dar_o Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 WItajcie. Zamówilem tego procka. Ale dalej nie wiem, czy on jest czy też nie jest 64 bitowy?? Jedne sklepy piszą że tak, inne nie piszą nic. http://sklep.benchmark.pl/pelny_20771.html - w opisie podany jest ze wykorzystuje EM64T podobnie tutaj. http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?PubKat...1&TowarId=16678 Natomiast na stronie intela w ogole nie moge znalesc tego procka ... :) PIV na 775 2,66 .... ;/ Czy ktos wie, czy on ma HT >>?? I czy jest czy nie jest 64 bitowy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Tylko seria 600 jest 64-bitowa. A z tego co widzę twój jest z 500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar_o Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 TO czemu w specyfikacjach w sklepach podana jest ze dziala instrukcja EM64T ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 PIV na 775 2,66 .... ;/ Czy ktos wie, czy on ma HT >>?? I czy jest czy nie jest 64 bitowy ?? 1729441[/snapback] 506 jest 64 bitowy, 505 chyba nie mial tych roszerzen , ale mial identyczne pozostale parametry. Nie ma HT, chociaz podobno w niektorych przypadkach sie wlacza po przekroczeniu 200fsb (4Ghz dla procka). No i wedlug tego co znalazlem w necie bardzo dobrze sie podkreca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 506, 531,541,551,561 to modele z serii 5xx ktore maja emt64 tak dobrze sie kreca bo na powietrzu mozna ponoc miec 4,5 ghz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Faktycznie - zapomniałem o nowej serii (wszystkie poniżej 2.8GHz). Tak - mają one obsługę 64-bitów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 wcale nie ponizej 2,8 bo 530 to 3,0 540 3,2 itp:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar_o Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 A czy ktos moze mi podac link do tej informacji na stronach INTELA ?? Na czym się opieracie pisząc to ? bo spotkalem sie z informacjami calkowicie sprzecznymi, a chcialbym meic pewnosc... (choc to teoretycznie bez znazcenia, bo i tak procek do mnie jedzie juz....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 (edytowane) http://www.intel.com/products/processor/pentium4/index.htm - do szczescia brakuje tutaj jedynie wymienienia 506 edit: a tak wogóle to sam powinieneś być w stanie to sobie znaleść... wstukać www.intel.com nie jest az tak tródno... Edytowane 1 Listopada 2005 przez Ganeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar_o Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 No włąśnie tego 506 mi tu brakuje !! I to nie chodzi mi o lenistwo - na kilka sposobów przeszukiwalem witryne Intela. Ale tego modelu nie znalazlem :/ Dlatego, skoro w dyskusji podajecie, ze jest 64 bitowy, poprosilem o wskazanie, skąd te dane!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Dlatego, skoro w dyskusji podajecie, ze jest 64 bitowy, poprosilem o wskazanie, skąd te dane!! 1732002[/snapback] Model 506 jest 64bitowy. Wiem bo składałem znajomemu komputer we wrześniu na takim procesorze (P4 2.66GHz magistrala 533MHz, 64bit, bez HT niestety). Cena ok 450 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar_o Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 wlasnie - wszystko co mi pozostalo to opierać się na wierze... Dlaczego na www intela nie ma o tym ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar_o Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Jest 64 bitowy. na opakowaniu pisze: Intel EM64T (supoports 64 bit Computing) Tylko oznaczenie procesora to 506+ ( a nie 506)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuda Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 dar o możesz powiedzieć jak ci chodzi ten procek? Bo w przyszłym miesiącu chce kupić procka i zastanawiam się czy kupić tego Pentiuma co ty czy Athlona64 2800+ S.754. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar_o Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 dar o możesz powiedzieć jak ci chodzi ten procek? Bo w przyszłym miesiącu chce kupić procka i zastanawiam się czy kupić tego Pentiuma co ty czy Athlona64 2800+ S.754. Wiesz - ja jestem zadowolony. Wszystko mi chodzi ... Ale w sumie nie wiem co Ci doradzic - ja dlugo sie wahalem miedzy wlasnie takimi opcjami. Wygralem PIV bo ma duzy cache. CO ciekawe - mojemu bratu z athlonem 2500 system laduje sie szybciej :> . Ale ona ma system fat32, a ja ntsf i to moze przez to - potem roznic nie zauwazylem jakis specjalnych. Wziąłem PIV bo bylem zly na AMD ( za nazwy - np sempron 2200 to zegar 1400...) . A PIV 2.66 to 2.66 ;) - ktory model wybierzesz, to i tak dobrze wybierzesz , tak mi sie wydaje, pozdrawiam Mi wszystko śmiga....<spoko> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 kreciles juz go ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...