Tymin Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Mój kumpel posiada Asusa K8n4 i podłączył sobie creativy p580 (5.1) pod karte zintegrowaną. Płyta na pewno działa w 5.1 więc nie powinno byc problemu ale jest. Nie działają oba tylne i centralny!!?? w ustawieniach windowsa (xp pro) jest wszystko ustawione tak jak powinno i w sterach od zintegrowanej raczej też, więc sytuacja powoli robi sie irytująca ponieważ nie wiemy co może byc przyczyną a wątpie żeby to były głosniki. Mysle że jest to od strony oprogramowania ale nie wiemy gdzie i czego szukać skoro w panelu sterowania i w sterach jest wszystko ustawione jak powinno byc!! płyta ma ok. 4dni więc ona tez raczej odpada Prosiłbym bardzo o pomoc !! Edytowane 30 Października 2005 przez Tymin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Jezeli chodzi o odtwarzanie mp3 to beda dzialac tylko 2 przednie bo mp3 kodowane sa w sereo. to samo sie tyczy divixow. W grach i filmach dvd dziweik powinien byc juz przestrzenny ;) a wiec wszystkie powinny grac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) To dziwne bo przed kupnek płyty na starej głośniki normalnie działały ale w 4.1 bez jednego Kumpel tesh ma 5.1 i mu normalnie mp3 chodzą ???? W grach niestety nie słychać 5.1 Edytowane 30 Października 2005 przez Tymin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piit Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 w ustawieniach windowsa (xp pro) jest wszystko ustawione tak jak powinno i w sterach od zintegrowanej raczej też, więc sytuacja powoli robi sie irytująca ponieważ nie wiemy co może byc przyczyną a wątpie żeby to były głosniki. Jeśli przechodzi pomyślnie test w aplikacji realteka to głośniki są sprawne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Dwa pytania: 1. Podłączyłeś przez tego dodatkowego śledzia SOURAND-KIT czy normalnie do tych 3 gniazd. 2. Jak do tych 3 gniazd to czy przekierowałeś że wejście liniowe i od mikrofonu mają działać jako SOURAND. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Test przechodzi ale w trakcie przechodzenia oczywiście nie słychac tych głośników. Podłączyłem normalnie do tych 3 dziurek a gdzie dokładnie masz na mysli ustawienie SOURAND. A ten dodatkowy śledź jest w kolorze zołtym?(o ten ci chodzi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Jesli podlaczasz tylko do gniazdek na plycie glownej, to musisz ustawic w oprogramowaniu od karty, zeby przez te zlacza szedl sygnal do glosnikow tylnych i centralnego/suba - w przeciwnym wypadku beda tam wejscia: liniowe i mikrofonowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) Więc tak że nadal nie słychać 5.1. Próbowałem rózne metody w sterownikach przekirować odpowidnio ale hu* nadal nie slychac wszystkich może trzeba gdzieś poszperać w rejestrze windowsa?? Jak kto chce moge podeslac na e-maila zdjecie ze sterów Edytowane 31 Października 2005 przez Tymin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piit Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 A podłączałeś przez tego śledzia czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 To może powiedzcie jak je podłączyć bo jush wkoncu nie wiem. Mam kable: zielony, czarny, pomarańczowy no i w jakie dziury je włożyc i jak ustawić w sterach na wyjście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piit Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Jak zobaczysz coś takiego, to: zielony - kanały przednie czarny - kanały tylnie pomarańczowy - centralny i sub W panelu Realteka "Speaker Configuration" kliknij na UAJ Automatic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) Tylko że ja mam 3 miejsca niebieski, zielony i różowy i do tego mam 3 kable(zielony,czarny i pomarańczowy) Jaką kompinacje dać?? A może to jest tak że pozostale są zamaskowane tą blaszką czy poprost są 3 ?? Edytowane 6 Listopada 2005 przez Tymin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piit Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 U ciebie są tylko te trzy. Czyli zielony do zielonego pozostałe podłącz dowolnie.W panelu Realteka "Speaker Configuration" kliknij na UAJ Automatic. Jeśli to nie zadziała to zobacz co wykrywa ci w zakładce "Connector Sensing". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argi Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Korzystając z okazji i ja poproszę o pomoc. Do zintegrowanego ALC850 dokupiłem Creativy GD 580, z dekoderem. Chodziło mi wyłącznie o EAX bo filmy i tak oglądam w inny pomieszczeniu. Myślałem sobie, że pociągnę SPDIF z karty do dekodera i będzie nim szło i stereo i EAX i inne. Niestety okazało się, że póki co żadna chyba karta nie wysyła EAX'a na "cyfrowe". Podłączyłem więc, zgodnie z instrukcją, wyjścia z karty (UAJ'e) z subwooferem oraz SPDIF z dekoderem. Do tego przewód sterujący DIN i ...zadziałało! Ale.... Dźwiek jest zauważalnie gorszy i NIE MA REGULACJI GŁOŚNOSCI z dekodera. Windows only :((( I po ch... mi to było. Wcześniej komp był podpięty pod Diorę i 2 x 60W i grało pięknie, a teraz... Może ktoś wie, jak to podłączyć, albo czego brakuje, aby wszystko działało (regulacja siły głosu). Z góry thx) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piit Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) Podłączyłem więc, zgodnie z instrukcją, wyjścia z karty (UAJ'e) z subwooferem oraz SPDIF z dekoderem. Do tego przewód sterujący DIN i ...zadziałało! Ale.... Dźwiek jest zauważalnie gorszy i NIE MA REGULACJI GŁOŚNOSCI z dekodera. Windows only icon_sad2.gif((Argi, zgodnie z jaką instukcją podłączyłeś? Masz w instrukcji GD580 coś takiego "Tabela użytkownika komputera osobistego" Czy widzisz tam coś o podłączeniu analogowym systemu 5.1? Jedyne co możesz podłączyć to analogowy sygnał stereo lub skompresowany cyfrowy. Edytowane 7 Listopada 2005 przez Piit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argi Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 No fucktycznie, w instrukcji nie ma dosłownie takiej opcji jak analog 5.1. Zasugerowałem się tajemniczym zapisem "wtyk miniaturowy 4-żyówy do RCA". No, ale w sumie zaraz obok "sygnały: DTS, DD i PCM". Więc, q..wa, nic z tego nie będzie. Nic, tylko sprzedać i kupic dobre 2.1. Albo przeprosić się z Diorą :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyjanek Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Witam. Również mam taki problem tylko, że mam Sound Blaster 24Bit i mam podłączone kolorami tak jak powinno być, nie wicie jak rozwiązać może ten problem?? :/ Może coś w sterownikach trzeba przestawić?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeWolf Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 ROZWIĄZANIE PROBLEMU (z kartą C-Media 3D) Witam wszystkich świątecznie :) Własnie qpiłem Creativy 5.1, i pojawił mi się ten sam problem: niedziałające głośniki górny i tylne. JAK TO ZROBIĆ: 1. Podłączenie: w kartach z 3 gniazdami (a taką właśnie mam) podłączyć jacki wg kolorów (ziel. i róż. po kolorze obwódki gniazda, a czarny po prostu do trzeciego - u mnie obwódka ma kolor niebieskawy) 2. Ustawienie z poziomu software'u: na zakładce karty C-Media 3D "Main setting" wybrać ustawienie 6 głośników. Obsługa bardzo prosta, w formie graficznej - pokazuje na rysunku ilość głośników i ich rozstawienie. Następnie dać mu "speaker test/3D sound test/5.1 music". To takie ikonki po parwej na dole. 3. CIESZYĆ SIĘ MUZĄ!!! :D Mam nadzieję, że pomoże - na karcie Realteka też coś takiego powinno być. Aha, u mnie działa też z mp3. Nalepszego 4 @ll - D.W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...