szczepan Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Witam Jaki wybrać aparat z dobrym makro w cenie do 600zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 szukać używanej Minolty Dimage Z1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Ewentualnie dopłacić trochę i kupić Z10 nówkę, wejdź tu, a zobaczysz jak piękne zdjęcia można zrobić tym aparatem przy odrobinie wiedzy i oczywiście chęci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 No fajne te minolty ale ceny dużo powyżej 600zł i tak narazie mam 500zł a pozatym musi być nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) No fajne te minolty ale ceny dużo powyżej 600zł i tak narazie mam 500zł a pozatym musi być nowy. 1727847[/snapback] Do 600 PLN to raczej dobrego makro (nowego) to nie kupisz. Posłuchaj jak radzą koledzy i dozbieraj 100-150 i kup z1/z10. Edytowane 31 Października 2005 przez Kobrowisko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Możesz kupić coś gorszego (tańszego) a do tego jakieś soczewki makro. Ale soczewka + tulejka to cię wyniesie nawet więcej niż te Z1/Z10... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Możesz kupić coś gorszego (tańszego) a do tego jakieś soczewki makro. Ale soczewka + tulejka to cię wyniesie nawet więcej niż te Z1/Z10... 1728873[/snapback] Np. jaki tańszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 A czego fotki macro chcesz robic? Bo ewentualnie mozna Canon A60/A40 + pierscien odwrotnego mocowania + obiektyw od zenita na M42 Helios 50mm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Przyrode :) a konkretnie to owady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 http://cyberfoto.pl/viewtopic.php?t=23072 Hmm tutaj jest maly test soczewki vs. odwrocony obiektyw vs. raynox 250 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Właśnie chodziło mi o coś takiego jak pisał SKRYTOBOJCA, ale nie wziąłem pod uwagę Heliosa i jemu podobnych (Raynox), tylko o jakieś normalne sochewki. Ale nawet do tych obiektywów też trzeba chyba mieć tulejkę?? SKRYTOBOJCA jaki masz aparat, bo ja chce kupić coś lepszego i myślę nad: KM Z3 Kodak Z7590 Canon S1 IS I Fuji S5500 Nie wiem co wybrać, może masz jakieś doświadczenie z tymi aparatami to dopomógłbyś w wyborze, przychylam się do Minolty ale nie jestem pewien co do trafności tego wyboru.... Też zależy mi na makro i z tego co czytałem na necie to Minolta rządzi pod tym względem, a jak się założy Heliosa to cudo zdjęcia wychodzą. Oglądałem na CyberFoto, wprawdzie z Z10 ale myślę że dużej różnicy nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Ja uzywam Minolty Z1 moje porfolio Z3 bym nie kupowal. Jak juz to ten Canon (stabilizacja rlz) macro ma od 10cm lub Fuji tez od 10cm. Lub kupic Z10 (macro od 1cm). Lub Canon i Raynox 250 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...