Skocz do zawartości
fujimen

Co Kupic? Pierwsza Drukarka

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem co wybrac jaka drukarke. Im wiecej sie zastanawiam tym wiekszy mam rebus w glowie.I zaznaczam ze pierwszy raz kupuje drukarke i na tym kompletnie sie nie znam.Przeczytalem mase postow i przejrzalem troche stron w google.Potrzebna bedzie drukarka bedzie potrzebna do uzytku domowego. Moze bede drukowal 500 stron na rok. Chodzi o tania drukarke w ekslotacjii w cenie do 300 zlotych.

Zastanawialem sie nad:

laserowa minolta 1300 W ale cos jest problem z chipem jezeli napelniamy zuzyty toner proszkiem a nowy oryginalny toner kosztuje 200 zlotych

canon ip 2000 ale podobno tez cos sie psuje

i epsonem C 66.

I jezeli sa jakies drukarki godne uwagi to mozecie napisac jakie to sa.

Prosze o rade i z gory dzieki

prosze o przeniesienie tego tematu jezeli zle zamiescilem tego posta.

Edytowane przez fujimen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym polcił canona ip2000. Mam co prawda inną wersję, ale spotkałem się też z tym modele. Jej eksploatacja jest tania, jakość wydruku i szybkość duża a cena bardzo przystęna. Nie sodkałem się z żadnymi awariami w tym modelu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli wystarcza ci czarno biała, to pomyśl nad używaną laserówką - np. HP 6L, 5L - tylko w dobrym stanie trzeba znaleźć - ceny części zamiennych są niziutkie w porównaniu do nowych drukarek i nie ma problemu z uzupełnianiem tonerów. Do tego jest sporo zamienników - cardridże i bębny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi