danywatt Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) Konfig : Athlon 2400 XP , GF6600 Gigabyte , płyta ECS KT600 , zasilacz 350Wat Mam pamięć GoodRam DDR400 CL3 i dokupiłem TwinMOS DDR400 CL 2.5 każda ma po 512MB co razem daje 1GB. Najpierw miałem w bank 0 pamięć TwinMOS , a w bank 1 GoodRam. Windows był stabilny tylko gry FEAR, NFS:U2 po 20 minutach wychodziły do pulpitu. Zrobiłem testy w MemTest i GoldMemory : 1) TwinMOS + GoodRam - błędy w MemTEST w Test numer 5 gry po 20 min. wychodzą na pulpit 2) GoodRam - sama - test passed OK 3) TwinMOS - sama - test passed OK 4) GoodRam + Elixir Cl3 pożyczona -błędy w MemTEST w Test numer 5 5) TwinMos + Elixir Cl3 pożyczona - błędy w MemTEST w Test numer 5 TEST GoldMemory 6.68 6) TwinMOS + GoodRam - pokazuje błędy przy 33% 7) GoodRam + TwinMOS - błędy w MemTEST w Test numer 5 Zamieniłem miejscami i dałem pierwszą w bank 0 GoodRam a obok TwinMOS w testach dalej sieją się błędy, natomiast sam Windows XP i gry chodzą STABILNIE, żadnego wyskakiwania do pulpitu ani żadnych restartów. I co mam zrobić ? Zostawić tak jak jest ? Czy kupić drugą identyczną goodram ? Edytowane 31 Października 2005 przez danywatt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...