Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie napalam sie na jakies ogromne wzrosty wydajnosci ale chcialem dokupic pamiec to doplacajac (60 zł około) po sprzedaniu moich obecnych 192 mb moge je sobie znieninc na 256 (kingstony) i kombinowac z kreceniem tez dlatego to robie. Hipo..ja rozumiem ze moja plytka nie jest pierwszej mlodosci ale ja mam dwie kostki "no name" i one nie wyciagaja wieced niz 136 Mhz - windows sie sypie, wyskakuja jakis komunikaty ze brak plikow itd..albo bardzo czeste krytyczne wyjatki ;-) . To drugi powod dla ktorego chce zmienic te moje (wlasnie sprzedalem na allegro za 60 zł 128 Mb - chyba duzo jak na 2 letnie pamieci ;-) )

KOMPUTRONIK CHCE 21 zł ZA WYSYLKE 8O 8O 8O no jest bardzo...bardzo duzo :). W sobote pojde na gielde zorientowac sie jeszcze jak to wyglada czy da sie w ogole kupic kingstony. Albo wezme tak jak mowice www.polbras.com <--- tutaj te cl2 kingstony 256 za 145 zł (zakladajac ze t ote 150 + tylko nazwa inna) . I problem z glowy :). Co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...wlasnie sprzedalem na allegro za 60 zł 128 Mb - chyba duzo jak na 2 letnie pamieci ;-) 

KOMPUTRONIK CHCE 21 zł ZA WYSYLKE  8O  8O  8O  no jest bardzo...bardzo duzo :). W sobote pojde na gielde zorientowac sie jeszcze jak to wyglada czy da sie w ogole kupic kingstony. Albo wezme tak jak mowice www.polbras.com <--- tutaj te cl2 kingstony 256 za 145 zł (zakladajac ze t ote 150 + tylko nazwa inna) . I problem z glowy :). Co wy na to?

Dobra cena. tez cos takiego wyciagnalem...

to ta sama nazwa, komputronik sie bawi w marketing. moje to:

kvr133x64c2/256

i wlasnie ida na fsb 159, wiecej dysk nie pozwala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hipo..ja rozumiem ze moja plytka nie jest pierwszej mlodosci ale ja mam dwie kostki "no name" i one nie wyciagaja wieced niz 136 Mhz - windows sie sypie, wyskakuja jakis komunikaty ze brak plikow itd..albo bardzo czeste krytyczne wyjatki ;-) .

Spoko zupełnie cię rozumie :) , sugerowałem ci tylko żebyś poszukał dobrych pamieci no name :D . No ale skoro te kingstony są takie spox jak czytam tu na forum to nic dodać nic ująć tylko brać. Pozdo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem te z cl3 kilka miesiecy 

chodzily bez najmniejszych problemow 145 MHz cl2

pozniej ustawilem na 150 MHz cl2 chodzily zajeb****

Ale sprzedalem je bo chcialem kupic 150+(jak to nazwal komputronik :) )  :twisted:

jak widac ida na cl2 dosc wysoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn.tak

jak mialem D 850 (8x100)ustawiałem DRAM- Host Clock +pci i zarówno na CL3 jak i na CL2 chodzily świetnie

powiem wiecej na CL2 ich wydajnośc w Sandrze byla o 5% wyższa !?

teraz mam 1000(7.5x133) i na CL3 i do tego Turbo

przy zmianie szyny na 133 nie mozna już ustawić Dram jest na Host clock

natomiast gdy ustawię na CL2 w Sandrze wydajnośc jest mniejsza !?

No ale przecież wiadomo iż najlepsze osiagi są wtedy gdy szyna i pamięć hulają na tych samych parametrach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok obdzwonilem wszystkie sklepy w moim miescie , jak widac w opisie nie jest to male miasto. I za cholere nie ma kingstonow. W dwoch sklepach powiedziano mi ze w ogole nie ma ich na rynku. Ostatecznie znalazlem jeden jedyny www.microluc.com.pl w ktorym sa Kingstony ale c3. Maja przywieźć z magazynu po poludniu...wymiekam po porsut :) mam nadzieje ze te c3 beda sie rownie dobrze spisywac. Bo jak nie to...ehhh....nie mam juz sily :cry: . Zawsze jest tak ze jak sobie cos znajde to ciezko to zdobyc. Trudno jest jak jest...i tak bedzie lepiej niz mialem mam naadzieje ze do 150 pojdzie :roll: Dziekuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam.

Ps. Malo tego kupilem dosyc drogo bo 150 zł za 256 Mb ;-/. Ale naprawde moje nerwy sa juz zszarpane...zwazywszy ze od paru dni mam tylkol 64 Mb ktore i tak juz sa sprzedane :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok obdzwonilem wszystkie sklepy w moim miescie , jak widac w opisie nie jest to male miasto. I za cholere nie ma kingstonow. W dwoch sklepach powiedziano mi ze w ogole nie ma ich na rynku. Ostatecznie znalazlem jeden jedyny www.microluc.com.pl w ktorym sa Kingstony ale c3. Maja przywieźć z magazynu po poludniu...wymiekam po porsut :) mam nadzieje ze te c3 beda sie rownie dobrze spisywac. Bo jak nie to...ehhh....nie mam juz sily  :cry: . Zawsze jest tak ze jak sobie cos znajde to ciezko to zdobyc. Trudno jest jak jest...i tak bedzie lepiej niz mialem mam naadzieje ze do 150 pojdzie  :roll: Dziekuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam.

Ps. Malo tego kupilem dosyc drogo bo 150 zł za 256 Mb ;-/. Ale naprawde moje nerwy sa juz zszarpane...zwazywszy ze od paru dni mam tylkol 64 Mb ktore i tak juz sa sprzedane :-)

taki kraj, niby wszystko jest, ale jak cos konkretnego chcesz kupic to nigdzie nie ma. ja czasem cholery dostaje, jak chce cos kupic :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ba ! Malo tego w 80% przypadkow idziesz do sklepu (myśle tu o mniejszych których się ostatnio namnożyło ) chcesz coś kupić

a gość ci mówi że owszem jest (tajemniczo zagląda do komputera) i każe przyjść jutro jak sprowadzi .

A na półki ma zawalone Pieknymi kolorowymi pudełeczkami i opakowaniami. Niech was to nie myli na 80% sa puste to tylko atrapy w celu przyciągniecia klienta --- ,,Przyjdz zobacz jaki mam duży wybór,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No oczywiscie ze sklepu nikt nie zadzownil (nawet sie nie ludzilem :-) ) Ja zadzownilem pamieci jeszcze nie bylo...ale KTOS SIE ZLITOWAL :-). W komputroniku zrobili promocje...kosztuje prawie 20 zł mniej...czyli wyjdzie na rowno prawie z wysykla...jutro ide na gielde jak nei znajde to zamawiam w koncu te w komputroniku i KONIEC!!! :-)) hehh jedyny mily aspekt dzisiejszego dnia....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napalaj się raczej na markowe pamięci (mowa oczywiście o sd-ram'ach). Ja miałem kostkę no name i spoko chulała na 150 MHz. Zresztą i tak prawdopodobnie więcej nie wyciagniesz bo twoje mobo nie ma dzielnika 1/5, musisz tylko trafić dobry egzemplarz, to że pamiątki są markowe to jeszcze nie świadczy że będą się dobrze kręcić.

pozdr.

..noi to jest prawda w 100%! osobiscie polecam: znajdz znajomka w jakims sklepie i dobierz sobie jakies fajne pamiatki. dorzucanie 10-30 zetow do Kingstona to porazka. mialem KVR133X64C2/256 i na moim MSI KT7 Turbo niczym sie nie wyroznialy poza tym ze jak puscilem fsb na 152 to komp nie wstawal i pierwszy odpał musial isc na nizszych ustawieniach. dopiero pozniej musialem zmieniac wartosc fsb (po resecie). teraz jade na spectekach. kulaja na 152@CL2 bez problemu choc szczerze mowiac nie polecam bo stare plyty sa bardzo wybredne jesli idzie o ta marke (na jednostronnych 256-kach BX lubi wogole nie wstac). generalnie trzeba poprostu polookac za jakas przyzwoita SDRka ale w normalnej cenie. btw. jush ktos na forum kiedys pisal ze Kingstony slabo sie kreca. nie bede sie stawial ale z moim bylo podobnie wiec moze cos w tym jest..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ba ! Malo tego w 80% przypadkow idziesz do sklepu (myśle tu o mniejszych których się ostatnio namnożyło ) chcesz coś kupić

a gość ci mówi że owszem jest (tajemniczo zagląda do komputera) i każe przyjść jutro jak sprowadzi .

A na półki ma zawalone Pieknymi kolorowymi pudełeczkami i opakowaniami. Niech was to nie myli na 80% sa puste to tylko atrapy w celu przyciągniecia klienta --- ,,Przyjdz zobacz jaki mam duży wybór,,

..bzdura. sprzetu sie nie trzyma z prostego powodu: bo sie to nie oplaca. jak sobie polookasz to sie dowiesz ze wieksi hurtownicy (np. Action) aktualizuja cennik nawet dwa razy dziennie wiec o 9:00 mozesz zamowic pamiec po 100 a przed 16:00 po 140 zetow. przy narzucie kilkuprocentowym jestes w [gluteus maximus] jesli poczekasz. dziala to rowniez w druga strone dlatego nie oplaca sie zamawiac sprzetu w duzych partiach (oczywiscie sa wyjatki ktore doskonale potwierdza to co powiedzialem). wiadomo tesh ze nikt nie bedzie kupowal w garazu wiec cos trzeba pokazac ale nie siej bo w detalu na kazdym stoisku w roznych branzach stoja na wystawach pudelka i nie swiadczy to wcale o zamoznosci czy kiepskiej marce danej placowki. jak wolisz kupowac w marketach to zycze duzo szczescia. tam na pewno nie bedziesz czekal..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napalaj się raczej na markowe pamięci (mowa oczywiście o sd-ram'ach). Ja miałem kostkę no name i spoko chulała na 150 MHz. Zresztą i tak prawdopodobnie więcej nie wyciagniesz bo twoje mobo nie ma dzielnika 1/5, musisz tylko trafić dobry egzemplarz, to że pamiątki są markowe to jeszcze nie świadczy że będą się dobrze kręcić.

pozdr.

..noi to jest prawda w 100%! osobiscie polecam: znajdz znajomka w jakims sklepie i dobierz sobie jakies fajne pamiatki. dorzucanie 10-30 zetow do Kingstona to porazka. mialem KVR133X64C2/256 i na moim MSI KT7 Turbo niczym sie nie wyroznialy poza tym ze jak puscilem fsb na 152 to komp nie wstawal i pierwszy odpał musial isc na nizszych ustawieniach. dopiero pozniej musialem zmieniac wartosc fsb (po resecie). teraz jade na spectekach. kulaja na 152@CL2 bez problemu choc szczerze mowiac nie polecam bo stare plyty sa bardzo wybredne jesli idzie o ta marke (na jednostronnych 256-kach BX lubi wogole nie wstac). generalnie trzeba poprostu polookac za jakas przyzwoita SDRka ale w normalnej cenie. btw. jush ktos na forum kiedys pisal ze Kingstony slabo sie kreca. nie bede sie stawial ale z moim bylo podobnie wiec moze cos w tym jest..

No przykro mi ale chocbym bardzo chcial to nikt za <span style="color:red;">[ciach!]</span>a nie da mi pamieci do domu zebym sobie je uprzejmie przetestowal i wybral najlepsze. Co do kingstonow , skoro twierdzisz ze slabo sie krecą. To czemu 90% uzytkownikow mowi inaczej ? Z tego dla mnie wynika ze kupujac kingstony, mam 2 razy wieksze prawdopodobenstwo ze beda sie krecic inz no namy. No cos w tym chyba musi ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..bzdura. sprzetu sie nie trzyma z prostego powodu: bo sie to nie oplaca. jak sobie polookasz to sie dowiesz ze wieksi hurtownicy (np. Action) aktualizuja cennik nawet dwa razy dziennie wiec o 9:00 mozesz zamowic pamiec po 100 a przed 16:00 po 140 zetow. przy narzucie kilkuprocentowym jestes w [gluteus maximus] jesli poczekasz. dziala to rowniez w druga strone dlatego nie oplaca sie zamawiac sprzetu w duzych partiach (oczywiscie sa wyjatki ktore doskonale potwierdza to co powiedzialem). wiadomo tesh ze nikt nie bedzie kupowal w garazu wiec cos trzeba pokazac ale nie siej bo w detalu na kazdym stoisku w roznych branzach stoja na wystawach pudelka i nie swiadczy to wcale o zamoznosci czy kiepskiej marce danej placowki. jak wolisz kupowac w marketach to zycze duzo szczescia. tam na pewno nie bedziesz czekal..

Fajnie mieszkam w Katowicach...mam w okolicy okolo 10 sklepow komputerowych (nie licze oczywiscie jakichs vobisow, optimusow itd.) polowa z nich miala kingstony na cenniku, a ani jeden w sklepie - to chyba o czyms swiadczy. To jest naprawde w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iajace ze najczesciej nie ma tego co bys chcial...kumpel ostatnio chcial kupic radka 9000pro gigabyta. I chocby bardzo chcial , poszedl na gielde NIKT NIE MIAL tej karty musial jechac gdzies tam po nia bo sie uparl. Za to wszyscy mieli ja w cenniku a wystawine radki 9000 jak jeden. W sklepach sa zawsze te same produkty jak chcesz kupic cos konkretnego to masz problem. :cry:

Ps. odbiegamy troche od topicu :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 2x256 kingstona starsza dwustronna, na pudeleczku napisane ze cs3, a na kosciach infenona cl2, dziwne, duga kosc tosamo(jednostronna), ale ida spokojnie na cs2 i fsb 150 wyzej neiprobowalem narazie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdr.

No przykro mi ale chocbym bardzo chcial to nikt za <span style="color:red;">[ciach!]</span>a nie da mi pamieci do domu zebym sobie je uprzejmie przetestowal i wybral najlepsze. Co do kingstonow , skoro twierdzisz ze slabo sie krecą. To czemu 90% uzytkownikow mowi inaczej ? Z tego dla mnie wynika ze kupujac kingstony, mam 2 razy wieksze prawdopodobenstwo ze beda sie krecic inz no namy. No cos w tym chyba musi ...

..tak jak powiedzialem, nie bede sie upieral bo moze faktycznie trafilem na kiepski egzemplarz ale nie zmienia to dla mnie faktu ze dosyc latwo mozna dobrac noname wyraznie ustepujace Kingom tylko cena.. mysle ze jesli pogadasz z facetem w sklepie w ktorym brales caly zestaw (choc nawet niekoniecznie) to mozna sie tak z nim ulozyc ze jesli pamiatki nie beda Ci pasily to do 2 dni wymieni Ci je na inne. z tego co zauwazylem to dosyc czesto stosowane rozwiazanie w dobie roznie dzialajacych (dwu i jednostronnych) SDRek. jasne ze wszystko zalezy od jego uprzejmosci i twojej gadki. mysle tesh ze spore znaczenie ma wiek rozmowcy. w kazdym razie da sie. powodzenia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. mialem KVR133X64C2/256 i na moim MSI KT7 Turbo niczym sie nie wyroznialy poza tym ze jak puscilem fsb na 152 to komp nie wstawal i pierwszy odpał musial isc na nizszych ustawieniach. dopiero pozniej musialem zmieniac wartosc fsb (po resecie). teraz jade na spectekach. kulaja na 152@CL2 bez problemu choc szczerze mowiac nie polecam bo stare plyty sa bardzo wybredne jesli idzie o ta marke (na jednostronnych 256-kach BX lubi wogole nie wstac).

miales pecha. ja je przed wczoraj puscilem na fsb 167 na cl2 i bylo ok. na 170 cos dysk znowu nie pociagnal, ale pamieci chyba ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie mieszkam w Katowicach...mam w okolicy okolo 10 sklepow komputerowych (nie licze oczywiscie jakichs vobisow, optimusow itd.) polowa z nich miala kingstony na cenniku, a ani jeden w sklepie - to chyba o czyms swiadczy. To jest naprawde w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iajace ze najczesciej nie ma tego co bys chcial...kumpel ostatnio chcial kupic radka 9000pro gigabyta. I chocby bardzo chcial , poszedl na gielde NIKT NIE MIAL tej karty musial jechac gdzies tam po nia bo sie uparl. Za to wszyscy mieli ja w cenniku a wystawine radki 9000 jak jeden. W sklepach sa zawsze te same produkty jak chcesz kupic cos konkretnego to masz problem. :cry:

Ps. odbiegamy troche od topicu :-)

..no mysle ze problem zniklby gdybysmy byli bardziej zamoznym spoleczenstwem. kupujacy bardziej polegaliby na marce sprzedajacego a ten w trosce o nia sprzedawalby markowe produkty z top10 fachowych forum i gazet. popyt na nie bylby wiekszy wiec wieksze bylyby zapasy u hurtownikow i nie byloby problemu z dostawami tego sprzetu. rzeczywistosc jest taka ze ludzie nie maja forsy i kupuja tam gdzie jest najtaniej. wciaz malo doroslych ludzi ma jakies pojecie o sprzecie od strony technicznej i kolo sie zamyka. kazdy sprzedaje to co tanie (nie zawsze najlepsze) stad trzeba sie nabiegac za markowym sprzetem. fakt faktem nie jest najlepiej z punktu widzenia takich kupujacych jak Ty ale wciaz jest ich zbyt malo. w kazdym razie chodzilo mi o to ze pudelka na wystawach i towar widmo w cenniku bardzo rzadko wynika ze zlej woli sprzedawcy ..masz racje. chyba zbytnio odbiegamy od tematu. konczmy flaszke i do domu :o)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..tak jak powiedzialem, nie bede sie upieral bo moze faktycznie trafilem na kiepski egzemplarz ale nie zmienia to dla mnie faktu ze dosyc latwo mozna dobrac noname wyraznie ustepujace Kingom tylko cena.. mysle ze jesli pogadasz z facetem w sklepie w ktorym brales caly zestaw (choc nawet niekoniecznie) to mozna sie tak z nim ulozyc ze jesli pamiatki nie beda Ci pasily to do 2 dni wymieni Ci je na inne. z tego co zauwazylem to dosyc czesto stosowane rozwiazanie w dobie roznie dzialajacych (dwu i jednostronnych) SDRek. jasne ze wszystko zalezy od jego uprzejmosci i twojej gadki. mysle tesh ze spore znaczenie ma wiek rozmowcy. w kazdym razie da sie. powodzenia..

Ok tylko ze ja nie bralem "zestawu" jak mowisz. Sam skladalem wszystko na gieldzie. A nie znam ludzi w sklepach komputerowych i tak jak mowie nie mam mozliwosci sprawdzic. Poki co wlasnie na gieldzie kupilem kingstony 256 Cl3. Puscilem od razu na 140 wieczorem jak wroce bede puszczac dalej...i tak juz jets lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. mialem KVR133X64C2/256 i na moim MSI KT7 Turbo niczym sie nie wyroznialy poza tym ze jak puscilem fsb na 152 to komp nie wstawal i pierwszy odpał musial isc na nizszych ustawieniach. dopiero pozniej musialem zmieniac wartosc fsb (po resecie). teraz jade na spectekach. kulaja na 152@CL2 bez problemu choc szczerze mowiac nie polecam bo stare plyty sa bardzo wybredne jesli idzie o ta marke (na jednostronnych 256-kach BX lubi wogole nie wstac).

miales pecha. ja je przed wczoraj puscilem na fsb 167 na cl2 i bylo ok. na 170 cos dysk znowu nie pociagnal, ale pamieci chyba ok.
..byc moze. w kazdym razie inne pamiatki kulaja. wyzej nie mialem okazji puszczac tych Kingow bo chyba proc mnie dusi (Duron 700) i nie wstaje na zadnych kosciach z wiekszym fsb (mroże tylko TITANem). tak sobie zgaduje ze krecisz je z Atkiem (?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..byc moze. w kazdym razie inne pamiatki kulaja. wyzej nie mialem okazji puszczac tych Kingow bo chyba proc mnie dusi (Duron 700) i nie wstaje na zadnych kosciach z wiekszym fsb (mroże tylko TITANem). tak sobie zgaduje ze krecisz je z Atkiem (?)

pIII 733@921 i pIII 1000@1125(ecs, wiecej sie nie da)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok tylko ze ja nie bralem "zestawu" jak mowisz. Sam skladalem wszystko na gieldzie. A nie znam ludzi w sklepach komputerowych i tak jak mowie nie mam mozliwosci sprawdzic. Poki co wlasnie na gieldzie kupilem kingstony 256 Cl3. Puscilem od razu na 140 wieczorem jak wroce bede puszczac dalej...i tak juz jets lepiej :)

..spoko. wcale nie koniecznie musisz mu machac faktura przed nosem. mozesz przysiac ze to bylo jush troche czasu uplynelo i przed chwila potracil Cie autobus lini 115 wiec niech sie przestanie czepiac i do qrwy nedzy da ci trzy kosci i dorzuci proca jakby twoj nie wstal. generalnie jak facet jest w porzadku to watek "zestawu" wogole nie musi byc poruszany. poprostu powiedz ze masz kompa z Celkiem 433 na BX i czasem widzi pamieci polowicznie. ale jesli pozwoli Ci wyprobowac kilka egzemplarzy (na zaadzie szybkiej wymiany ofkooz) to tak czy inaczej ktoras z nich wezmiesz. mysle ze sie zgodzi. no ale widze ze jush po fakcie. tylko szkoda ze zabraklo Ci determinacji w dazeniu do tych CL2 (skoro jush doplacasz). w kazdym razie rozumiem ze masz noz na gardle. wiem jak to jest ..dzien lub dwa bez kompa, nie spisz malo jesz i mowisz. lepiej Cie nie dotykac bo nerwy. agresja 5. ciezko sie na czyms skupic bo co ja qrwa zrobie jak na gieldzie tesh nie bada mieli tych Kingow.. w kazdym razie powodzenia. trzymam kciuki ze pojda na 180 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...