ZIBI_PL Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 witam. po podlaczeniu dysku 80 gb to mam powazny problem. Widnows 98 SE niewykrywa mi sterownikow do kabla do ktorego jest podlaczony dysk (IDE) jesli podlacze do drugiego to w menadzerze pisze ze drugi kabel niema sterow. Staram sie je aktualizowac, wgrywam VIA 4 in 1 a nawet stery z cd ale nic to niedaje. dodam ze na drugim kompie ten sam dysk z ta sama winda dziala ok. Co to moze byc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) skopany kontroler IDE ? może kabel jakiś rąbnięty ? wejdź do dosa z dysketki startowej, zobacz jak dos widzi ten dysk, albo może w biosie masz coś źle usatwione Edytowane 31 Października 2005 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 ale problem polega na tym ze tylko tam gdzi jest dysk - jest brak steroniwka. w biosie mam wszystko ok. wykrywa go normalnie. kompa dziala na nim dobrze tylko ze pisze ze niektore dyski i plik wymiany jest w trybie zgodnosci i przez to zak zamula ze nawet filmu sie nieda obejrzec =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 miałem podobny problem na windzie xp, miałem prędkość oczytu z dysku coś koło 800 kb/s i pomógł tylko format. może spróbuj jeszcze partycje na nowo założyć. na tym dysku stoi system ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 to nic niedaje. foramt- zmiana kabli, partycje itp juz probowalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 sprawdź w menadzerze urządzeń we właściwościach tego kontrolera czy nie ma jakiś konfliktów z innym urządzeniem i napisz co ci pisze we właściwościach, lub może też tak być że poprostu dysk nie chce działać z tą płytą i kropka. też się tak zdarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...