Skocz do zawartości
Jackass_Ass

Zdjąłem Ihs, Co Dalej?

356 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Twój Athlon 64 ma zdjęty IHS?

• Tak
      80
    • Nie
      276

Rekomendowane odpowiedzi

LOL :lol: LOL :lol: LOL

zdejmowałem blache z sempa 939 pociełem jak trzeba ihs trzymał sie na skrawkach troszke jeszcze pogiełem nóżki wyprostowałem, w tym momecie chciałem sprawdzić czy działa- no i działa wszysko OK

zdjełem blache do końca zabezpieczyłem jądra yyyy jądro :D właczam wentyle sie krecą a ekran czarny

hmmm myśle sobie że coś nie dociska. Próbowałem z dociskiem itp. dalej to samo

myśle sobie no i ch.. 4'stówy w plecy

gadam z gościem co mi go sprzedał (kupiłem go jakiś tydzień przed operacją) mówi żebym odesłał proca. Oczywiście powiedziałem że podczas gry mi padł :lol:

że była 23 to sie spieszyłem bo chciałem go zapakować i wysłać na drugi dzień

no to wziełem kropelke, posmarowałem na chama jądara yyyy jądro :) przyklejiłem no i ch... krzywo

myśle sobie i tak mi nie przyjmą bo co za idioci by tam pracowali

przed chwilą dostałem zworot kasy :lol2: :lol2: :lol2:

jak to nasz premier by zrobił "jest jest jest !" :D

morał z tego taki że można spoko ściągać blache bo i tak sie gwary nie traci

PS. jak znajde foty to je tu dam :wink:

pozro dla pana serwisanta :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BUHAHA - jak dużo kasy dostałeś?

Tyle za ile procka kupiłeś, czy tyle, ile wynosi jego obecna wartość?

426 z wysyłką miał być to niby selekt 2.9 na chyba 1.508 w cpu-z \

gościu mi oddał 410zł

oczywiście zostałem oszukany przez pana luk1401 i radze u tego krentacza nie kupywać

proc ledwo robił 2.6 na 1.55 w biosie

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem jak można coś zrobić z prockiem podczas zdejmowania IHS-a. Chyba że ktoś jest po paru głębszych, 10 minut temu podniósł 100kg na ławeczce, a ręcę mu się trzesą jak przy odbieraniu pierwszego dziecka ;)

Poprostu trzeba być cierpliwym - najlepiej wrzucić procka do zamrażarki na 10-15 minut, a potem stopniowo okrawać go dookoła (CIERPLIWOŚĆ :!: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie ciekawi co wy tym biednym prockom robicie, że tak wszystkie padają po zdjęciu tego ihs'a :/

nie jestem pewnien ale jeszcze pare nóżek powyginało mi sie

nie ma to jak pośpiech

w ciągu ostatnich 2 miesięcy padło mi już par rzeczy np.

dfi LP NF4 ultra --> chciałem sprwdzić temp. ramu i palem mi sie omcknoł i spiecie poszło

Geil ultra CL2 jedna kostaka 256 --> skutek ww czyności :-|

Sempron 939 --> zdejmowałem IHS :wink:

dfi LP NF4 --> albo ukruszyłem rdzeń jak zakładałem bloczek taki domowej roboty. Musiałem mierzyć rozstaw dla zapinki, albo ją zalałem :-|

Ja nie wiem jak można coś zrobić z prockiem podczas zdejmowania IHS-a. Chyba że ktoś jest po paru głębszych, 10 minut temu podniósł 100kg na ławeczce, a ręcę mu się trzesą jak przy odbieraniu pierwszego dziecka ;)

Poprostu trzeba być cierpliwym - najlepiej wrzucić procka do zamrażarki na 10-15 minut, a potem stopniowo okrawać go dookoła (CIERPLIWOŚĆ :!: ).

nie ma to jak szybki numerek :lol2: Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestem pewnien ale jeszcze pare nóżek powyginało mi sie

...

Ja powyginałem ich chyba z 50 ;) I brałem nóż do tapet i delikatnie je prostowałem (najwygodniej całymi rzędami).

Jeszcze lekko wygiął mi się ten plastik (zielony spód :huh: ) i trzeba było stoponiowo go prostować (musiałem to robić palcami, bo serce by mi pękło :unsure: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

mój po zdięciu ihsa smigał, potem nagle przestał jak go podkręciłem, był chłodzony wodą, blok był optymalnie docisniety, poprostu przestał działac. Owszem są jakies mostki, zastanawiałem sie do czego, ale nie wiem, moze da sie je zmodowac za athlony64?? ;) Wątpie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

macie pare fotek ;] ja ostatnio sciagalem ihsa z dwoch sempow pod rzad ;] i oba dzialaja ;] jak chcesz cie dobrze zdjac ichsa to nie robcie zyletka takich ruchow jak byscie nozem chleb kroili tylko wpychajcie ja pod IHSA wtedy jest o wiele szybciej :)) he pierwszego ihsa zdejmowalem chyba ze 45 min. bo nie wiemdzialem jkak dopiero wpadlem na ten pomysl i drugiego oskalpowalem w 3 min ;] hehe aa teraz macie fotki :)) i powodzenia w sciaganu ;] aa tak apropo wlasnie kupilem power-x i zobaczymy czy teraz bedzie lepiej sie krecil :DDD

Dołączona grafika

Dołączona grafika

i tak apropo polecam ta zyletke co jest na zdjeciu zdeejmowalem inna tesh polsilver i byla makabryczna wiec polecialem po inna :) i ta jest bardzo bardzo ostra ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i dorobilem sie power-x :D hehe no i zeczywiscie temp jest jeszcze mniejsza bo jush 19*C aa i OC sie poleprzyl :) narazie nie moge napisac niczego konkretnego poniewaz nie zrobilem jeszcze takich leprzych testow teraz spokojnie dziala na 320 przy napieciu 1,75 aaa wczesniej 317 przy 1,79 wiec roznica jest ;] ale ile to jeszcze nie napisze :) aa co tam u was ?? nikt ostatnio czapek nie zdejmuje ??:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z góry sory za OT ale na dniach zmieniam platforme z socket A na socket 939 i mam pytanie czy smarować cały IHS pastą czy tylko na środku w miejscu gdzie jest rdzeń??

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z góry sory za OT ale na dniach zmieniam platforme z socket A na socket 939 i mam pytanie czy smarować cały IHS pastą czy tylko na środku w miejscu gdzie jest rdzeń??

Dajesz ziarnko ryzu na srodku, cięzar chłodzenia ma rozsmarowac to po całym IHSie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój sempek ma się zupełnie dobrze po ściągnięciu czapki:) coprawda używałem innego przez jakies 3 miesiące i nie wiem czy mu temperatury spadły ale tak jest bardziej prO :) Jedyną szkodą powstałą prz ściaganiu ihs był wieczór na pogotowiu i 2 szfy+ jeden na mięsień :lol: Ale teraz mam spoko bliznę :P taka oCeRsKa :lol:

Edytowane przez wisnia666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi