tanx Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Tak mozna, ja seobie zrobilem ze mam 50% 2d i 80% w 3d(i to smialo za duzo, mzona mniej na taktowaniu 550/1100 temp nie przekracza 70*C) tak samo taktowania mozna dac różne, ja mam 200 i 1,1v 2d i 550 1,4v w stresie(zn dokladnie mialem, bo mi padl mój 6600ge nie wiem czemu, chyba wadliwa sztuka, ale już idzie nowa :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Bawiliście się w edycje biosu tej karty ? Ciekawi mnie opcja zwalniania taktowania w 2d Chciałbym ustawić by było jak najmniej MHz dla rdzenia i pamięci oraz by przy tych zaniżonych ustawieniach wyłączał sie wentylator. (widziałem coś takiego na karcie od MSi -> 6600gt diamond) Robił ktoś cos takiego? jak nisko z taktowaniem mozna zejsc ? nie bedzie problemów jak sie zejdzie poniżej 250/250MHz ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Ja bawiłem się w edycje biosu, mozesz dac napiecie 1,1v na rdzeń w 2d i obnizyc se taktowanie do 50%(nie ma sensu niżj, zalman już przy 70% jest niesłyszalny, a nigdy nie wiadaomo co bedzie jak wylaczysz wentylek................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Dobra! Przeczytalem caly ten temat i teraz chciałbym uzyskac kilka odpowiedzi :) 1. Gdzie mozna kupic 6600 GE AGP?? (jak mozecie zapodajcie linki lub jakis sklep we Wrocku) 2.Czy na tej karcie(wykreconej do okolo 550 i 1100) pojdzie F.E.A.R na Maxa w 1024x768, z procem Athlonem XP 2800 i 1 Gb Ramu?? Chodzi o to, ze szukam karty szczegolnie po to , aby pograc w F.E.A.R'a :D Z góry dzieki za odpowiedzi. Pozdro600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Hej, Ostatnio trudno gdzieś dostać to 6600ge...................... Na karcie zagrasz sobie w fera na 1024x768 bez aa i innych bajerów, jednak czuje ze twoim wąskim gardłem może być procek, mogą występować spadki FPS-ów............ Na sepronie 2800+ @2ghz to minimum żeby procek Ciebie nie blokował....no i ram, przy cl 2 podskakuje od razu ilsco fps-ow, a przedewszytkim plynnosc animaci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Ja bawiłem się w edycje biosu, mozesz dac napiecie 1,1v na rdzeń w 2d i obnizyc se taktowanie do 50%(nie ma sensu niżj, zalman już przy 70% jest niesłyszalny, a nigdy nie wiadaomo co bedzie jak wylaczysz wentylek...................Właśnie o tym chciałem podyskutować - co będzie jak wyłącze wentyl ? jest jakieś zabezpieczenie termiczne na tych kartach ? takie coś w edycji biosu znalazłem: "core slowdown temperature" - co to za funkcja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Dzieki:) Widzze, ze jednak faktycznie czeka mnie zmiana platformy :/ Jednak jesli ktos ma jakiegos linka,gdzie kupic 6600GE AGP to oczywiscie niech pisze :D Moze gdzies sie jeszcze znajdzie, bo ja szukam od tygodnia...i nic :(:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Dzieki:) Widzze, ze jednak faktycznie czeka mnie zmiana platformy :/ Jednak jesli ktos ma jakiegos linka,gdzie kupic 6600GE AGP to oczywiscie niech pisze :D Moze gdzies sie jeszcze znajdzie, bo ja szukam od tygodnia...i nic :(:) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79494734 Jednak uwazam ze cena powinna byc przynajmniej o 30-40zl. nizsza bo za 548zl. czyli zlotowke mniej mozna kupic GeForce 6600GT Leadtek 128MB w apollo. Sam zastanawiam sie nad kupnem grafy ale chyba jeszcze poczekam bo ciagle nie wiem czy grafe kupic czy wymienic reszte bebechow i przesiasc sie na A64. Za tym Galaxy przemiawiaja pamieci 1,6ns ale ten Leadtek tez nie jest zly i jest to w koncu pelny GF6600GT ale z pamieciami 2,0ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Ten galaxy 6600ge ma pamieci 2ns!!!! I nikt ci nie gwearantuje że karta będzie leciała na 1,6ns sprzedawca wgrywa do karty bios od 6600gt ultimate i pamieci pracuja na 1,6ns - no ale zobaczymy ile ebdzie mial zwrotów za pół roku......... core slowdown temperature - funkcja jakz nasz angielski to mzoesz sie domyslec co znaczy ;) a mianoweicie jak zawalnia gpu jak temp. przekroczy jakis próg....... jak pewnie zauważyłeś w biosach galaxy ta funkcja ejst zablokowana Zabezpieczenie mozesz włączyć w opciach sterowników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Moja GE ma pamieci 1.6 samsung wiec wgrywanie biosu od ultimate jej nie zaszkodzi ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 sure? Bo wszędzie podają że ma 2ns a mojej karcie wgralem ten od ultimate z taktowaniami 550/1100 i kartami po kilku dniach..........padła, nawet po wgraniu orginalnego biosa juz nie chciala poprawnie dzialac:/ teraz czekam na kolejną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 sure? Bo wszędzie podają że ma 2ns a mojej karcie wgralem ten od ultimate z taktowaniami 550/1100 i kartami po kilku dniach..........padła, nawet po wgraniu orginalnego biosa juz nie chciala poprawnie dzialac:/ teraz czekam na kolejną Tak, to na pewno 1.6ns sprawdzałem oznaczenia na kosci, pozatym, mam zworki do zmiany napiecia, buzzer... jakas lepsiajsza wersja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) taka wersja jest w esc, z miedzianym radiatorem, buzzerem, zworkami i pamięciami 1,6ns :D 450zł - jutro ide kupić :D wersję z zalmanem też mają - jutro obbadam :D Edytowane 5 Stycznia 2006 przez Elgreen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 taka wersja jest w esc, z miedzianym radiatorem, buzzerem, zworkami i pamięciami 1,6ns :D 450zł - jutro ide kupić :D wersję z zalmanem też mają - jutro obbadam :D Dokładnie taka mam, tyle ze moja jest na PCI-E, i dawałem 424zł ;] No i chłodzenie juz wymieniłem na Pentaka AL, i radiatorki pentagrama... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Dokładnie taka mam, tyle ze moja jest na PCI-E, i dawałem 424zł ;] No i chłodzenie juz wymieniłem na Pentaka AL, i radiatorki pentagrama...Elgreen chyba ma na mysli tez wersje na PCI-E bo nie widzialem w ESC 6600GE na AGP ale jest na PCI-E i to za 450zl. ;) Przydalaby sie ta karta na AGP ale w cenie do 500zl. a nie jak niektorzy chca 550zl. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogie Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 No to panowie kolejny 6600GE na PciEx. Ma przyjść do mnie dzisiaj. Jak go dorwę, to pomęczę trochę. Zobaczymy jak mój egzemplaż będzie sobie radził w porównaniu do waszych "potworków" :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 oczywiście mam na myśli wersję pcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) bogie tak po za tym to za ile wytrzasnełeś swoją sztuke? A właśnie grzesiu skąd masz swoją graficzka za 424zł? Edytowane 6 Stycznia 2006 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogie Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) Swoją graficzkę wytrzasnąłem od siebie :) Mam małą firemkę komputerową. Wyniosła mnie 449zł (są w hurtowni w sporej ilości, AGP po 520zł), właśnie kręciłem i mam jeden problem - nie mam artów, a stery nie puszczają mi dalej grafiki ani pamięci? Wiecie co z tym zrobić? Obecnie przełamałem barierę 9000pkt. Taktowanie 570 na 675. I want more.... Aha, mam wersję pełną (na pudełku pisze ultimate 1.6ns, 3 zworki - ale nigdzie nie jest napisane jak mam je ustawić, próbuje metodą prób i błędów). Edytowane 6 Stycznia 2006 przez bogie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 bogie - mógłbyś zgrać bios ze swojej karty? chcę porównać z moim...zworka żółta w połozeniu 1-2 to napiecie default, 2-3 to napięcie podwyzszone o 0.02v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogie Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 A mi na defaultowych lepiej idzie (może po prostu się trochę wygrzała, nie wiem co). A co robią pozostałe zworki? Jeszcze jedną można przestawić (napięcie pamięci?). Czym zgrywacie bios? Bo nie mam pod ręką flopa i może byc problem z dosem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyx23 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 to nie jest GT jednak mozna z niego w bardzo prost sposob zrobic gt galaxy daje sterowniki z odblokowana funkcja nadtaktowania. natomiast zalman jest dokladnie o to by zwracac uwage na karte oraz daje lepsze mozliwosci chlodzenia po podkreceniu karty.jest to ubozsza wersja gt nieco wolniejsza ale po podkreeniu jet tym samym co gt z tym ze gt tez mozna jeszcze podkrecic ostro w gore.nie wiegomo jednak dlaczego producent zdecydowal sie na zanizenie parametrow w tym GE skoro bez problemu smiga na wyzszych? nie mniej jednak firma Galaxy robi najszybsze 6600 sam jutro stane sie posiadaczem geforca 6600 GT Galaxy Zalman Edition mialem z nia juz do czynienia i jest to swietny produkt.polecam POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogie Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Ma zaniżone taktowanie pewnie z tego powodu, że jak by się ta karta nazywała 6600gt to by musieli zapłacić więcej nvidii za chip i tyle. To zaniżają, a wszyscy świadomi i tak wiedzą o co chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Wiecie moze, czy karty Galaxy z 2xDVI maja przejsciowke na D-SUB i czy nie ma z nia problemow? Jak wypada taki 6600GE w porownaniu do 6600GT Leadteka albo Gainwarda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Ma przejściówke PS padl ki 6600ge i oddalem do sklepu ale okazalo sie ze nie ma ich w hurtowni, ale zaproponowano mi ze moge miec 6600gt z zalmanem Cu za doplata 100zl wiec pewnie ze sie zgodzilem, ale musze przyznac ze jest jednak różnica miedzy 6600ge a gt, na tych samych taktowaniach wersja gt robi ok 400pkt wiecej w 3dmarku03, pzoa tym mój który dostałem 6600gt idzie 500/1000 @ 610/1180 i robi prawie 10tys w 3dmarku 03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Ma przejściówke PS padl ki 6600ge i oddalem do sklepu ale okazalo sie ze nie ma ich w hurtowni, ale zaproponowano mi ze moge miec 6600gt z zalmanem Cu za doplata 100zl wiec pewnie ze sie zgodzilem, ale musze przyznac ze jest jednak różnica miedzy 6600ge a gt, na tych samych taktowaniach wersja gt robi ok 400pkt wiecej w 3dmarku03, pzoa tym mój który dostałem 6600gt idzie 500/1000 @ 610/1180 i robi prawie 10tys w 3dmarku 03 eee?? miedzy GE na tych samych taktowaniach a GT nie powinno być zadnych różnic bo to to samo :blink: no chyba ze ta GT ma jakies nizsze timingi pamięci.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 GT i GE to jest to samo tylko że GE ma poprostu w standardzie obniżone taktowania pamięci i procesora:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 No nie wiem, ja stwierdzma tlyko fakty, a ten co kupilem 6600gt to tez galaxy, ale chyba nie ultimate, w kazydm razie bardzo dobrze sie kreci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Kupilem galaxy 6600GT z zalmanen bo zalezalo mi na ciszy, (na x800xl wyl wentyl jak oszalaly). Karta jest bardzo cicha, nic nie buczy, nie wyje. Kreci sie chyba ladnie bo rdzen na 620 bez problemu a pamiec na 1170. Domyslnie bylo 525/1100. Uzyskuje okolo 9400 markow 2003. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) no własnie patrze-a tu taktowania 400/800 ;( czyli moge przestawic spokojnie na 500/1000??? :D i potem o/c :) Edytowane 9 Stycznia 2006 przez QRVICH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...