Suchy101 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Witam Mam taki dziwaczny problem, lecz strasznie wkurzajacy. Za kazdym razem jak wlacze film i zrobie FullScreen to obraz robi ZOOMa, ktory zostaje nawet po wylaczeniu filmu. Musze wchodzic to wlasciwosci karty, odnalezc zakadake gdzie mozna manipulowac w tensposob obrazem i go spowrotem "od-zoom-owywac". Kombinowalem juz na wszystkie strony i nici. Jak to zwalczyc ? Jakis programik ? Moze wpisik do rejestru ? Prosze o pomoc. Serdeczne pozdrowienia wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Witam Mam taki dziwaczny problem, lecz strasznie wkurzajacy. Za kazdym razem jak wlacze film i zrobie FullScreen to obraz robi ZOOMa, ktory zostaje nawet po wylaczeniu filmu. Musze wchodzic to wlasciwosci karty, odnalezc zakadake gdzie mozna manipulowac w tensposob obrazem i go spowrotem "od-zoom-owywac". Kombinowalem juz na wszystkie strony i nici. Jak to zwalczyc ? Jakis programik ? Moze wpisik do rejestru ? Prosze o pomoc. Serdeczne pozdrowienia wszystkim. 1731158[/snapback] Napisz troszke więcej szczegółów.Jak włączasz, jakim programem? Z poziomy windy czy uzywasz jakiegoś innego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy101 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 wiec karta to GF 6600GT AGP Gigabyte VIVO, takze wyjscie TV mam dopiero na "pudeleczku" podlaczanym do karty a lacze sie za pomova kabelka S-Video. Uzywam sterownikow 78.01 ( narazie nie chce instalowac nowszych bo czekam na procesor i chce porownac wyniki - wiem ze brzmi glupio ale to dluga historia ... ) Probowalem roznych odtwarzaczy - zawsze to samo. Ogolnie uzywam BS Player, a jesli chodzi o kodeki to fddshow. Przepraszam ze nie podale tych szczegolow wczesniej ale pomyslalem ze jesli ktos zna problem (walczyl z tym tak jak ja) to od razu bedzie wiedzial co robic ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 wiec karta to GF 6600GT AGP Gigabyte VIVO, takze wyjscie TV mam dopiero na "pudeleczku" podlaczanym do karty a lacze sie za pomova kabelka S-Video. Uzywam sterownikow 78.01 ( narazie nie chce instalowac nowszych bo czekam na procesor i chce porownac wyniki - wiem ze brzmi glupio ale to dluga historia ... ) Probowalem roznych odtwarzaczy - zawsze to samo. Ogolnie uzywam BS Player, a jesli chodzi o kodeki to fddshow. Przepraszam ze nie podale tych szczegolow wczesniej ale pomyslalem ze jesli ktos zna problem (walczyl z tym tak jak ja) to od razu bedzie wiedzial co robic ... 1731996[/snapback] Dalej nie napisałes w jaki sposób przełączasz na tryb TV. A to ma znaczenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy101 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 W takim razie nie bardzo wiem co mam napisac, wchodze do ustawien i przelaczam na TV, probowalem zarowno z KLON jak i pojedynczy wyswietlacz, zmiana sygnalu na inny format (PAL-xx , NTSC) nic nie daje, a tym bardziej ze mam nowiutki TV wiec obsluguje wszystkie te tryby. Jesli to nadal nie jest odpowiedz na pytanie bardzo prosze powiedz mi co mam napisac ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 W takim razie nie bardzo wiem co mam napisac, wchodze do ustawien i przelaczam na TV, probowalem zarowno z KLON jak i pojedynczy wyswietlacz, zmiana sygnalu na inny format (PAL-xx , NTSC) nic nie daje, a tym bardziej ze mam nowiutki TV wiec obsluguje wszystkie te tryby. Jesli to nadal nie jest odpowiedz na pytanie bardzo prosze powiedz mi co mam napisac ... 1732051[/snapback] Właściwie to teraz odpowiedziałes na pytanie... Moja rada: nie używaj windowsowych trybów TV. Ściągnij sobie program TVtool (jest po polsku), zainstaluj i wszystkie problemy znikna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy101 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 tak, wiec mam ten programik i juz sie nim bawilem i nic nie dalo, moze cos zle robilem .. ale sam nie wiem . ?? Sprobuje jeszcze raz. Dzieki za podpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 tak, wiec mam ten programik i juz sie nim bawilem i nic nie dalo, moze cos zle robilem .. ale sam nie wiem . ?? Sprobuje jeszcze raz. Dzieki za podpowiedz. 1732103[/snapback] W TVtool'u masz możliwość ustawienia jak wielki ma być obraz na ekranie TV.NIe chodzi mi tu o rozdzielczość a jedynie o sposób wyświetlania ekranu na kineskopie. Jest tam taka opcja jak Picture size i wybierając jedną z trzech mozliwości wpływasz na to w jakim stopniu będzie wypełniony ekran TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy101 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 tak, i tvtool nic nie daje, ta zaklada o wielkosci obrazu jest wprost z zakladek sterownikoe nvidii, robi sie dokladnie to samo... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...