adeerek Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Witam tym razem mam problem z drukarka a raczej chyba z portem LPT deukarka to canon s500 dziala poprawnie na innych komputerach (nawet windows ten sam;) ) system winxp sp2 wszystkie najnowsze aktualki posciagane drivery od plyty glownej tez (plyta ECS P4ITA) przy instalacji drukarki szuka jej po portach i nie daje rady znalezc:( ja sam probowalem tam zmieniac lpt na lpt2 itp ale to nie daje skutkow pozytywnych:(( na innym kompie po podlaczeniu od razu pokazuje mi sie dymka nad zegarem ze ją znalazl a tu nic:( z wiedza jaka posiadam pomyslalem ze moze cos w BIOSie trzeba zmienic?? pozdrawiam i zgory dziekuje za zainteresowanie sie problemem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 sprawdz w biosie czy masz port lpt włączony. czesto nowe płyty maja domyślnie wylaczony. u mnie tak było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adeerek Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 port jest wlazzony jak najbarsziej wlasnie sie dowiedzialem ze wczesniej byl zainstalowany win ME i dzialalo wsio a teraz xp nie wykrywa tego:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 w ustawieniach portu zaznacz zeby probowal nie uzywac przerwania i opcje wykrywania starszych urzadzen p&p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...