Skocz do zawartości
Himil

Abit An8-v & Atlon 64 3200+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam @ll :D

Jestem nowy na tym forum jak widac :)

Niedawno dostalem nowy sprzecik Abit an8-v & Atlon 64 3200+. I mam teraz prblemik z jego podlaczeniem. Moj zasilacz starty nie pasuje do tej plyty i teraz wlasnie sie wzracam z pomoca do was jaki zasilacz mam kupic (prosze o linki do aukcji na allegro.pl). Drugi problem mam taki ze obudowa nie pasuje zbytnio do tej plyty(I tutaj tez prosze takze o linki).Nie pasuje to znaczy nie da sie zamontowac karty graficznej Radeona 9600. Prosze o szybkie odpowiedzi z gory thx :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno dostalem nowy sprzecik Abit an8-v & Atlon 64 3200+. I mam teraz prblemik z jego podlaczeniem. Moj zasilacz starty nie pasuje do tej plyty i teraz wlasnie sie wzracam z pomoca do was jaki zasilacz mam kupic (prosze o linki do aukcji na allegro.pl).

1729130[/snapback]

Ja by uniknąć zakupu nowego zasilacza przy zmianie płyty głównej zainwestowałem w przejściówkę, która zamienia kabel zasilający płytę główną z 20 pinów na 24 piny. Działa doskonale.

Drugi problem mam taki ze obudowa nie pasuje zbytnio do tej plyty(I tutaj tez prosze takze o  linki).Nie pasuje to znaczy nie da sie zamontowac karty graficznej Radeona 9600. Prosze o szybkie odpowiedzi z gory thx :rolleyes:

1729130[/snapback]

Jak to? A ten twój Radeon to przypadkiem nie jest na port typu AGPx8? Bo na twojej płycie głównej jest port dla grafiki typu PCIe x16. To zupełne różne gniazda (sloty). Obawiam się że musisz zainwestować w nową kartę graficzną zgodną ze standartem PCIe x16.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie kupiles ta przejsciowke? <_<

1729299[/snapback]

Kupiłem ją w sklepie z częściami elekrotnicznymi na giełdzie komputerowej w podziemiach pod skrzyżowaniem al. Niepodległości i Admii Krajowej w Warszawie. Ale myślę że dostaniesz też ją na innych giełdach komputerowych w innych miastach.

Na Allegro też będzie na 100%

I mam takiego radeona

1729299[/snapback]

Powiem Ci coś więcej jak podasz dobry link do aukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-P Sorry pomylka tutaj masz link

http://allegro.pl/show_item.php?item=66759511

Znalazlem link do przejsciowki

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69337459

I czy teraz napewno mi podejdzie zasilacz pod plyte?

Edytowane przez Himil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To byla moja nowa karta 2 dni temu przyszla :cry:

1729435[/snapback]

Masz nauczkę by na przyszłość nim coś kupisz trzeba dokładnie sprawdzić czy sprzęt jest kompatybilny ze sobą.

Ale chyba mozna ja wymienic...

Na jakas z tych 1729435[/snapback]

SAPPHIRE RADEON X600 PRO będzie nieco mocniejszą kartą od tej którą teraz masz, a nie jest przy tym specjalnie drogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam @ll :D

Niedawno dostalem nowy sprzecik Abit an8-v & Atlon 64 3200+. I mam teraz prblemik z jego podlaczeniem. Moj zasilacz starty nie pasuje do tej plyty i teraz wlasnie sie wzracam z pomoca do was jaki zasilacz mam kupic (prosze o linki do aukcji na allegro.pl). Drugi problem mam taki ze obudowa nie pasuje zbytnio do tej plyty(I tutaj tez prosze takze o  linki).Nie pasuje to znaczy nie da sie zamontowac karty graficznej Radeona 9600. Prosze o szybkie odpowiedzi z gory thx :rolleyes:

1729130[/snapback]

a powiedz jeszcze jaki masz ten zasilacz znaczy jakiej firmy

o.k ale ta karta bedzie podchodzila juz do mojego Abita?

1729492[/snapback]

jesli kupisz X600 to tak ale za tą cene (czyt 350zł) lepszą karta bedzie GF 6200 128bitowy

Edytowane przez andrzejsnk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam @ll 

Jestem nowy na tym forum jak widac 

Niedawno dostalem nowy sprzecik Abit an8-v & Atlon 64 3200+. I mam teraz prblemik z jego podlaczeniem. Moj zasilacz starty nie pasuje do tej plyty i teraz wlasnie sie wzracam z pomoca do was jaki zasilacz mam kupic (prosze o linki do aukcji na allegro.pl). Drugi problem mam taki ze obudowa nie pasuje zbytnio do tej plyty(I tutaj tez prosze takze o linki).Nie pasuje to znaczy nie da sie zamontowac karty graficznej Radeona 9600. Prosze o szybkie odpowiedzi z gory thx 

heh to mnei troszke rozbawiło

musisz powiedzieć nam jakie masz przeznaczone na to fundusze, tzn ile bedziesz miał kasy na zasilacz i na grafe

co do tej 6200 mozna ja sobie darowac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja by uniknąć zakupu nowego zasilacza przy zmianie płyty głównej zainwestowałem w przejściówkę, która zamienia kabel zasilający płytę główną z 20 pinów na 24 piny. Działa doskonale.

1729149[/snapback]

Taka przelotka wcale nie jest Ci potrzebna - powiem więcej - ona zupełnie nie spełnia swojego zadania z zasadniczego powodu a mianowicie - te 4 dodatkowe piny powinny być zasilane z innej części zasilacza fizycznie a nie dołożone (rozgałęzione) ze zwykłej 20-stki.Taki układ z przlotką zachowuje się tak jakby nie było przelotki bo płyta gdy nie ma tych 4 pinów podłączonych poradzi sobie bez kłopotu - a gdy są podłączone ( z innej części zasilacza - czyli oryginalnie) płyta wykorzysta dodatkowe ampery gdy będzie taka potrzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

andrzejsnk

Zasilacz jest firmy Megabajt 230V(nie znana bo to jakis zaprzeproszeniem cipny zaislacz).

Czy o ta karte ci chodzi ?

1729804[/snapback]

nie nie taką kup GF 6200 128mb / 128bit

Ale dalej nie uzyskalem odpowiedzi :mur:

MUSZE KUPIC NOWY ZASILACZ?

Nie chce zeby mi sie cos spalilo :cry:

1730034[/snapback]

tak kup Fortrona z 24 pinowa wtyczka za 50zł np: takiego 1731081[/snapback]

faktycznie nie trzeba przecież na tym megabajcie komp pochodzi najwyzej 1s ;)

Edytowane przez andrzejsnk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi