR: GPU mismatch.......... i nie moge w grac tego biosa z tylkoz powodu ze bios od 6600ge jest zonaczony 0141 a bios 6600gt jako 0140............ czy moge wgrac jakos tego biosa

PS mozna wgrac ale musialbym ustawic oznaczenie na 6600, a mi bardzo zalezy aby było 6600gt :> wiec jakos da sie to zrobic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Już mam grafikę :) No i też jestem zadowolony - ale na razie nie kręciłem za bardzo, ustawiłem 525/1050 i tyle. Ale ważne, że karta działa. Pociesza mnie to, że tyle z niej wyciągnąłeś :)

P.S. Też mam wersję AGP. Napisałeś, że podkręciłeś z 450/900, ale tam na standardzie jest 450/1000... u mnieprzynajmniej tyle było.

Edytowane przez Johnny Krawężnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi