Skocz do zawartości
Vincent de Marco

Adavnced Rar Password Recovery

Rekomendowane odpowiedzi

Wygrzebalem programik do lamania RAR-ow z haslem, podobno dobry... jesli mozecie to rzuccie okiem - obszar zaznaczony przeze mnie na czerwono (current password).

Dołączona grafika

Najpierw bylo "password length=1" i widac ze ustalil ze pierwsza litera hasla jest 'a'. Potem 'password lenth=2' i wyszlo ze druga ma byc 'c'. No i tak dalej bedzie szlo mam nadzieje az do skutku ?

Ustawilem na poczatek zeby szukal tylko 'all small latin (a-z)' czyli o ile dobrze kumam tylko malych liter. NIe wiem, moze powinienem dac od razu wszystkie... ale chyba nie.

Aha, jeszcze w kwesti wyboru algorytmu - chyba brute-force jest najlepszy ? Jest tam jeszcze dictionary, ale do tego potrzebny jest ogromniasty slownik, nawet gdybym wiedzial skad do sciagnac, to czy ta metoda jest skuteczna ?

Jest jeszcze algorytm 'Mask', ale tego to juz zupelnie nie qmam.

Jezeli ktos ma jakies uwagi to plz niech zapoda, bo to moj pierwszy kontakt z programem tego typu. Jego zaleta jest to, ze 'lamanie' mozna w kazdej chwili przerwac, zgrac do pliku a potem dokonczyc np. na innym kompie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Program chyba znany każdemu kto kiedykolwiek szukał czegoś do odzyskiwania haseł rara i umie używać googlarki. Działa bardzo dobrze tyle że gdy hasło jest 6 znakowe i więcej to znalezienie go (przy zaznaczeniu wszystkich znaków) zajmie na dzisiejszych kompach z tego co pamietam z kilka lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi