Skocz do zawartości
Comandos

Bitcomet 0.60

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otórz mam mały problem, ponieważ nie potrafię przenieść torrenta.

Oto szczegóły:

Tak jak napisałem w tytule używam BitCOmeta 0.60.

Posiadałem system operacyjny na c:/ i tam tez miałem zainstalowanego Bitcometa i również tam ściągały się pliki. Plik nzwijmy go "X" sciagnął mi się w 100%

Ostatnio doszedł nowy dysk, na nowym postawiłem nowy system operacyjny i zacząłem go traktować jako domyślny -czyli używałem go na codzień. Litera dysku to tym razem g:/. Tam też zainstalowałem ponownie BitCometa i tam równiez sciagają mi się pliki.

Co zrobić aby plik "X" mógł być nadal seedowany?

Nadmienię ze usunąłem zupełnie windowsa z dysku C:/. Pozostał tylko folder Bitcometa z ustawieniami, torrentami itp.

W przypadku kiedy zmienię we właściwościach pliku "x" lokalizację na G:/ oraz wszystkie ustawienia przetransportuje na g:/ ów plik "x" chce się ściągać od początku, dlaczego? skoro przeniosłem wszystko co było do przeniesienia :blink:

Po co o to pytam? Poniewaz chce utrzymać dobry poziom ratio na pewnym forum torrentowym a ten plik "x" wspaniale mi podciągał statystyki ale niestety jest dosyć duży :-|

Czy jest na to rada?

Pozdrawiam

Comandos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpalasz torrenta w BitComecie i jako sciezke do zapisania plikow podajesz mu polozenie tych sciagnietych. Przeanalizuje je i zacznie seedowac/dalej sciagac.

Ew. jesli juz masz torrenta otwartego w BC, to zatrzymaj go na chwile, otworz wlasciwosci i tam zmien sciezke do plikow. Jak odpalisz od nowa, powinno ruszyc bez klopotu.

Pamietaj tez o katalogach - jesli w torrencie jest jakis katalog glowny, BitComet standardowo dodaje go na koncu sciezki. Przed kliknieciem OK zawsze warto sprawdzic, czy tego nie zrobil (bo wtedy rzeczywiscie zacznie sciagac od nowa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i udało się.

Wystarczyło odznaczyć we właściwościach pliki które domyślnie maja się ściągnąć [czyli odznaczyc wszystkie] i działa jak należy.

Oczywiście lokalizacje torreenta i pliku zmienione we właściwościach na nowe.

Dziękuję Costi ! :D

Pozdrawiam

Edytowane przez Comandos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi