Devrael Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Witam, Przymierzam sie do kupienia Radka 8500le. Chcialem kupic albo SuperGrace albo Herculesa. W zasadzie dla wiekszosci wybor moze byc oczywisty - Hercules, ale ja sie zastanawiam. Za Herculesem przemawia obraz jak "zyleta" i dobra marka, ale minusem jest slaby overclocking i brak drugiego RAMDAC. W sumie brak tego RAMDAC najmniej mnie boli, ale przydala by sie lepsza podkrecalnosc. Natomiast SG pewnie lepiej sie podkreca, jest nizsza cena ale nie wiem jak jest z jakoscia obrazu, czytalem rozne opinie. Chcialbym prosic o zdanie na temat tych kart zarowno uzytkownikow ale nie tylko. Co do Herca to jak max udalo sie Wam podkrecic? Jesli chodzi o SG to czy wszystkie sa produkowane przez ATI, czy wszystkie maja pamieci 3.6ns, ile uda sie "wykrecic" i jak z ta jakoscia obrazu? Jeszcze jezeli moglibyscie podac jakie napiecie jest na obydwu kartach na pamiatkach i na rdzeniu? Z gory dzieki za odpowiedzi - Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 qrde tesh mialem watpliwosci ale jush sam nie wiem monitor mam 15-stke raczej roznic duzych nie bede widzial ale mam 32 calowy televizor i chialbym na nim ogladac divix i nie wiem w koncu co wybrac ))): ale 3,3ns pamieci mowia ttroche i podkrecalnosc do 300/300 !!! podwojny ramdac hyba sie skusze na ta karte http://twojepc.pl/artykuly1.php?id=wojny_k...klonow&strona=9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 sporo problemoof z grcem z kompatabilnoscia )): jush nie wiem mozna zglupiec. szkoda ze jush nie ma gigabytow:C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Gdzie i za ile można kupiś tego SuperGrace??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Ja mam grace`a i nie narzekam ale ja mam wersje pelna nie LE i VIVO ,obraz niezly ,lepshy od powercolora i hisa (bo te karty tesh mialem w domu).Ale Hercules jesli w tej samej cenie i praktycznie mozliwosciach (chyba ze potrzebujesh vivo) chyba bedzie lepshy.Na LE ponoc sa kostki hynixa 3.6ns (grace). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 a co sądzicie o Sapphire R8500 VIVO? I czy le to tylko niższe taktowanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 a co sądzicie o Sapphire R8500 VIVO? I czy le to tylko niższe taktowanie?Też się nad nim zastanawiałem :oops: , ale chyba wezmę Herculesa :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Mi udało się podkręcić mojego Herculesa GPU 250@297 a pamięci 240@tylko 250, tyle że z tym podkręconym GPU to dziwna sprawa bo 3DMark przeszedł bez żadnych artefaktów ale w NFS HP2 mi się wieszał po jakiejś minucie grania, na innych grach nie próbowałem więc pewnie to wina tego NFS-a. Ogólnie jestem zadowolony i szczerze polecam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 twin, zmien bios na inny (nie Herculesa) i pójdzie bez łaski na 275 przy temperaturze pamięci około 34stopnietwin, zmien bios na inny (nie Herculesa) i pójdzie bez łaski na 275 przy temperaturze pamięci około 34stopnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Pajacyk, jaki?? Gdybyś sypnął jakimś linkiem byłbym wdzięczny... Masz tą karte?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 mam tą kartę a mojego biosa to już wypadałoby chyba na ftp-ie tweaka zamontować bo w tygodniu co najmnie dwa razy wysyłam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 pajacyk tylko Herakles ^^ ma bardzo ostre timingi i 250/240 dorównuje innemu 250/250 a jak dajesz inny bios to automatycznie zmieniaja sie na te co sa w tym biosie ustawione ale hyba sie oplaca ( nie wiem musialbym zrobic testy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Mam Herculesa 8500LE. Powiem tak. Ustawienia w biosie 250/250 pamięci Samsung 4ns. Dalo sie go podkrecic na 275/275 - zadnych zwiechow czy artefaktow, tylko pamieci sie strasznie grzeją. W sumie jestem zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 ja mam 4ns Hynixa , a pamięci się prawie wcale nie grzeją nawet podkręcone. Z tymi timingami to wiem że tak jest ale po podkręceniu jednak trochę wydajności dostaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 to jak sie grzeja na 275/275 to jaak go podkreciles na 310/630 :?: :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Bo miałem przez jakis czas Herculesa 8500 128DDR na Samsungach 3,3ns. 310/310 to byl max, pozniej obraz sie juz strasznie syfil. Sorry musze zmienic te informacje.... :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...