marcin_gda Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Witam. Chcialbym kupic twardy dysk o pojemnosci 200GB,tylko nie wiem ktory z dostepnych firm jest godny uwagi,na firme WD jestem uczulony i mam niemile wspomnienia. Zastanawiam sie rownierz miedzy ATA a SATA, czy sa jakies wielkie roznice w wydajnosci.Slyszalem ze dane miedzy ATA a SATA kopiuja sie b.dlugo,wiec jesli to prawda to SATA odpada. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawaim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Samsung SpinPoint lub Seagate 9 Modele koniecznie SATA2 z NCQ. Ja ostatnio kopiowałem dane ze swojej dawnej 40-stki ATA/133 (Seagate) i ~32GB kopiowały się prawie pół godziny. Nie chce oceniać czy to dużo - sam oceń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gda Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Mam plyte gł. asus A7N8X Deluxe i nie wiem czy obsluguje SATA II ,wydaje mi sie ze SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Masz SATA/150 ("jedynka") bez NCQ. W takim razie chyba najlepiej kup jakikolwiek inny z 16MB L2. Chyba najlepszy będzie Maxtor DiamondMax 10 250 GB. Wiem, że to 250-tka, ale nie ma 200-tek z 16MB L2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...