punto_krak Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 a gdzie najtaniej można dostać 6800LE? tylko nie w jakimś miejscu gdzie sobie selekcjonują ;> chciałbym kupić z nadzieją na przynajmniej 12 potoków, a jakby sie nie modowała sprzedać z małą stratą :) 1735532[/snapback] Ja kupiłem na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68953336 i udało mi się, wbrew opisowi, odblokować 16 potoków i 6 Vertex Shaderów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 potestuj dokładnie przy tych 16 potokach, pewnie masz gdzieś artefakty... wątpie żeby Arche sprzedali karte modowalną na 16p jako 12p. na pewno kupowanie u nich 6800LE bez gwarancji modowania mija się z celem, moim celem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punto_krak Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 potestuj dokładnie przy tych 16 potokach, pewnie masz gdzieś artefakty... wątpie żeby Arche sprzedali karte modowalną na 16p jako 12p. na pewno kupowanie u nich 6800LE bez gwarancji modowania mija się z celem, moim celem :D 1736056[/snapback] już testowałem - kilkanaście razy (3D Mark 03) - i nic - żadnych artefaktów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskomp Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 już testowałem - kilkanaście razy (3D Mark 03) - i nic - żadnych artefaktów :) 1736060[/snapback] To weź przetestuj ale 3DM2k5, przy włączonym AA i Anizo i zobaczysz wtedy, będziesz miał pewność, przy okazji jakieś nowsze gry też by się zdały do testów. Ale oczywiście życzę ci żeby było wszystko ok. pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punto_krak Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 To weź przetestuj ale 3DM2k5, przy włączonym AA i Anizo i zobaczysz wtedy, będziesz miał pewność, przy okazji jakieś nowsze gry też by się zdały do testów. Ale oczywiście życzę ci żeby było wszystko ok. pozdrawiam, 1736558[/snapback] Wszystko działa - żadnych artefaktów (przynajmniej nic nie zobaczyłem) :) 8 razy full test w 3DMark 05 - z AA i Anizo - i działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Wszystko działa - żadnych artefaktów (przynajmniej nic nie zobaczyłem) :) 8 razy full test w 3DMark 05 - z AA i Anizo - i działa 1737045[/snapback] 3dmarki to za mało aby być pewnym, testowałem już kilka kart i w 3dmarkach było ok, ale np. po dłuższym graniu w Half Life 2 pojawiłały się artefakty, to samo było w MOHA Pacific Assault. Co ciekawe zawsze był uszkodzony któryś z vertexów, natomiast jednostki cieniowania piskeli zawsze wszytskie były sprawne. Spróbuj w różnych grach - wtedy będziesz miał pewność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 znalazł ktoś taniej niż tu? http://www.komsad.pl/sklep,740,16329723,27...n,174817,0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 chyba nie ale chyba warto doplacic te 50 zł za 12/5 w arche (byc moze jak masz szczescie pojdzie na 16/6) niz ryzykowac z http://www.komsad.pl/sklep,740,16329723,27...n,174817,0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 kupując u arche 12/5, szanse na 16/6 są po prostu minimalne, na pewno większe są w normalnym sklepie gdzie nie selekcjonują. jak sie nie odblokuje to wystawie na allegro i raczej dużo nie strace ;> a na 12p.. hmm to te 50zł dołoże sobie do chłodzenia :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 ale skoro roznica w grach miedzy 12/5 i 16/6 jest bardzo mala, to lepiej wylozyc te 50 zł i miec spokoj, co do chlodzenia to za 50 zl nie kupisz nic lepszego co jest zainstalowane seryjnie na tej karcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 ale skoro roznica w grach miedzy 12/5 i 16/6 jest bardzo mala, to lepiej wylozyc te 50 zł i miec spokoj, co do chlodzenia to za 50 zl nie kupisz nic lepszego co jest zainstalowane seryjnie na tej karcieRóżnica może jest niewielka ale z czasem będzie się coraz bardziej uwidaczniać, więc zdecydowanie lepiej wydać tą stowkę więcej i w przyszłości nie pluć sobie w brodę...takie jest moje zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Tak jak w temacie, jak uwazacie gdzie najlepiej kupowac te karty, zastanawialem sie nad leadtekiem od arche. I tam wystepuja 3 wersje niemodowalna za 540 zl, 12/5 za 640, i 16/6 za 770. Jaka najlepiej wybrac - 3dmarki, wykresy fpsy ? :). Oczywiscie chce wydac jak najmniej przy mozliwie jak najwiekszej wydajnosci ;) Pozdrawiam Ja bralem z arche tego 12/5 za 640zl i bezproblemowo wykrecilem na 16/6. Taktowaniami sie jeszcze nie bawilem (czekam na zasilacz), ale licze na 370/850 minimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 12/6 Przymierzam sie do tej karty - winfast modowalny do tego stopnia jest juz dla mnie zadrogi ... a standardowego LE nie chce bo pozniej sie z tym bujac to katorga jakies inne propozycje? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punto_krak Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) 12/6 Przymierzam sie do tej karty - winfast modowalny do tego stopnia jest juz dla mnie zadrogi ... a standardowego LE nie chce bo pozniej sie z tym bujac to katorga jakies inne propozycje? :) Ja mam dokładnie tą kartę. Udało mi się odblokować 16/6 i podkręcić na 340, 779. Nie zauwarzyłem żadnych artefaktów, a przeszedłem już całego FarCry-a na ustawieniach graficznych HIGH i teraz gram Call Of Duty 2 - i też nie widziałem żadnych artefaktów. Tylko niestety - zawsze jakieś musi być jakieś ale :mur: - ta karta nie ma czujnika temperatury, więc nie dowiesz się jaka ta temperatura jest :mur: (a pytałem już wszędzie o to) :mur: Edytowane 7 Listopada 2005 przez punto_krak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Ten AOpen Aeolus wygląda całkiem dobrze: pamiątki 2.2ns (standartowo le mają 2,8). Niska cena a mamy dobrą wydajną i tanią karte tyle, że słabe chłodzonko. A ci co brali arche z gwarancją na 12/6 nie dziwie sie ze poszły na 16/6 - nie widziałem w sklepie tych kart selekcjonowanych na 16/6! Uzbieram kase i kupuje :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) Tylko niestety - zawsze jakieś musi być jakieś ale :mur: - ta karta nie ma czujnika temperatury, więc nie dowiesz się jaka ta temperatura jest :mur: (a pytałem już wszędzie o to) :mur: hmmm to troche dziwna sprawa bo 6600 non GT i te z GT czy 6800 goly/GT/ultra i cala gama 7800 maja czujniki temp. Moze jest poprostu zablokowany i trzeba go aktywowac. Przeciez aopen nie jakas tam zaawansowana dystrybucja ktora by zmienila sobie technologie karty tak mi sie wydaje - moze jestem w bledzie (byly przypadki na forum ze tez czujnik by zablokowany) Edytowane 7 Listopada 2005 przez kanathea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 ja wlasnie mocno zastanawiam sie nad zamiana mojej karty z podpisu na takiego 6800 Le @ 16/6 od arche tylko ciekaw jestem bardzo ilebym musial doplacic , jakies sugestje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskomp Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 ja wlasnie mocno zastanawiam sie nad zamiana mojej karty z podpisu na takiego 6800 Le @ 16/6 od arche tylko ciekaw jestem bardzo ilebym musial doplacic , jakies sugestje ?? Primo, zmień kolor czcionki w podpisie, bo nic nie widać. Duo: Masz całkiem pokaźną grafikę, a zmieniać na kastratka zupełnego i później modlić się, żeby nie padła to drugie. Ale jak lubisz hazard, to w porządalu ;) Podsumowując: Jeżeli spokojnie uda się mod tego 6800LE i przy okazji pchniesz swoją dotychczasową za dobrą cenę, to warto, wszystko zależy jakie memorki będą na tym LE i czy stabilizatory napięcia nie powiedzą "pa, pa" za jakiś czas. pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 ja uzywam skorki Darkness i dostosowalem siga do jej wystroju ;) to primo a co do karty to wlasnie sie mocno zastanawiam bez zadnego przypalania sie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 [...] Stabilizatory napięcia nie powiedzą "pa, pa" za jakiś czas [...] To chyba jest powazne ... a jest gdzies jakies info o takim zjawisku? Jak masz to prosilbym cie o podrzucenie tego z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 szybkie pytanie: kupowal ktos juz w komsadzie, i czy sa jakies realne szanse na mod 16/6 ? http://www.komsad.pl/sklep,740,16959800,44...n,174817,0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...