kamiloz Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Witam, Ja z takim pytaniem, czy sprzęt komputerowy (mam tu na myśli karty graficzne, ramy, procesory...) stanieje w najbliższym czasie? Jak to zwykle na święta może podrożeć, ale po nowym roku? Interesuje mnie zakupic 256 bądź 512 ramu i geforce 6200 lub radek 9550. Ma ktoś małe pojęcie o tym, bo nie pali mi się, a jak ma stanieć to wolę poczekać :P Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 DDR1 będzie podobno drożał, ale karty i reszta rzeczy powinna stanieć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Ceny pamięci lubią wykręcać jakieś numery i skakać (czasami dość mocno z dnia na dzień). Ceny pozostałych podzespołów spadają, gdyż ciągle powstają nowsze, lepsze wersje. Najbardziej tanieją karty graficzne, za nimi procesory. Płyty i dyski oraz inne podzespoły także "spadają", ale znacznie wolniej. PS. Zakup 256 MB ramu wg mnie nie jest opłacalne, jeśli używa sie kompa do gier. Lepiej brać 512, bo cena nie jest wysoka, zajmuje nadal jeden slot, a pamięci nigdy za wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloz Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Teraz mam 384, a po zakupie 256 miałbym 640 :P Hmm, ale dużo by staniały te karty? Tzn, coś koło np. 30-50 zł, czy raczej jakieś 10-20? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Różnice 10-20 PLN to można znaleźć w sklepach. Różnice mogą sięgnąć 50 PLN szczególnie przy droższych ezemplarzach. Jak by nie było, to zawsze będzie taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloz Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Jeszcze się zapytam. Jak mam teraz goodramy które idą mi tak jak w podpisie, to teraz kupić goodramy czy jakieś TwimOS czy coś takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloz Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 No co radzicie? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...