judam Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Witam Niesty nie jestem dobrym znawca tematu wiec prosze o pomoc. Mam w domu dlinka G604T i uruchomionego na nim AP. mam laptopa i wlasnie dlatego potrzebuje AP. chcialbym go jakos zabezpieczyc tak aby inni ludzie na moim osiedlu niemieli do niego dostepu. Wiem ze mozna zrobic filtrowanie adresu Mac ale nie o to mi chodzi bo np jak bym chcial u sasiada byc i polaczyc sie z moja siecia to wtedy by byla kicha. Wiem ze mozna zabezpieczyc poprzez hasla tylko nie wiem jak to zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 samo hasło i filtrowanie maca tez cienko jedyne w miare dobre zabezpieczenie to szyfrowanie WPA no i wyłączenie rozglaszania nazwy sieci zmiana IP routera opis wszystkiego w manualu do routera lub na stronie producenta (hasła to obowiązek i podstawa bo bez tego kazdy wlezie do routera i narozrabia :DDDDDDD ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judam Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Kolego chodzi wlasnie o to ze w manualu mam wszystko po angielsku i troszke sie glubie. polskiej instrukcji nie ma do tego wiec prosba moze ktos ma wlasnie 604 i mogby mi podpowiedziec conieco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...