Skocz do zawartości
mortigan

Filmy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, postaram się opisać go jak najdokładniej.

Kupiłem sobie nowy dysk, lata jak marzenie, jest znacznie szybszy i więkrzy. Tradycyjnie podzieliłem go na partycje sformatowałem i zainstalowałem windows xp sp1. Pograłem sobie troche i wszystko było w porządku, ale gdy spróbowałem włączyć jakikolwiek film lub teledysk windows sie wiesza i nie pozwala nic ze sobą zrobić. Po długich namysłach postanowiłem sprawdzić czy filmy działają w trybie awaryjnym, bez sterów. Co się okazało nie było żadnych problemów, tyle, że w awaryjnym nie ma dźwięku. Postanowiłem odinstalować ster do GeForce 6200 i zadziałał, gdy wgrałem go spowrotem znowu się wieszał.

Mam ze 30 filmów i nie moge obejrzeć, a za każdym razem nie będę odinstalowywał karty. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem sterownika 77.77 i 78.01, na obu nie działa.

Kodeki to codec pack codecs 6026_all in 1, FFDshow 20051027 , odpalałem na wielu odtwarzaczach.

Wydaje mi się (prolem stwarza takie pozory) jakby wina leżała po stronie jakiejś opcji w sterowniku, ale się na tym nie znam i nie wiem co to może być.

Edytowane przez mortigan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zainstaluj najnowsze sterowniki jakie są i usun te wszystkie kodeki i zainstaluj sobie ACE mega codec pack w jednym pliku instalacyjnym masz 50 kodeków mam je i nie mam znimi zadnych problemów a filmy pieknie smigają :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo:

1. za dużo zajmuje,

2. trzeba instalować,

3. wytwór Microsoftu,

4. pr0 user czegoś takiego nie potrzebuje,

5. blokowane są pop-upy,

6. nowy niepotrzebny firewall,

7. centrum zabezpieczeń,

8. programy nie działają,

9. gry nie działają,