f1zZ Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Tak jak w temacie, jak uwazacie gdzie najlepiej kupowac te karty, zastanawialem sie nad leadtekiem od arche. I tam wystepuja 3 wersje niemodowalna za 540 zl, 12/5 za 640, i 16/6 za 770. Jaka najlepiej wybrac - 3dmarki, wykresy fpsy ? :). Oczywiscie chce wydac jak najmniej przy mozliwie jak najwiekszej wydajnosci ;) Pozdrawiam Edytowane 30 Października 2005 przez f1zZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Najlepiej ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> modowalnego na 16/6. Ale jak chcesz modowalnego jak najtańszym kosztem to popatrz na allegro lub weź tego co się moduje na 12/5, a moze akurat trafisz na model, który jeszcze 4 potoki ma sprawne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 o ile wydajniejszy jest 16/6 od 12/5?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 w markach o 30% w grach o 5-10% [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 a niemodowalny ? '] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 a niemodowalny to kupa której nie wolno dotykac nawet dlugim kijem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Eee tam leborg już nie przesadzaj... Zawsze można co nieco wycisnąć z tej "kupy". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 miałeś ze wiesz? skoro jest gorsza od 6600gt i ciut lepsza od 6600 po ostrym oc to to nie jest za swietną kartą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 tak to wykrec sobie 6800le 8/4 i zobaczymy co bedzie lepsze po o/c :) 66gt czy 68le :) w markach moze byc minimalna korzysc dla GT jesli sie dobrze wykreci...ale w grach...LE go ZJE :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 tak to wykrec sobie 6800le 8/4 i zobaczymy co bedzie lepsze po o/c :) 66gt czy 68le :) w markach moze byc minimalna korzysc dla GT jesli sie dobrze wykreci...ale w grach...LE go ZJE :) 1728341[/snapback] no jakoś wszystkie serwisy pokazują że jest na odwrót <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 a ja mysle ze to wszystko kwestia rozdzielczosci... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 a ja mysle ze to wszystko kwestia rozdzielczosci... ;) 1728991[/snapback] oczywiscie, tylko żadna z tych kart nie nadaje sie do grania w wysokich rozdziałkach ze wszystkimi upiększaczami [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 6800LE jest słabsze od 6600GT i tyle , i akurat im wyższa rozdziałka + upiększacze tym 6600GT bardziej rozwala 6800LE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Tyle, że zegary 6600GT są bardzo wyżyłowane i żeby podkęcić > 550/1100 trzeba mieć sporo szczęścia. 6800LE spokojnie pójdzie na 430-450 Mhz i wtedy raczej będzie szybszy. Wszelkie testy w necie są na standardowych ustawieniach, a te 300 Mhz dla serii 6800 to śmieszna wartość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 http://twojepc.pl/artykuly.php?id=geforce_6600_gt Tutaj mamy bardzo dobra recenzje 6600GT vs 6800LE i wszystko jak na dloni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Tyle, że zegary 6600GT są bardzo wyżyłowane i żeby podkęcić > 550/1100 trzeba mieć sporo szczęścia. 6800LE spokojnie pójdzie na 430-450 Mhz i wtedy raczej będzie szybszy. Wszelkie testy w necie są na standardowych ustawieniach, a te 300 Mhz dla serii 6800 to śmieszna wartość. 1729332[/snapback] heeeee gpu 430-450mhz to chyba w marzeniach , 6800Le nie modowalne słabo się kręcą , 400mhz to szczyt możliwości bez modyfikacji napiecia a wszystkie 6600gt idą na 550/1100mhz nie mówie tu o jakiś firmach krzak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) Ja tam ze swojej jetem happy ;D Edytowane 31 Października 2005 przez tomall0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) sideband :lol: moj 6800le 16/6 chodzi na 425/900 bez podnoszenia napiecia :-P Edytowane 31 Października 2005 przez ranger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 ale wy macie modowalne , ja pisałem o nie modowalnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Zasady nie ma, często wraz z modami obniża się podkręcalność (wyższa temperatura, większe obciążenie). Poza tym ten Winfast ma na sobie dobry kilogram miedzi - nie może kręcić się źle. No i na koniec: skoro jest możliwość zmiany napięcia przez łatwą edycję biosu, to czemu z tego nie skorzystać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 przez edycje się nie da , tylko hex-editorem trzeba zmienić odpowiednią wartosć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Gdybym był złośliwy, zapytałbym do czego służy hex-editor :wink: Domyślam się, że chodzi o to, że nie da się tego zrobić programami typu nibitor czy bios modifer. Mając dokładny opis ze screenami, to i zabawa hexeditorem jest łatwa i bezpieczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 da sie nbitorem ;) jak sie nie da jak sam to wczoaj robiłem ;) co do miedzi na leadteku -> taka ona sobie ;-) przy 1,2v i 410 na rdzeniu mam 73*C,,, max wentylator,, pamięci też tak sobie .. nalu lata przy 875, w marku ok 850, w Q4 przy zegarze na 410 - 440... ;),, co nie zmienia faktu że 11700marków 03 jest na ust bez artów :-] kto mi może pomoże -> jest sens zamieniać chłodzenie na NV Silencer 5 ? co do arche -> są niesolidni,, 3 czy 4 razy zmieniali wersję wydażeń ;) zapewniali że wysłali poczym o 24 meil ze numeru listu przewozowego nie ma bo.. nie wyslali ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) Ja swoją grafike kupilem w arche i jestem zadowolony. Paczka przyszla po około 3 dniach od zamówienia. Tylko że nie przysłali faktury i gwarancji ale dosłali to listem po interwencji chociaz na tę fakture z 2 tygodnie czekać musiałem. :wink: Ale za to z karta dostalem nie splintera pandora tomorraw a chaos theory i najnowsze price of percia. :wink: Edytowane 1 Listopada 2005 przez Myszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Popytaj u siebie w mieście w sklepach komputerowych, może by ci nawet sprawdzili kartę, popytaj, warto sprubować. Najlepiej mieć jakiś zaufany sklep, a na allegro to różnie bywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Co do nie modowalnych Leadteków 6800Le, Kumpel kupił (odblokował 2 vertexy) i wykrzacza mu się już przy 350/850Mhz. Ja swoją kręce przy 16/6 do 370/920Mhz. Więc teoria, że zmodowane karty kręcą sie gorzej, nie zawsze okazuję sie być prawdą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 a co lepiej brac, Asusa czy winfasta? bo ceny te same praktycznie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ja wybrałem winfasta bo: -dał lepsze gierki [; tzn PoP2 i splinter 1 -ma lepsze i cichsze chłodzenie -lepsze oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ok dzieki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 a gdzie najtaniej można dostać 6800LE? tylko nie w jakimś miejscu gdzie sobie selekcjonują ;> chciałbym kupić z nadzieją na przynajmniej 12 potoków, a jakby sie nie modowała sprzedać z małą stratą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...