leonsio Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Witam Mam dylemat jaki kupić aparat cyfrowy dla kobiety, która robi zdjęcia kolczykom, bo zajmuje się ich sprzedażą :lol: i oczywiście aby wykonywał ładne zdjęcia rodzince :lol2: Oczywiście aby nie był za bardzo skomplikowany w obsłudze. :wink: Myślę, że mógłby to być: 1. Panasonic DMC-LS1 ze stabilizatorem obrazu; 2. Canon A510 - wszędzie wychwalany; 3. Olympus D535 z super makro; 4 Samsung DIGIMAX A400 z trybem makro; Ważne jest także aby był tani w utrzymanu tj. niedroga pamięć do dokupienia, akumulatorki itp Bardzo proszę o wszelkie sugestie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Z tych najlepszy byłby Canon, ale skoro mają być to zdjęcia makro(najodpowiedniejsze do biżuterii) to zastanów się może nad Minoltą Z10 albo Z1/2/3 (zależy na który Cię stać). Niestety wszystkie oprócz Z3 dostępne są jedynie na allegro i może w niektórych sklepach, ja w Media widzałem Z2 niedawno ale już nie ma.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Hehe, zanim jej kupisz zetkę, to jej pokaż jak ona wygląda, bo tak ryzykujesz, że Cię z domu wyrzuci :) Ja bym polecił Wam Fuji F10. No ale to drożej niż te co wymieniłeś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) Pół roku szukałem idealnego , taniego aparatu dla siebie, wybrałem bezapelacyjnie Canona A510 W wyborze moze pomoze ci moja recenzja tego aparatu: Przedmiotem dzisiejszej recenzji na naszym serwisie jest aparat cyfrowy Canon PowerShot A510, dosyć tania zabawka dla amatorów z możliwościami znacznie droższych cyfrówek. Aparat wyposażony w 3.2 milionową matrycę zapewniająca zdjęcia bardzo wysokiej jakości, następca poczciwego i jak że lubianego modelu A75, z serią poprawek i ulepszeń, idealna cyfrówka na początek, zapraszam do recenzji. Canon PowerShot A510 na PCTest.pl Edytowane 6 Listopada 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Właśnie też mam pytanka - odnośnie tego Canona - bo cene ma przystępną - a ja potrzebuje właśnie jakiejś taniej i niezłej cyfrówki. Nie zależy mi na bajerach - ot pstryknąć fotki na imprezce czy na mieście. A510 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_1 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) Moze cos spoza listy? Np Casio Exilim Z10 (matryca 5mp). Mam ten aparacik od miesiaca. Nie jest bardzo drogi (888 zeta), na karty SD, zasilanie z normalnych AA. Optyka jest Canona. Na moje amatorskie oko robi ladne zdjatka, ma pelny tryb reczny, 28 programow. Do tego jest latwy w obsludze i ma duzy wyswietlacz Edytowane 6 Listopada 2005 przez Andrzej_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 imho idealna cyfrówka za te pieniądze ... a wrazie jak zafascynuje Cię bardziej "pro" foto to masz pełny manual i ręczną ostrość :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 imho idealna cyfrówka za te pieniądze ... a wrazie jak zafascynuje Cię bardziej "pro" foto to masz pełny manual i ręczną ostrość :]chyba nie mówisz o casio :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Właśnie - chodzi o Casio czy o Canona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Andrzej_1 mnie ubiegł :] oczywiście, że chodzi mi o Canon'a A510 sory za niejasności wynikłe z mojego niedbalstwa i niespostrzegaszczości ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Właśnie - chodzi o Casio czy o Canona ? Casio ? Casio to mozesz sobei kalkulator kupic ;) Canon od lat tak jak Olympus zajmuje sie aparatami ! Jesli w cenie 700zl to tylko A510, jak masz jakies pytania to wal ! Super aparacik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) Casio ? Casio to mozesz sobei kalkulator kupic ;) Canon od lat tak jak Olympus zajmuje sie aparatami ! nie porównuj Fiata do Forda :] OLYMPUS -> 1963 Canon -> 1933 Olympus E-1 vs. Canon 1Ds Mark II :] eh ... P.S. zresztą Canon ma wyższy prestiż ;] Edytowane 7 Listopada 2005 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 nie porównuj Fiata do Forda :] OLYMPUS -> 1963 Canon -> 1933 Olympus E-1 vs. Canon 1Ds Mark II :] eh ... P.S. zresztą Canon ma wyższy prestiż ;] dlatego Canona wymienilem jako 1 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...