macialek Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Nabrałem silnej ochoty wyciszenia odrobinkę mojego kompa. Świst Zalmana 6000AlCU zaczął już mnie doprowadzać do pasji. Mam w związku z tym kilka koncepcji: 1) Wywalić oryginalny wiatrak i owiać to nabytym już Qoltec 120mm (nie jestem pewien tylko czy podoła to chłodzeniu antka 1700+@2000MHz w porywach do 2300 ;) ) 2)Wykosztować się i nabyć Thermaltake BigTyphoon. Tu z kolei zastanawiam się czy upchnę to w mojej Modecom Prostation... Jeśli macie jakieś doświadczenia w ww materii, podzielcie się nimi. Za inne ciekawe pomysły i podpowiedzi też będę wdzięczny... szkoda, że nie ma freezerów dla poczciwego socket A ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo911 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 polecam kupić BT, powinien sie zmieścić jednak nie dam sobie ręki uciąć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Dzieki BT moj AXP1700+ poszedl na 1467Mhz, a temperatura nie przekraczala 50 stopni w stresie!! Na SocketA jesto to najwydajniejszy cooler. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Dzieki BT moj AXP1700+ poszedl na 1467MhzZ tego co ja pamiętam, AXP1700+ = 1476 MHz, czyli raczej nic go nie podkręciłeś... Albo ja nie złapałem dowcipu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StuntManX Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Ja używam tego chłodzenia: http://www.thermaltake.com/coolers/volcano/rs/a1889b.htm Miedziany radiator, wydajny i cichy wiatrak. Polecam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Owiałem Zalmana 6000AlCu 12cm Qolteciem. Wydajność chłodzenia nawet wzrosła, a cooler ścichł na tyle, że teraz nie mogę się doczekać nowego zasilacza ;) Póki co antek chodzi stabilnie na 10x220@1,65V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...