korzec Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) widzial ktos clock gena dla asusa a6va ?? help wie ktos jak obnizyc fsb i mnoznik na nim? interesuje mnie oszczedzanie energii :) Edytowane 31 Października 2005 przez korzec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 hmm z tego co kojarze to wystarczy jak zainstalujesz sterownik do procesora i ustawisz minimalne zarządzanie energią w panelu sterowania - w zaleznosci od obciązenia mobo będzie samo zmniejszało lub podwyższało mnoznik i napiecie zasilania dla proca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Polecam Centrino Hardware Control. Sprytny programik w którym bardzo łatwo wszystko sobie ustawisz tak jak chcesz. Np u mnie (też mam ASUSa A6VA) na zasilaniu zewnętrznym min częstotkiwość wynosi 800 Mhz przy mnożniku 6x a na zasilaniu bateryjnym w trybie "battery saving" mam 640 Mhz. Program oferuje naprawde bardzo dużo. Ciekawą funkcją jest opcja "dymanic switching" która zmienia mnożnik - a co za tym idzie częstotliwość taktowania - w zależności od zapotrzebowania na moc obliczeniową. Można zmieniać także taktowanie GPU i pamięci w karcie graficznej. Słowem rewelka. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...