lig76 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Witam, Kupiłem sobie chłodzenie pasywne Zalmana i mam problem ze zdjęciem starego, oryginalnego chłodzenia z kart Leadtek Winfast A400 (GF 6800). Jest to solidny kawałek miedzi i o ile udało mi się zdemontować górną częśc, tak dolna tkwi jakby przylepiona do karty. Czy ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat ? pozdrawiam, lig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GordonInc Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 (edytowane) No pewnie, że jest przylepiona. Pozostaje tylko pytanie czy to klej, czy pasta ;) Czasami pastą też można tak przykleić, że da się wyrwać radiator razem z procesorem ;) Jeżeli wszystkie uchwyty mechaniczne są odpięte to próbuj dość mocno (ale z rozsądkiem) przesuwać radiator, a nie podnosić. Jeśli uda się przesunąć, to znaczy, że pasta Ci zassała dokładnie ;) i nie będzie problemu. Edytowane 1 Listopada 2005 przez GordonInc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Rozgrzej karte przez 30 min w 3dmarku 05 na testach shaderowych i radiatorek powinien bezproblemu puscic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lig76 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Dzięki za te rady, spróbuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Ja bym radzil rowniez rozgrzac w 3dmarku tak by radiator byl goracy i wtedy krecic nim na boki...klej( lub cokolwiek to jest ) powinien puscic lecz nie rwij nic na siłe :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Witam, Kupiłem sobie chłodzenie pasywne Zalmana i mam problem ze zdjęciem starego, oryginalnego chłodzenia z kart Leadtek Winfast A400 (GF 6800). Jest to solidny kawałek miedzi i o ile udało mi się zdemontować górną częśc, tak dolna tkwi jakby przylepiona do karty. Czy ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat ? pozdrawiam, lig 1730420[/snapback] Ja mialem wczesniej GT i tez znienilem na zalmana. Jesli chodzi o zdjecie orginalnego chlodzenia to trzeba delikatnie rozgiac te plastikowe zaczepy i je wyciągnać oraz odkrecic z tego co pamietam cztery sroby tam gdzie sa sprezynki. Radiator jest najprawdopodobniej przyklejony przez cos bialego (chyba paste :lol: ) Posmarowane sa pamieci i rdzen. U mnie udalo sie to zmienic bez problemu, lekko pokrecilem radiatorem i po bolu. Daj znac jak ci poszlo. ps. Kolega mial tez podobny problem, ale suszarka matki dala rade :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...