Skocz do zawartości
Gość Bartosj

Geil Ddr 400 Value Dual Cl2,5

Rekomendowane odpowiedzi

a jak dlugo je masz ??? ja mam te pamieci od roku na poczatku chodzily bez problemu na 460Mhz wiecej nie probowalem , pozniej komp chodzil caly czas na standartowych zegarach , a teraz sypia bledami na 400mhz

no mam je od 10.2005 wiec jest ok

A powie jaką miałem historie sprawdziłem memtestem pamieci i błedy mówie co jest a tu zrobilem gafe jak w nocy kompa składałem i nie w ten dual wpakowałem kość i teraz jest czysto 0 błedów.

Moze ty źle przez pomyłke włozyłeś pamiatki albo nie w tej kolejności czasem sie tak zdarza na szybko.

narazie u mnie wszystko ok a powiem tak z ciekawosci ze pamiątki wstały na CL2-2-3-3 na 2,9V bajka kocham te pamieci. nara gdy by miec wieksze napiecie było by super trza o tym pomyslec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mam je od 10.2005 wiec jest ok

A powie jaką miałem historie sprawdziłem memtestem pamieci i błedy mówie co jest a tu zrobilem gafe jak w nocy kompa składałem i nie w ten dual wpakowałem kość i teraz jest czysto 0 błedów.

Moze ty źle przez pomyłke włozyłeś pamiatki albo nie w tej kolejności czasem sie tak zdarza na szybko.

narazie u mnie wszystko ok a powiem tak z ciekawosci ze pamiątki wstały na CL2-2-3-3 na 2,9V bajka kocham te pamieci. nara gdy by miec wieksze napiecie było by super trza o tym pomyslec.

własnie u mne jest tak ze moge miec 2 duale i wzalezności jak się je obsadzi tzn na jednym mam błedy na drugim jest ok i nic ni ewykazuje w memtescie albo poprzekładaj pamieci ja tak robiłem i jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka. Mam płytę główną MSI K8N Neo4-F z najnowszym biosem(5.3), zmieniłam procesor AMD64 Athlon 3000+ na AMD64 X2 4200+ s.939 i mam problem z pamięcią. Nie chcą mi one w żaden sposób(przynajmniej jak ja się bawiłem) pójść na DUAL'u, a procka nie podkręcałem w ogóle. Daję Wam tutaj zdjęcia z biosu - moze coś nie tak mam ustawione?? Z góry wielkie dzięki... pisałem już wiele tematów na ten temat na różnych forach, ale mam nadzieję, że Wy mi pomożecie. Po prostu jak wsadzę w Duala to komp mi piki cały czas i w ogóle nie wstaje... pomocy... :mur:

Screen I ustawień biosu...

Screen II ustawień biosu...

Screen III ustawień biosu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi