wro_bel Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 mam problem (a raczej ma go moj brat - ja jestem tylko mediatorem). komp sie restartuje sam z siebie, nawet po reinstalacji systemu. na poczatku po dluzszym czasie, pozniej coraz czesciej az po ktoryms restarcie wyskakuje ekran ze jakis plik systemowy jest uszkodzony i nie mozna uruchomic windowsa. pierwsze co pomyslalem to ze jest to wina ramu, wiec go przetestowalem dos'owa wersja memtesta z bootowalnego cd. no i rzeczywiscie po 6 kolejkach testow mialem juz ponad 7000 bledow. zakupilem nowy ram na allegro, przetestowalem go ale takze dokladnie w 5 kolejce testow wyskoczyly bledy a praca pod windowsem sie nie zmienila. zwrocilem ten ram i przyslano mi nowy innego rodzaju (uniwersalny) - znowu w 5 kolejce wyskoczyly bledy. czy to nie dziwne ze bledy pojawiaja sie dopiero w 5 kolejce testow? co to moze byc? z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 A jaki zasilacz?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Moze to wina zbyt agresywnych timingow ustawionych dla pamieci. Sproboj przywrocic domysle ustawienia BIOSU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Sprawdź czy na płycie nie masz spuchniętych kondensatorów. Twoje objawy mogą o tym świadczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 jesli to plyta ecs to sie nie dziwie one tak maja :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...