msek Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Co możecie podpowiedzieć w kwestii (jak w temacie). Czy bezpiecznie jest podłączyć ją bezpośrednio do gniazda na płycie? Pompka ciągnie 6W ale kabelek ma właśnie z wtyczką 3-pinową. Szkoda byłoby nie móc odczytywać prędkości obrotów wirnika, zwłaszcza, że w razie czego włączałby się alarm. Czy można zasilać pompkę z molexa, a na mobo wykorzystywać tylko pin licznika obrotów? Jak? Edytowane 30 Października 2005 przez msek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 tak. i to dokładnie tak jak opisałeś, tj. czarny i czerwony do molexa, a żółty pod płyte (u mnie wystarcza podpiecie samego żółtego - wiatraczki tt) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 jasne, ze mozesz. wez sobie meska wtyczke 3 pin i czerwony i niebieski kabelek (prad i masa) poprowadz do molexa (12V masz na zoltym a masa dla niego to czarny obok niego), a zolty doprowadz do zenskiej wtyczki 3 pin ktora sobie wepniesz w mobo. a jak nie chcesz sie sam bawic to mozesz sobie kupic taka gotowa przejsciowke. ja takie dostalem z akasami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 @msek - zajrzyj do instrukcji od mobo, zwykle pod 3-pin możesz podpiąć wentyl do około 8W (np. na moim poprzednim A7N8X). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Oczywiście zajrzałem zanim się odezwałem. Ani w instrukcji, ani na stronach ABITa nic na ten temat nie znalazłem. Ponadto ABIT nie raczył odpowiedzieć na maila mimo, że rzekomo utrzymują polski technical support. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...