tanx Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 U mnie tez (wersja PCIE z zalmanem)tez pamiatki szlya od razu na 1ghz :) Udało mis ię sflashowac bios, karta teraz smiga 550/1100(witarczek dalem na stale na 80%)i na razie zadnych errorów, ale ani mhz wiecej z niej juz nie wyciagne........... Mam pytanko, czy jak wgralem bios od karty 6600gt galaxy która ma czas pamieci 1,6ns to mi się zmieniło z 2ns na 1,6?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Witam, chcę wgrac sobie biosa od 6600gt galaxy do mojego 6600ge, przygotowalem, se biosa tzn predkosci wiatraczkow zmienilem tryb 2d/3d tez oraz predkosci dalem na 550/1100 no i cche wgrywac a to totalny ZONK, mianowicie odplaam nvflasha daje wgrywac a tu mi wyskakuje ERROR: GPU mismatch.......... i nie moge w grac tego biosa z tylkoz powodu ze bios od 6600ge jest zonaczony 0141 a bios 6600gt jako 0140............ czy moge wgrac jakos tego biosa PS mozna wgrac ale musialbym ustawic oznaczenie na 6600, a mi bardzo zalezy aby było 6600gt :> wiec jakos da sie to zrobic?? Jak ci tak bardzo zależy to zmień nazwe pliku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Do posiadaczy GALAXY 6600GE: Jakiej REV macie GPU na karcie? mój to A4, jestem ciekaw jak to u innych wygląda. Jak ktoś nie wie gdzie sprawdzić, to niech sciągnie riva tuner, tam jest napisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitekk Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 To jak myslicie, oplaca sie doplacic te pare stowek i zamienic 4 potokowego 9800 se ( ;/ ) na ge od tego kolesia z aukcji, czy moze poczekac do nowego roku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 moim zdaniem warto zamienić, bo cena raczej jakos drastycznie nie spadnie, a r9800se to padaka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 na 100% karta kosztuje 100zl mniej niz pelne 6600gt a (wersja z zalmanem)ma niesamowicie cichutkie chlodzenie :), poza ty ja sew gralem biosa od orginalnego 6600gt(taktowania 550/1100)i robi mi 9tys w 3dmarku 03 i w biosie ustawilem sobie witarczek zalmana na 80% i jestfull wypas - naptrawde warto ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitekk Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Spoko, myslalem wlasnie o tym ge, bo teraz to chyba najlepsze rozwiazanie dla mnie na agp. Zastanawialem sie nad jakims 6800 albo x800gto ale narazie kupie chyba ta karte przesiedze na agp jeszcze jakis czas a pozniej sie zobaczy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Teraz szedłem na rekord udało mi sie wycisnąć z mojego gf 6600GE 10000 pkt w 3dmarku 2003 na ustawieniach 580/1200 celeron szedł na 3.06@4.03 GHZ a pamięci infineon 533@700 Mhz :D. I to chyba jeszcze nie był koniec jej możliwości :) dołaczczam screena karta ta kosztuje 450 zeta w Arest`cie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) w necie znalazłem gf galaxy 6600 LE na PCI-E i AGP procesor jest nv43 więc powinno dać sie odblokować 4 potoki przerobić na pełne GT :D, pamięci te same ddr3 2.0 ns płytka pcb ta sama co w GE i GT wersja na PCi-E ma złacze SLI, nie wiem tylko czy w polsce można gdzieś dostać takiego 6600LE ddr3 na AGP, powinna kosztować coś koło 400 zeta. http://www.overclockers.ru/lab/19981.shtml PCI-E http://www.vr-zone.com.sg/print.php?i=2803 wersja na AGP >>>> http://img.pconline.com.cn/images/bbs4/200...70684493263.JPG http://img2.zol.com.cn/product/1/847/ce1QmbFpk6Kn.jpg http://img.pconline.com.cn/images/bbs4/200...72438315478.JPG http://img.pconline.com.cn/images/bbs4/200...72917901657.JPG http://itbbs.pconline.com.cn/topic.jsp?tid...785&topicPage=1 Edytowane 21 Grudnia 2005 przez Shymeq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 6600le nie da sie zmienic -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Montowałem wczoraj na karte Pentagrama XC-80AL, zeby to zamontowac to trzeba sie natrudzic co niemiara...w dodatku trzeba zdjąć seryjne radiatorki, bo zachaczają i wtedy pentagram nie dotyka rdzenia, wiec trzeba kupic dodatkowo radiatorki jak ktoś bierze wersje AL. No ale przynajmniej sie dowiedziałem, ze mam zamontowane na karcie pamięci SAMSUNG 1.6ns czyli takie jak na GF6600GT ULTIMATE :) :) PS-> temperatura spadła z 77c w stress na seryjnym chłodzeniu galaxy, na około 50c na pentagramie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) a no.... mialem ostatnio 6600GT 1.6ns i... 580/1230 bez artow :lol: myslalem ze sie poskladam ze smiechu... to moj GE robi w szczytowej formie 580/1280 ;] a mam 2ns, i maja 2V a nie jak w Ultimate 2.25V <_< ... aha Grzesiu 1. ta zworka (bo byla na GT Ultimate) napiecie zmienia ale o 0.04V :lol: i to dalo mi 20MHz na rdzeniu hahaha 2. ja zakladalem pentagrama XC80 na chyba 6 sztuk 6600 Galaxy GE/GT i jedynie musialem minimalnie przesunac jeden radiator na pamieci i nieco rozszerzyc zeberka w pentagramie na wysokosci cewek ;) a z montarzem to trzeba wesc do wprawy i wiedziec gdzie trzymac i da sie to naprawde szybko zrobic ;] ja bede mial ochote to pomecze ta moja zworke.. zawsze te 20MHz na rdzen :D i temperaturka ;P troche naciagnieta bo bylo zimno ... ;P ale na pentagramie XC80CU to bylo jak dobrze pamietam Edytowane 24 Grudnia 2005 przez Radeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 a no.... mialem ostatnio 6600GT 1.6ns i... 580/1230 bez artow :lol: myslalem ze sie poskladam ze smiechu... to moj GE robi w szczytowej formie 580/1280 ;] a mam 2ns, i maja 2V a nie jak w Ultimate 2.25V <_< ... aha Grzesiu 1. ta zworka (bo byla na GT Ultimate) napiecie zmienia ale o 0.04V :lol: i to dalo mi 20MHz na rdzeniu hahaha 2. ja zakladalem pentagrama XC80 na chyba 6 sztuk 6600 Galaxy GE/GT i jedynie musialem minimalnie przesunac jeden radiator na pamieci i nieco rozszerzyc zeberka w pentagramie na wysokosci cewek ;) a z montarzem to trzeba wesc do wprawy i wiedziec gdzie trzymac i da sie to naprawde szybko zrobic ;] ja bede mial ochote to pomecze ta moja zworke.. zawsze te 20MHz na rdzen :D i temperaturka ;P troche naciagnieta bo bylo zimno ... ;P ale na pentagramie XC80CU to bylo jak dobrze pamietam Mój wcześniejszy GF 6600 GE kręcił sie dokładnie tak samo :) ten nowy jakoś nie chce tak bardzo się podkręcić :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) czyli opłaca sie kupić wersję z chłodzeniem Zalmana za 510zeta?? Edytowane 29 Grudnia 2005 przez QRVICH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Oplaca sie ja kupilem i nie żałuję w dodatku wyedytowalem sobie biosa i dalem 70% na wiatrak i jest neilsyszlany a i tak duzo wydjaniejszy od pentagramów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Oplaca sie ja kupilem i nie żałuję w dodatku wyedytowalem sobie biosa i dalem 70% na wiatrak i jest neilsyszlany a i tak duzo wydjaniejszy od pentagramów ;) Czemu sądzisz ze jest dużo wydajniejszy ? Czytałes moze testy pentagram vs zalman? bo wypadają identycznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 czytalem i wyszlo ze zalman alcu ma wydajnosc pentagrama cu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 czytalem i wyszlo ze zalman alcu ma wydajnosc pentagrama cu :) Dziwne...ja czytałem na pclabie i mi sie wydawało ze wypadły tak samo...no ale nie wazne :P nie róbmy OT. A ja mam taki problem: powyzej 1160mhz na pamieciach mam black screeny w polowie testu nature w marku 03, w poprzednich testach zadnych artów, tak samo w grach, pogram troche i BS...wie ktoś moze co z tym zrobić? aha, na pamieciach są radiatory bga pentagrama, i są one ledwo letnie, na rdzeniu pentagram AL, napiecia idealne....ma ktos jakis pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Mam identycznie, u mnie jak sie przekroczy 1200 wywala sie przy mother nature............... - niedowoltowane pamieci, albo nie daja po prostu rady wiecej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 jakby były niedowoltowane to by arciły chyba, zresztą ja mam 1.6ns a one powinny robic 1250mhz seryjnie....pewnie znow jakas blokada w BIOSie karty ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomas1 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 W takim razie warto dołożyć te 50zł i kupić wersję z Zalmanem?? Czy może oby dwie wersje podobnie się kręca?? I czy Zalman pracuej chociażby ciszej od normalnej wersji 6600GE??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 jest cichutki troche slychac go jak ejst na 100% ale jak bios se wyedytowałem i dalem na wiatrak 80% i jest cisza :) Kreca sie identycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon4417 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Gdzie najtaniej kupię 6600GE?? Na allegro widziałem po 550zł. To trochę drogo bo chyba leiej dołożyc do GT :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Hej jesli ejsteś z wawy to znam fajny sklep, gdzie kupisz sobie tanio galaxy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon4417 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Nie jestem z Warszawy, ale niedługo tam jadę więc może podaj nazwę sklepu, adres i cenę tej karty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Ktoś kupował może w esc.pl ? Jaka oni karte sprzedają ? piszą, że rdzeń taktowany 275MHz :? http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=3046 Mam ponadto parę pytań: Rozumiem, że karta przestawia taktowanie oddzielnie dla 2d i 3d ? Z postów też wnioskuję że dla tych ustawień (2d/3D) są oddzielne ustawienia wiatraka w biosie karty, racja ? Można jakimś programem regulować pr wiatraka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Ktoś kupował może w esc.pl ? Jaka oni karte sprzedają ? piszą, że rdzeń taktowany 275MHz :? http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=3046 Mam ponadto parę pytań: Rozumiem, że karta przestawia taktowanie oddzielnie dla 2d i 3d ? Z postów też wnioskuję że dla tych ustawień (2d/3D) są oddzielne ustawienia wiatraka w biosie karty, racja ? Można jakimś programem regulować pr wiatraka? Regulowac predkość wiatraka mozna Riva Tunerem, a tam w opisie musi byc jakis błąd, taktowanie rdzenia powinno być 400-450MHz...aaa w biosie karty mozna sobie ustawic na ile procent na chodzic wiatrak, ale seryjnie takiego sterowania nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Nie jestem z Warszawy, ale niedługo tam jadę więc może podaj nazwę sklepu, adres i cenę tej karty :) Sklep, jesli nie ejsteś z wawy to będzie Ci trudno znaleść, to jest Warszawa-Żoliborz na osiedlu potok, adres to ul. smoczewska 9 zadzwon kilka dni wczesniej is e zamów i dowiedz się ceny jakie mają aktualnie 022 4235176 PS to ejst sklep mega krętaczy, zapytaj się ich jaki jest dobry zasilacz to onCi powie na 100% że tarcer 4life i stwierdzi ze chieftec to chłam i tracer nawet z taganem wygrywa w testach, zapytaj sie ich bedziesz mial jajca :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomas1 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 A czy są potrzebne radiatorki na pamięci przy podkręcaniu 6600GE Zalman??? Czy wystarcza standardowe chłodzenie Zalman??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Regulowac predkość wiatraka mozna Riva Tunerem, a tam w opisie musi byc jakis błąd, taktowanie rdzenia powinno być 400-450MHz...aaa w biosie karty mozna sobie ustawic na ile procent na chodzic wiatrak, ale seryjnie takiego sterowania nie ma.A jak nisko można w riva tuner zjechać z obrotami ? można wyłączyć w ogóle wentylator tak jak w MSI6600GTDiamond ???? Rozumiem, że można przeprogramować bios by było np 20% pr obrotowej w 2d i 90% w 3d ? moze ktos dac zrzut ekranu z takiego programu - jak to wygląda ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...