Skocz do zawartości
bobson37

Silkroad Online

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie gra ktoś w to jeszcze ?? Ja dzisiaj ściągnąłem ale nie mogę się zarejestrować :| Pisze "Wrong factor is called" :/

Nic straconego, ja wczoraj to testowalem, zeby zobacyc czym sie tak ludzie podniecaja.

Instalka, update i co... i nie mozna sie wbic na serwer... sa 3 serki i kazdy ciagle overburned, czyli przepelniony. Albo maja takie kiepskie kompy, ze nie moga zwiekszyc tej ilosci, albo taki popyt na gre - mysle sobie.

Dobra jakos sie wbilem... w jednym miescie na oko 500os. npc oblepieni, nie mozna w nich trafic.

Wychodze na pole a tam pelno graczy, nie ma wolnego moba - lol.

Teraz strona tech. Grafa niby ok, ale jednak kanciasta i wredna.

Postac sie kulawo kieruje, mozna 'przykleic' sie do slupa, drzewa i musimy cofac jak samochodem, zeby isc dalej.

Lagi jak cholera (nie dziwne jak serki sa przepelnione) dochodzace do 2s. wiec gra sie przyjemnie.

Tworzenie postaci... hmm nie ma rasy, klasy, wybieramy tylko wyglad i rodzaj oreza jaki mamy na starcie...

A co najlepsze czytalem komentarze na ich forum.

Jeden byl najlepszy, cos w stylu: dla tej gry zrezygnowalem z wow'a... buahaha... gra jest tak denna, ze az poszla w czelusc, juz lepsze jest mu online. ;]

Reasumujac nic mi sie w niej nie podobalo, klimat jakis samurajsko-japonsko-tatarski <lol>, sterowanie tragedia, lagi tragedia, dostac sie na serwer tragedia.

-1/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak klikam 'join' to mi wyskakuje to:

You can not register, view/modify personnel information

And search ID/PW now. Please refer to Notice

czy ktoś może mnie poratować bo poczytałem dział Notice i się nie dowiedziałem o co chodzi :sad:

yyy zawiesili zakładanie kąt do 30.XII.2005?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, bardzo napaliłem się na Silkroad'a ale przy rejestracji na stronie silkroadonline.net gdy juz wypelnie wszystkie dane, klikam na Join i wraca mnie na strone glowna i pisze ; Warining - wronf factor is called

próbowałem pare razy! Co robic??? Dodam jeszcze, ze gierke juz zassałem.

Z gory dziekuje za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam mały, ale denerwujący problem :mur: . Co jakiś czas wyskakuje mi komunikat i gra całkowicie sie wyłącza (często po wielu próbach wbicia się na serwer, a czasem śmiercią postaci i wilka :angry: ) Wpierw myślałem że to wina za mocno wykręconej grafy, ale zmniejszenie taktowania nic nie dało :mur: Podobnie z procesorem... Co może być tego przyczyną? Czy możliwe jest, że winowajcą jest płyta główna (ma spuchnięte kondensatory)?

post-104985-1151262729_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadna z wyzej wymienionych przez Ciebie ewentualnych przyczyn nie jest prawdziwa. Jest to ogolny blad Silka ,ktory pojawil sie juz jakis czas temu. Kazdemu graczowi czasami wyskakuje taki wlasnie komunikat (mnie rowniez) bez wzgledu na konfiguracje komputera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jedna z lepszych free2play MMO. Lokacje ubogie - trzeba przyznac (startowe lokacje to pustka w porwnaniu z np. Teldrassil z WOWa), ale juz postac po maksymalnym zblizeniu i podkreceniu detali IMO niczym nie ustepuje tym z WOW (szczegolnie jak sie stanie pod slonce - ladnie to wyglada).

Najbardziej denerwuja jednak lagi i to wlasnie one mnie od tej gry odstraszyly - jak chce pograc, to nie moge sie wbic na serva, a jak juz cudem wejde, to postac reaguje z opoznieniem 2000ms ;/ Na oficjalnym forum bylo napisane ze lagi spowodowane sa tym, ze ludzie masowo sciagaja update'y.

Na poczatek lipca zapowiedzieli nowy server, ale to pewnie pomoze tylko na krotko...

Edytowane przez pasztecik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ostatnim updacie pojemnosc serverow zostala zmniejszona aby zlikwidowac lagi co sie udalo. Od tego czasu ani razu nie mialem dc lub jakiegokolwiek laga. Coprawda ciezej sie teraz wbic na server , ale przynajmniej mozna komfortowo grac. Nie wiem dlaczego ludzie wciaz nazekaja na lagi. Ja zaczalem grac w Silka w listopadzie up.r gdy istnial tylko server Xian - wtedy byly lagi : )

Co do 'ubogich' lokacji , to moze masz racje . Sa takie na poczatku , moze do 10 lvu postaci , jednak nie mozna odmowic Silkowi tego ,iz posiada piekne i malownicze lokacje ,ktorych brakuje w wiekszoci MMoRPG

Edytowane przez SPY_NET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do 'ubogich' lokacji , to moze masz racje . Sa takie na poczatku , moze do 10 lvu postaci , jednak nie mozna odmowic Silkowi tego ,iz posiada piekne i malownicze lokacje ,ktorych brakuje w wiekszoci MMoRPG

Wiesz, ja gralem do ~8 lvl :]

A co do lagów: sprawdzalem na 3-4 serverach i na kazdym czas reakcji wynosil ponad 1s(1000ms). Dla mnie to sa lagi.. bo np. WOW przewaznie mi leci ~100-200ms i nie czuc opoznien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zaczalem grac w Silka w listopadzie up.r gdy istnial tylko server Xian - wtedy byly lagi : )

a wejscie na serwer było okupione półgodzinnym klikaniem w "connect";) Grałem własnie wtedy i gra wydała mi sie zbyt schematyczna, mało urozmaicona jesli chodzi o bronie i po prostu nużąca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wejscie na serwer było okupione półgodzinnym klikaniem w "connect";) Grałem własnie wtedy i gra wydała mi sie zbyt schematyczna, mało urozmaicona jesli chodzi o bronie i po prostu nużąca.

Prosze Cie , nie mow mi ,ze gra jest malo urozmaicona. W wiekszej czesci gier MMoRPG postacie na podobnym lvlu wygladaja niemal tak samo - hordy klonow rozniace sie tylko nickiem. W Silku jest BARDZO duzo kombinacji , miedzy innymi mozna nosic 3 rodzaje ubrania diametralnie sie roznice , postac moze uzywac kazdego rodzaju broni (nie ma przypisanych sztywnych klas postaci), oraz masz do wyboru 26 postaci (male/famale)ktore nie dosc ,ze roznia sie wygladem to takze motoryka (bieganie , odpoczywanie , sposob trzymania bronii) do tego dochodzi mozliwosc zmiany jego wzrostu jak i budowy ciala. Pomnoz teraz sobie te wszystkie kombinacie , wychodzi 390 zakladajac ,ze postacie sa na tym samym lvlu i uzywaja tego samego degree ubioru i bronii nieuwzgledniajac zmiany wzrostu jak i budowy ciala .Rowniez wspomne ,ze ubrania mozna mixowac miedzy soba wiec kombinacji jest kilka razy wiecej. Od kad gram w Silka jeszcze NIGDY nie widzialem postaci wygladajacej tak samo jak ja. Roznorodnosc jest wielkim plusem tej gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi