Skocz do zawartości
Jackass_Ass

Zdjąłem Ihs, Co Dalej?

356 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Twój Athlon 64 ma zdjęty IHS?

• Tak
      80
    • Nie
      276

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mariush190

dzieki wam, oczywiscie zdiełem boxa i patrze na radiator a tam nie ma sladu pasty, a jajo oczywiscie nasmarowałem.

Próbowałem dogiąc tą zapinke zeby mocniej trzymała, ale ułamałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja zdjolem delikatnie IHS, zalozylem blok wodny na niego , delikatnie dokrecalem , odpalilem pochodzil chwile pokazal BSODA i teraz slychac tylko 1 dlugi sygnal z biosa co 1sec ;] chyba proc padl nie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokrecony dokrecony, 2 razy sprawdzalem, teraz to albo zbieram na nowego proca albo to tylko kolejny kaprys DFI ;]

To samo miałem za pierwszym razem, u mnie blok był po prostu krzywo, mała korekta i wsio działa. Zabezpieczenie przed przegrzaniem na DFI miałem (nie)przyjemność sprawdzić już kilka ładnych razy i za każdym razem zadziało na czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

teraz po tym jak uwaliłem zapinke monotuje wc. Mam nadzieje ze bedzie oki, proc wygląda jakbym go zepsuł, bo na jednym rog tak wygląda jakbym lajtowo zdarł laminat :mur:

Trzeba miec nadzieje ze zadziała...

Czy u was na procku tez nie ma napisów??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz po tym jak uwaliłem zapinke monotuje wc. Mam nadzieje ze bedzie oki, proc wygląda jakbym go zepsuł, bo na jednym rog tak wygląda jakbym lajtowo zdarł laminat :mur:

A po co AMD miałoby robić na rdzeniu napisy jak są na IHSie? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedy możemy się spodziewać relacji czy proc żyje czy nie?

grzesiu - kiedy beret zrzucasz? :)

ten twój sempron jest wprost cudowny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

jutro bede wiedział czy działą, jak złoze WC, bo mam rozwaloną zapinke do boxa, Na boxie poprostu odpalał sie, i po sekundzie gasł, nie zdązył nawet na ekranie nic pokazać, mam nadzieje ze smignie, jakby nie działa to chyba by piszczał głosnik systemowy, a była cisza.

Zrobie fotke proca i wam pokaze.

Aha i po co są tabliczki na tym procu na napisy, których niema???

Juz widac ze nei mozna selekcjonowac po batchu procków, bo to numer IHSA a nie procka-> tak mi sie wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie po to, ze w fabryce na tej samej tasmie moze leca procesory desktopowe i mobile, i te mobile maja wystukiwane oznaczenia na tych tabliczkach pod ihsem, a procki desktopowe na IHSie, zresztą BYŁO to poruszane w tym temacie niedawno! A co do selekcji po batchu, to jest bzdura, niski batch nic nie daje w o/c było to wielokrotnie sprawdzane i udowadniane. Batch określał niby odległość rdzenia od srodka wafla.

victor89 - mam zamiar zdjąć IHSa w długi weekend, ale najpierw zaopatrze się w kilka przydatynch akcesorii ;) czarny sylikon, troche aluminium, żyletka :> Aaaa no i mam zamiar jeszcze socket zadrutować, mam zamiar osiągnąć 3GHz.

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam, ja chlodzilem AXP palcem przez ok 15s :D

Az wypalil Ci dziure w palcu :wink:

EDIT:

a mi sciagniecia IHS'a nie dalo zupelnie nic oprocz temp nizszych o jakies 10 stopni w idle i 5 stopni w stresie przy Fryzjerze non-pro. O/C niestety w miejscu.Z racji tego ze sciagalem to jakies 2 miesiace temu to zobaczymy teraz jak sie pasta wygrzala, moze akurat cos "peklo" w procu i pojdzie wyzej ;)

EDIT2: literowki <_<

Edytowane przez sew_server

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już ściągnąłem berecik, ale nie mogę sprawdzić co to dało, bo czekam na nowy zasilacz.

Nie powinno być źle - przy okazji zobaczyłem, że ma rewizję E3 z 20 tygodnia '05 :P

NO to mozliwe ze bedzie ładne OC bo E3 z tamtych tygodni kręciły się lepiej niz dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z przykroscia stwierdzam ze padl mi procek po zdjeciu IHS, dkladnie to nie przez sam fakt ze nie mial czapki ale przez to ze blok byl za duzy i opieral sie o socket i nie przylegal dokladnie do rdzenia i tym samym pozbawilem go kawalka rdzenia, trzeba teraz zebrac peniazki na nowego cpu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z przykroscia stwierdzam ze padl mi procek po zdjeciu IHS, dkladnie to nie przez sam fakt ze nie mial czapki ale przez to ze blok byl za duzy i opieral sie o socket i nie przylegal dokladnie do rdzenia i tym samym pozbawilem go kawalka rdzenia, trzeba teraz zebrac peniazki na nowego cpu

Kurcze jak tys to zrobil ... no ale i tak: moje wyrazy wspolczucia :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klei ihsa i na gware :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja śćiągnąłem IHSa i spaliłem procka... SUSZARKĄ Oo; Zalałem mostki siliconem i chciałem przyspieszyć schnięcie... suszarką właśnie, sprawdziłem czy się nienagrzewa zabardzo i wszytsko było ok więc suszyłem dalej, później jak dotknąłem proca tomiał chyba kilkaset stopni, nie było opcji żeby przytrzymać na nim palec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

kur*a ale ja mam fart, co kupie jakis procek to rozpiepndole, chyba tylko dwa procesory mi sie udało w zyciu kupic i sprzedac jako sprawne. Ten jest kolejny, który padł w moich rekach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi