Gość Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Czy jest możliwe aby gigabyte R9000 (zajebista karta wczoraj kupiłem i jest super pamiątki 4ns jeszcze nie kręciłęm) poszedł na szynie agp 100mhz taka szyna będzie gdy podkręce proca na 150mhz (i właśnie mam taki zamiar) 150 x 2/3 daje 99,9mhz. Proc bedzie chodził na 1200mhz :o do chłodzenia mam zamiar użyć cpc 16db obecnie mam vulcano 6cu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Ja na swoim konfigu mam szynę taktowana na 101 MHz i jak narazie nie mam żadnych problemów. Nie wiem jak takie podkręcanie wytrzymóją Radeony ale według mnie nie powinno być większych problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Według mnie może być to niebezpieczne. Tymbardziej że mówisz że wczoraj kupiłeś kartę i jesteś zadowolony. Ja bym na twoim miejscu tego nie robił - ZA DUUUŻE RYZYKO!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Na takim ustawieniu jak teraz i test 3d mark 2001 i benchmark z unreala tournamenta 2003 przebiega bezproblemowo.AGP=100 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Przez tydzień od kupna gdy coś mu się stanie z kartą może ją bez większego gadania wymienić na nową. Więc albo experymentujesz teraz albo gdy już ją "wyczujesz". ;) Wg. mnie takie częstotliwości szny AGP są niebezpieczne i zmniejszają się możliwości O/C karty. Jednak i tak najbardziej nalezy obawiać się o HDD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 tak zgodze sie z przedmowca karta moze ci wytrzyma ale hdd ci moze pierdyknac. lepiej to dwa albo nawet trzy razy przemysl ;) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 tzn. chodzi mi o to oczywiscie za na twardzielu moga ci sie pojawic liczne bady or smth like that bo tak odrazu to ci on nie kleknie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Etam. Mój radek sobie biegał przez prawie pół roku na 100MHz nic mu się nie stalo. Ale przy ~103MHz już wymiętaka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 hmmm narazie się wstrzymam z tym oc ale mogę dodać że AGP jest na 2x (co poprawia stabilność) a o twardego się nie boje ponieważ pci=37,5 mhz więc spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...