snower1 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Słuchajcie mam narazie Neo+ 640kb/s download i 160kb/s upload bez zadnych limitów downloadu.Chciałbym przyspieszyć sobie usługe i teraz zastanawiam się czy przysipieszyc sobie neo+ czy zamontować chello.Jednak mam juz jednen router asmax'a model AR 804U, ktory ma wbudowany moden pozwalajacy instalacje neo+.Do tego niedawno dokupiłem model routera bezprzewodowego Dlinka model 614+ do bezprzewodowego internetu do laptopa. I właśnie teraz nasuwa sie moje pytanie, bo nei wiem na czym by polegało zmiana neo+ na szybsze.Czy musiał by ktoś przyjsc i przynieść nowy modem?Czy by coś zmienili w centrali i miałbym szybszy net od nowego miesiaca.A jesli wybrał bym chello czy ten sprzęt co teraz mam mogby być do dzielenia neta bo to jest najważniejsze.Prosze wypowiedzcie sie co wybrać najlepiej i opowiedzicie na moje pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Słuchajcie mam narazie Neo+ 640kb/s download i 160kb/s upload bez zadnych limitów downloadu.Chciałbym przyspieszyć sobie usługe i teraz zastanawiam się czy przysipieszyc sobie neo+ czy zamontować chello.Jednak mam juz jednen router asmax'a model AR 804U, ktory ma wbudowany moden pozwalajacy instalacje neo+.Do tego niedawno dokupiłem model routera bezprzewodowego Dlinka model 614+ do bezprzewodowego internetu do laptopa. I właśnie teraz nasuwa sie moje pytanie, bo nei wiem na czym by polegało zmiana neo+ na szybsze.Czy musiał by ktoś przyjsc i przynieść nowy modem?Czy by coś zmienili w centrali i miałbym szybszy net od nowego miesiaca.A jesli wybrał bym chello czy ten sprzęt co teraz mam mogby być do dzielenia neta bo to jest najważniejsze.Prosze wypowiedzcie sie co wybrać najlepiej i opowiedzicie na moje pytania. 1727223[/snapback] TP nie ma szybszej usługi neostrady niz 6Mb :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snower1 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 TP nie ma szybszej usługi neostrady niz 6Mb :lol: 1727318[/snapback] :mur: :mur: :mur: ehhh.... Chłopie o tym wiem :mur: :mur: :mur: Nie wniosłeś do sprawy nic nowego wiec wydaje mi sie ze chciałeś sobie nabić posta :/:/ ehhhh :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leeros Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Myślę, że powinieneś wybrać Chello 12 MBps. Wydaje mi się, że 6 MBps to 2x mniej niż 12 MBps. Oczywicho przy obliczaniu prędkości w megabajtach musisz podzielić to przez 8, ponieważ 1 bajt = 8 bitów. Stanowczo polecam Ci Chello! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Czytaj on ma 0,7 MB/s bez limitów chce zmienić na 6 MB/s z limitami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Coz, mysle ze gdybym ja mial takie opcje to wybralbym Chello. W przypadku neostrady nie masz pewnosci ze bedziesz mogl skorzystac z opcji 6mbps. To zapewne wyjdzie w praniu przy probie migracji. Chello wlasciwie gwarantuje ze kazdy ich abonent moze z tej opcji skorzystac. Brak limitow w Chello rowniez zacheca. Za pomoca routera d-linka 614+ powinienes bez problemu rozdzielic to sobie kilka komputerow (legalnie 5 zgodnie z tym co UPC napisalo na swojej stronce) poprzez podlaczenie modemu kablowego do portu WAN. Jesli chodzi o neostrade to generalnie migracja na wyzsza opcje nie wymaga zadnej ingerecji w sprzet ze strony uzytkownika. Cenowo Chello wychodzi nieco drozej, ale zalety jednak przewazaja. Edytowane 30 Października 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snower1 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 TO mam pytanko jak to wogole wyglada to podlaczanie z chello.To jakoś wychodzi przez gniazdko telefoniczne ?? Czy jak ? No i czy w musze kupować jakiś modem od chello czy jakoś sam sobie z tym poradizć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasinski Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Ja bym bral chello - 2x szybsze - nie ma limitow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Chello brak limitów (po co ci 6 mb od tepsy z limitami :D ) z kablówki dają Ci modem i musisz kupić jakiś pakiet. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf49 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 witam jeżeli chodzi o chello to przychodzi gość z kablówki i montuje ci kabel tv upc no chyba że już masz kablówkę to robi rozejście do tv a na drugim montuje ci modem a póżniej od modemu podpinasz kabelek do kompa moja siora ma podłączenie przez sieciówkę.Musisz jeszcze sprawdzić czy na twoim bloku okablowanie pozwala na podłączenie usługi ale wystarczy wejść TU i sprawdzisz czy możesz mieć chello.pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snower1 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 czyli podsumowując bardziej sie opłaca Chello 12mb/s. Moze jednak to łącze ma jakieś wady bo jak narazie widze same zalety.W ciemno tez nie chce sie jakoś pakować bo to co teraz mam nie jest złe i nie zawodzi.Może sie ktoś wypowie kto ma tą usługe i jak to u niego chodzi.Mam zamiar to dzielic na 3 kompy i jednego lapa no i oczywiście ściagać coś z netu :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) czyli podsumowując bardziej sie opłaca Chello 12mb/s. Moze jednak to łącze ma jakieś wady bo jak narazie widze same zalety.W ciemno tez nie chce sie jakoś pakować bo to co teraz mam nie jest złe i nie zawodzi.Może sie ktoś wypowie kto ma tą usługe i jak to u niego chodzi. 1727592[/snapback] http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=151012 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=151238 Generalnie przejrzyj tematy dotyczace Chello na forum. Tam masz opinie na temat uslugi i ewentualne problemy z nia zwiazane. Ja osobiscie korzystam sobie z polaczenia przez kablowke i na zadnego ADSLa bym tego nie zamienil, poza tym kablowka w tym przypadku jest bardziej przyszlosciowa usluga :) Edytowane 30 Października 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Chello wlasciwie gwarantuje ze kazdy ich abonent moze z tej opcji skorzystac. Kpisz czy o droge pytasz ? Dostepnosc 12 Mbps w chello o dziwo nie obejmuje wszystkich uzytkownikow chello (przynajmniej narazie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Kpisz czy o droge pytasz ? Dostepnosc 12 Mbps w chello o dziwo nie obejmuje wszystkich uzytkownikow chello (przynajmniej narazie). 1730409[/snapback] I tak masz wieksze szanse niz w przypadku TP, gdzie bardzo czesto juz po probie migracji okazuje sie ze jednak 6mbps nie jest mozliwe do osiagniecia :P W przypadku Chello ograniczenia wynikaja raczej z problemow z laczem na danym obszarze niz z ograniczen sprzetu czy sieci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...