Vincent de Marco Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Wygrzebalem programik do lamania RAR-ow z haslem, podobno dobry... jesli mozecie to rzuccie okiem - obszar zaznaczony przeze mnie na czerwono (current password). Najpierw bylo "password length=1" i widac ze ustalil ze pierwsza litera hasla jest 'a'. Potem 'password lenth=2' i wyszlo ze druga ma byc 'c'. No i tak dalej bedzie szlo mam nadzieje az do skutku ? Ustawilem na poczatek zeby szukal tylko 'all small latin (a-z)' czyli o ile dobrze kumam tylko malych liter. NIe wiem, moze powinienem dac od razu wszystkie... ale chyba nie. Aha, jeszcze w kwesti wyboru algorytmu - chyba brute-force jest najlepszy ? Jest tam jeszcze dictionary, ale do tego potrzebny jest ogromniasty slownik, nawet gdybym wiedzial skad do sciagnac, to czy ta metoda jest skuteczna ? Jest jeszcze algorytm 'Mask', ale tego to juz zupelnie nie qmam. Jezeli ktos ma jakies uwagi to plz niech zapoda, bo to moj pierwszy kontakt z programem tego typu. Jego zaleta jest to, ze 'lamanie' mozna w kazdej chwili przerwac, zgrac do pliku a potem dokonczyc np. na innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Program chyba znany każdemu kto kiedykolwiek szukał czegoś do odzyskiwania haseł rara i umie używać googlarki. Działa bardzo dobrze tyle że gdy hasło jest 6 znakowe i więcej to znalezienie go (przy zaznaczeniu wszystkich znaków) zajmie na dzisiejszych kompach z tego co pamietam z kilka lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...