Skocz do zawartości
adi_em

Czy Opłaca Się Inwestowac W Karte Z Dts Es I Dd Ex

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewnien dylemat. Posiadam głośniki 5.1 (Logitech X-530).

Narazie używam zintegrowanej karty 5.1 i chce kupić lepszą, tylko jeszcze fundusze zbieram.

I tu mam pytanie. Zwykły Audiqy 2 nie obsługuje DTS ES I DD EX. Większość filmów które mam na DVD oprócz dźwięku DD5.1 posiada jeszcze ścieżke w DTS albo DTS ES.

Zastanawiam się czy kupić Audigy 2 czy A2 ZS który posiada więcej obsługiwanych standardów. DTD ES I DDEX mają więcej kanałów (6.1) a ja mam głośniki 5.1 i się zastanawiam czy będzie jakaś pozytywna różnica w filmie oglądanym na głośnikach 5.1 z dźwiękiem w DTS lub DTS ES a tym samym filmem ze zwykłym dźwiękiem DD 5.1 ??

Prosze o rade!!! To zaważy jaką karte kupie, Audigy 2 czy Audigy 2 ZS.

Z GÓRY DZIĘKI!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DTS brzmi troche inaczej od DD5.1, moim zdaniem lepiej.

Ogladanie filmu w 6.1 na glosnikach 5.1 mija sie z celem, bo tracisz jeden kanal.

A tak na marginesie: A2 i A2 ZS to w zasadzie tesame karty (ten sam uklad, te same przetworniki) - modowanymi sterami powinno sie umozliwic dekodowanie DTS na zwyklym A2 - niech mnie ktos poprawi jesli sie myle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi